Samsung a jeho imitácie nemajú hraníc – od Apple prevzal aj obrázky

Keď sa spomenú slová imitácie a Apple, ľudia sa zvyknú rýchlo rozdeliť do dvoch táborov. Väčšinou tí z prvého vlastnia produkty Apple a vadí im, že konkurencia prináša veľmi podobné produkty neraz za nižšie ceny. Druhý tábor tvoria často majitelia práve spomínaných „imitácií“ a sú na tento pojem alergickí a neustále ukazovanie prstom Apple fanúšikov na všetko od konkurencie so slovami „to je imitácia“ ich irituje. Čokoľvek konkurencia predstaví, stále sa nájdu ľudia, ktorí povedia, že to je imitácia.

Rozlíšiť ich nevedeli ani právnici Samsungu.

Pravda je tak trochu kombináciou všetkých týchto názorov. Výrobcovia samozrejme často nachádzajú inšpiráciu u konkurencie, ale tomu sa jednoducho nevyhneme. Svedčí to o tom, že Apple má skvelé nápady a inovácie, ktoré chce každý. Keď niekto vymyslel koleso, musel sa zmieriť s tým, že aj ostatní tento nápad skôr či neskôr použijú. Po úspechu prvého iPhonu bolo jasné, že onedlho budú všetky telefóny napriek prvotnému skepticizmu vybavené dotykovým displejom. Napriek tomu sa to krádežou až tak nazvať nedá, finančné výsledky Applu svedčia o tom, že je za svoje vynálezy patrične odmenený. Samsung a mnohí ďalší tak logicky prinášajú svoje spracovanie iPhonov, iPadov a iPodov touch, Macy nie sú výnimkou. Právnici potom zarábajú na tom, keď sa s nimi Apple súdi a snaží sa zakázať predaj ich produktov. Výrobky sú skutočne často na nerozoznanie. Svedčí o tom príbeh zo súdnej siene, kde mali samotní právnici Samsungu značné problémy rozpoznať z troch metrov či ide o iPad alebo Galaxy Tab.

Google Maps na Galaxy Player 5

Zdroj: Android Central

Čo je však zarážajúce je, že napriek práve prebiehajúcim súdnym sporom v niekoľkých štátoch si Samsung nedá pozor na to, aby sa vyhol výsmechu verejnosti z kopírovania od Apple. Pri propagácii Galaxy Player 5.0 (iPod touch?) bol totiž použitý screenshot priamo z iPhonu. Jediné čo bolo zmenené je horný informačný panel. Samozrejme, je možné, že o prípravu týchto reklamných materiálov sa stará externá firma, no aj tak to už presahuje všetky hranice. Obrázok mapy pod tyčinkou pochádza odtiaľto. Samsung už spomínané materiály zo svojich stránok stiahol.

Samsung imituje aj reklamné materiály

Zdroj: Cult of Mac

komentárov
  1. Väčšinou tí z prvého vlastnia produkty Apple a vadí im, že konkurencia prináša veľmi podobné produkty neraz za nižšie ceny

    Ak niekomu vadi, ze konkurenciou sa znizuju ceny aj ked je to na ukor “bozskeho” applu tak je zrely na psychiatriu.

    Po úspechu prvého iPhonu bolo jasné, že onedlho budú všetky telefóny napriek prvotnému skepticizmu vybavené dotykovým displejom

    Cuduj sa svete, este stale zdaleka nie vsetky telefony maju dotykovy display.

    Keď niekto vymyslel koleso, musel sa zmieriť s tým, že aj ostatní tento nápad skôr či neskôr použijú…..

    Neprehanate to trochu?

    Cely tento clanok je blud o nicom.
    Menej je niekedy viac a v tomto pripade uplne staci posledny odstavec

    0
    0
  2. samsung je drava splocnost ,ale bohuzial bez svojich napadov. je tak jednoduche skopirovat nieco, co uz je trochu to upravit a znizit tak naklady na vyvoj a tym padom aj znizit cenu koncoveho produktu.nemam nic proti samsungu su sikovny a robia veci zodpovedne ,ale bohuzial netvoria napady.niesu kreativny.ich produkty su naozaj perfektne urobene,ale nie nimi vymyslene. ich bada buhuzial akosi sa nechyta , ak by to bolo inak nedavali by svojich produktov android ani by nekopirovali apple.a nech to vyznieva akokolvek ,bohuzial naozaj kopiruju…za chvilu tym , ako znizia naklady na vyvoj ,lebo nic vyvijat nemusia ,vsetko sa da proste odkopirovat potopia cenou spolocnosti ako su sony, panasonic,apple a ine a nakoniec budu tak nenasytny , ze vymyslia “akoze” svoj os samdroid:)))

    0
    0
  3. gidy :D :D tebe dobre drbe koleso je úplne niečo iné :) dotykové displeje tiež :) ale takú istú navigáciu , plochu , vzhľad to je kopírovanie a je to trápne ! a samsung to ani také články nečítam nezaujimajú ma šikmooké fóny doma si zrobím lepší

    0
    0
  4. Kto chce original, kupi si original. Kto chce napodobneninu, nech si ju kupi. Poznam ludi, ktori chodia pokukat do znackovych predajni a potom idu na Mileticku a tam urcite dostanu nieco podobne od rakosnikov.

    0
    0
  5. Kedy firma napodobnuje vyrobky druhej firmy? Podla mna je tu jasny zamer – zisk. Niekto vymysli nieco inovativne, riskuje neuspech na trhu, ale vydari sa. Ako asi mysli niekto iny? Velmi rychlo si vypocita kupischopnost, svet je velmi velky trh, a s najvacsou pravdepodobnostou si povie: Urobme nieco podobne a tak trochu na ukor prvej firmy, “vysachuju” pre seba cast trhu a bez velkeho vyvoja, riskovania neuspechu, … zarabaju. Castokrat aj s nekvalitnejsimi suciastkami. Je na kazdom z nas co si kupi, ci funkcy original, alebo “kastrat”. Verte tomu, ze Samsung pri tolkom objeme predanych iPhonov a iPadov realne zarobi tolko isto za nizsiu cenu (lacnejsia vyroba-shitne suciastky). Osobne som mal v rukach z vypoctovej techniky vela, ale nic lacne, alebo lacnejsia nahrada, nikdy bud nefungovala dobre, alebo nevydrzala dlho. Hold, vsetko ma svoju cenu.

    0
    0
  6. Ale no… som (takmer) spokojny pouzivatel Apple produktov, ale pravdu povediac toto nadrapovanie sa o par ikoniek, tvaru nejakeho vyrobku a podobnych malo podstatnych detailov mi fakt lezia na nervy. Dam Applu za pravdu ked zacnu platit rodine von Neumanna za to, ze pouzivaju jeho architekturu pocitacov ;-). BTW, trosku vacsi objav ako vsetky iXYZ produkty…

    0
    0
  7. Keby len obrázok, ale:
    “spolocnost Samsung predstavuje novu komunikacnu aplikaciu ChatON, ktora pouzivatelom umozni neobmedzeny kontakt s priatelmi vratane zdielania multimedialnych odkazov. Aplikaciu ChatON je mozne stiahnut zadarmo zo Samsung Apps alebo Android Marketu. Od oktobra bude ChatON predinstalovany v inteligentnych telefonoch s operacnym systemom Bada 2.0 a na dalsich vybranych klasickych telefonoch Samsung a postupne do konca roka 2011 aj na vsetkych ostatnych platformach, ktore Samsung poskytuje. Okrem toho si aplikaciu budu moct stiahnut a nainstalovat aj pouzivatelia zariadeni so systemom iOS a BlackBerry.”
    Ďalším logickým a nevyhnutným krokom Samsungu ako notorického imitátora Apple by mala byť smrť ich šéfa.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť