Samsung ľahko predbehol Apple a stal sa najväčším výrobcom smartfónov na svete

Zatiaľ čo v druhom štvrťroku ešte Samsung len dýchal na krk Applu, po ohlásení finančných výsledkov za tretí štvrťrok, za ktorý stúpli predaje smartfónov od Samsungu o viac ako 40 %, bolo jasné, že sa mu podarilo Apple prekonať. Za ostatný štvrťrok sa Samsungu podarilo predať 27,8 milióna smartfónov, zatiaľ čo Applu vzhľadom na čakanie fanúšikov na iPhone 4S „len“ 17,1 milióna. Zo svetového hľadiska to znamená, že Samsung má 23,8% podiel, a Apple je na druhom mieste so 14,6 %. Tretím najväčším výrobcom smartfónov je Nokia so 14,4 %. Aj keď od Applu sa za najbližší štvrťrok vďaka vianočnému obdobiu a iPhonu 4S očakávajú rekordne vysoké predaje, nemusí to stačiť na to, aby v objeme porazil Samsung.

komentárov
  1. Apple nebojuje s nikým , porovnávať sa so Samsungom ktorý od začiatku nepozná nič iné ako CTRL C je smiešne. Aký OS vlastne vymyslel Samsung ? Všetko je to polotovar pre zanietencov otvorených systémov , rád by som si pozrel nejaký Samsung Store, ani Ferrari nie je líder v predajnosti áut…8)))

    0
    0
  2. Byl jsem ted večer v T-Mobile. Ptal jsem se jaké jsou ceny a jaké podmínky při dotaci se smlouvou. Prodávající odpověděl : Podíváme se na to a porovnáme. Já nevím, já jsem ještě dnes žádný iPhone neprodal.
    Brno.

    0
    0
  3. Ale tiez by sa patrilo povedat aj zvysok: Samsung to dosiahol dumpingovymi cenami. Zatial co pocet predanych smartfonov bol vyssi, zisky boli oproti minulemu roku slabsie. Samsung chcel obsadit trh a to sa mu podarilo.

    0
    0
  4. K tomu sa este hodi klise poznamka – na pocty kusov sice Samsung vedie, ale Apple aj tak na iPhone zarobil viac :-)
    Standardna “must” odpoved :-)

    0
    0
  5. Ako men pride zvlastne kto si to kupuje. AKo ok keby ze fakt nechcem iPhone tak veznem HTC ale Nokia? WTH? Este by mozno bolo zuajimave taka statistika kolko z telefonov zakupenych v tomto obdobi ludia pouzivaju alebo su pouzitelne po roku-dvoch -troch :D

    0
    0
  6. jano, čo je na tom čudné? Apple ma takú politiku že má jeden telefón.. Keď je apple prvé tak každý vraví že je to preto že má jeden telefón a nie 20. A keď niekto s viacerými telefónmi viď Samsung predbehne Apple, tak hneď je to neobjektívne, pretože Apple má iba 1 telefón.. Kúsok to nedáva logiku

    0
    0
  7. no :D tak apple ma vzdy na trhu telefony 2 u operatora a dopredavaju sa aj 3gs apple zhruba kazdy rok vyda novy a je to super :D lebo zase sa budem celi rok tesit nato scim pride zas :) ja mam 3GS a som snim spokojny brat ma 4 bieli a ked sa stim hram displej je super aj fotak je lepsi ale az tak narocny niesom.Ale iphone 5 si najde miesto aj v mojom vrecku :D

    0
    0
  8. No neviem, mozno vyraba ale nepredava. V praxi to vyzera asi tak ze ked vidim bezne medzi ludmi smartfony tak na 4-5 iPhonov vidim tak 1-2 Samsungy. Takze vyroba je ine a predaj a pouzivanie ine… ;-)

    0
    0
  9. chlapci kľud, samsung vyrába mobily desiatky rokov, apple 5 rokov,… kto hoo kopíruje?

    treba sa pozrieť na podobnosti iP zo starými zariadeniami.

    To, že zariadenie je tenšie a tenšie je len pokrok, nič viac. Rovnako ako u NB, TV,… sú tenšie a tenšie,…

    ale appláci si proste najdu výhovorku, lebo apple už nevie bojovať na trhu, tak bojuje s nezmyslami na súdoch

    0
    0
  10. Vidíš ja na 10 samsungov a 10 HTC vidím 1 iP ;)

    čo si tým chcel povedať?

    napr. všetci doma máme nokie, manažérske triedy, žiadny problém, dlhá výdrž batérie a volanie funguje.

    Kamarát má v rodine iba RIM zariadenia,…

    0
    0
  11. “Samsung to dosiahol dumpingovymi cenami. Zatial co pocet predanych smartfonov bol vyssi, zisky boli oproti minulemu roku slabsie. Samsung chcel obsadit trh a to sa mu podarilo.”

    presne toto…
    samsung ma trilion smartfonov na trhu a este k tomu ceny idu dolu.. iphone sa predava cely rok za tu istu cenu a ludia to stale kupuju..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.