Objavujú sa prvé výrobné chyby iPadov 2 – nakoľko sú závažné?

iPad 2 je už v USA oficiálne v predaji, a aj keď veľa predajní vypredalo skladové zásoby, podľa prvých odhadov by sa za prvý víkend predaja mohlo stihnúť predať až 600 000 iPadov 2. Vzhľadom na snahu spustiť predaj iPadu 2 čo najskôr, nie sú všetky predané kusy úplne bezchybné. Ak ste nemali šťastie, mohli ste kúpiť iPad 2 s rôznymi chybami, ktoré sa týkajú najmä displeja.

Žlté fľaky na iPhone 4

Žlté fľaky sa objavili aj na prvých iPhonoch 4 (Zdroj: MacRumors)

Žlté fľaky

Snaha Apple dostať čo najviac iPadov 2 čo najskôr do predajní a k zákazníkom má aj isté nevýhody. Najčastejšie sa opakujúcou sťažnosťou používateľou sú totiž rôzne žlté škvrny na displeji ich iPadu 2. Tento problém nie je ničím novým a objavil sa aj v prvých predaných iPhonoch 4. Nejde o žiadnu výrobnú chybu, iPady 2 sa jednoducho dostali do predaja predčasne. Vyparovací proces, ktorý je nutný pre zaschnutie materiálov spájajúcich vrstvy skla, totiž nestihol úplne prebehnúť. Po jednom alebo dvoch dňoch používania však tento materiál zaschne a žlté škvrny zmiznú.

Nerovnomerné podsvietenie

Okrem žltých fľakov začali majitelia iPadov 2 zverejňovať na internete aj obrázky, kde sú viditeľné problémy s nerovnomerným podsvietením. V praxi to znamená, že niektoré časti sú príliš presvetlené a najmä pri sledovaní tmavých scén to môže pôsobiť rušivo. Zatiaľ nie je známe, akého množstva iPadov 2 sa tento problém týka, a či ide o konkrétnu sériu, pár kusov alebo všetky iPady 2. Podobné problémy však nie sú ojedinelé ani pri iných zariadeniach, nielen od Apple. To, či je presvitajúce podsvietenie dôvod na reklamáciu, už závisí na prioritách používateľa.

Presvitanie podsvietenia na iPade 2

Presvitanie podsvietenia je v praxi viditeľné len na tmavých scénach (Zdroj: Engadget)

komentáre
  1. Chcem sa opýtat..chcem si kupit ipad za 375e..nieje to lacné..tak chcem sa spýtat ci sa na tom daju hrat webové hry alebo pustat videa na YouTube..neviem ci tomu nechýba flash..a ked ste zaznamenali este nejaké chyby (nie taketo drobnosti) v systéme tak my dajte vediet ci na E-mail amynQa333@azet.sk alebo rovno tu Dakujem :)

    0
    0
  2. ja ho mam tyzden takmer a mam tam žlté flaky:( teraz som si ich az vsimol…ake skusenosti mate s nimi vy? nevadia mi, ale tak podvedome ma to stve:D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.