Prvé iPad noviny, The Daily, konečne aj v slovenskom App Store

Vo februári tohto roku Apple predstavil pre App Store kľúčovú novinku – automaticky sa opakujúce platby, inými slovami predplatné. Prvou aplikáciou, ktorá túto možnosť využila, bola aplikácia The Daily. Ide o denník vyvinutý spoločnosťou News Corp., pričom bol od základov vymyslený výlučne pre iPad. Napriek úvodným problémom sa The Daily aj naďalej teší veľkej obľube. Ak ste si však chceli The Daily predplatiť na Slovensku, mali ste smolu. Po vypršaní dvojtýždňovej skúšobnej doby, počas ktorej bolo možné The Daily (z US App Store) odoberať zadarmo, sa síce objavila výzva na zaplatenie predplatného, no aj keď ste sa rozhodli zaplatiť, platba so slovenským účtom neprešla.

Minulý týždeň sa to však zmenilo a The Daily sa objavilo už aj v ponuke slovenského App Store. Ak ste už mali na iPade nainštalovanú verziu z US App Store, je potrebné ju odstrániť a nainštalovať tú zo slovenského App Storu (ničím sa však nelíši, nezískate ani ďalšie dva týždne bezplatného odoberania). V nej vám už nič nebráni vo výbere predplatného – buď týždenné predplatné za 0,79 EUR alebo ročné predplatné za 31,99 EUR.

The Daily vychádza denne po celý rok a prináša novinky a spravodajstvo z celého sveta. Nechýbajú ani názory, ekonomické správy či bulvár. Články sú dopĺňané aj rôznym multimediálnym obsahom, videami, hrami, animovanými grafmi a podobne. Ak vám v čítaní The Daily nebráni jazyková bariéra, určite stojí za vyskúšanie. Zaujímavá je aj cena, keďže ročné predplatné stojí len 31,99 EUR, zatiaľ čo pri predplatení slovenských a českých novín či časopisov pre iPad je ročné predplatné aj trojnásobne drahšie.

The Daily si môžete stiahnuť zadarmo z App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť