Multimediálny prehrávač Winamp prichádza aj na Mac, umožňuje synchronizáciu hudby s Androidom

Väčšine používateľov operačného systému Windows dôverne známy multimediálny prehrávač Winamp si po rokoch razí svoju cestu aj na Mac OS X. Prehrávač z čias, kedy bolo dôležité, aby boli nároky na procesor čo najnižšie a prehrávanie MP3 súborov fungovalo aj na slabých počítačoch, však okrem pamätníkov, ktorí si ho stiahnu z nostalgie, zaujme najmä majiteľov smartfónov s Androidom. Jeho hlavným ťahákom je totiž bezdrôtová (aj cez kábel) synchronizácia hudby so smartfónmi s operačným systémom Android, na ktorý majú používatelia nainštalovanú aplikáciu Winamp for Android.

Winamp pre Mac ale nezabúda na kompatibilitu s iTunes. Jedným kliknutím môžete z iTunes importovať playlisty a hudbu. Okrem toho sa môžete rozhodnúť aj pre automatickú synchronizáciu s celou iTunes knižnicou, prípadne s priečinkami, ktoré si vyberiete. Minimálnymi požiadavkami je Mac OS X 10.6. Sťahovať môžete zadarmo z oficiálnych stránok, netreba však zabúdať na to, že stále ide o betaverziu.

Winamp pre Mac
komentárov
  1. V casoch mojho prechodu z Windows na Mac som hladal alternativu Winampu coby lahkeho prehravaca hudby pre Mac, no nenasiel som. Potom som objavil VOX. Winamp je tazkopadny moloch a VOX, hoci teraz pouzivam Betu, je uplne perfektny a lahky prehravac hudby.
    Tearz kazdy prehravac, co bol kedysi pouzitelny, uz nie je ani tak prehravac, ale cely robustny nastroj, plny zbytocnosti, ktore by sa mohli dat doplnovat pluginmi.

    0
    0
  2. A bude to aj fungovat, alebo to dopadne tak, ako dopadol winamp na viste alebo win7? V momente nainstalovania sa zacalo vsetko kazit. Winamp padal, mrzol mi kvoli nemu cely system a tak dalej.
    Na Mac by som chcel nejaky podobny prehravac, ale nechcem si ho dobabrat, kedze zatial perfektne funguje.

    0
    0
  3. Ja som frcal na winampe celu dobu na oknach. Ako som ale presiel na OS X mojou fuziou sa stal iTunes. Ak by mal winamp vsetky funkcie iTunes (iPod, iPhone, iPad synchro + filmy a podobne) tak vidim realny dovod sa vratit ku winamp-u. Zase pre klasickeho usera OS X je iTunes super rychla zalezitost. Uvidime ked uz nebude beta. Nechcem byt testovacia ovca :D

    0
    0
  4. winamp: nic moc, prilis velke okno, nezobrazuju sa nahadzane pesnicky, library useless, kedze mam itunes. Chcel som ho iba na take rychle prehravanie mp3…

    vox: to je uz lepsie, ale zase nie pre mna. Neda sa nastavit to, aby po spusteni pesnicky sa ta iba pridala do playlistu (ako vo winamp.)

    Takze stale nic .)

    0
    0
  5. no parada :)
    na oknach som fical na Winampe dlhe roky, vytvorenych X playlistov, rozne rebricky etc. ked som nemal naladu riesit, co pocuvat, proste som si dal random playlist najhranejsich a bolo vybavene.
    prechodom na OSX som v tomto pripade trochu “trpel”, lebo ekvivalentom bol jedine iTunes, kde mi chyba moznost ad-hoc si vyskladat mix toho, na co mam chut (alternativou je vytvaranie playlistov, ale to nie je uplna nahrada). nakoniec ale vdaka synchronizacii s iOS zariadeniami, objavenim smartplaylistov (tam sa da teda vyblbnut:), alebo napr jednoduchym sposobom streamingu do inych miestnosti, som v stave, ze mi na iTunes chyba uz len v zasade to jedno okno, kam by som si supol drag`n`drop par skladieb/albumov, co sa zas da nejak ozeliet – takze Winamp na mac som si sice nainstalil (je ot teda zatial pekne okresana zostava:), ale pokial neumozni napr aj migraciu dat z okien, a funkcne sa nedotiahne na oknovu verziu, tak ho uz asi riesit nebudem :)

    tolko moja skusenost :)))

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.