Mozilla vydala internetový prehliadač Firefox 6 pre Mac

Fanúšikovia internetového prehliadača s líškou v logu by si mali stiahnuť jeho najnovšiu verziu – Firefox 6. Keďže sa Mozilla rozhodla pre častejšie vydávanie aktualizácií, noviniek nie je mnoho. Oproti predchádzajúcej verzii prináša Firefox 6 o 20 % vyššiu rýchlosť a podporu nových HTML5 a CSS3 elementov. Ako však poznamenávajú stránky Cult of Mac, Firefoxu 6 chýba podpora zobrazenia na celú obrazovku v OS X Lion.

Zdroj: Cult of Mac

komentárov
  1. (Nič tým ale samozrejme nevyčítam, keďže to v logu je zrejme skutočne líška. Sami totiž nevedia, čo to vlastne má byť, dilinovia. Názov však určite referuje na pandu červenú.)

    0
    0
  2. “It’s similar to Firebird. It’s easy to remember. It sounds good. It’s unique. We like it. And we weren’t able to find any other project or company even remotely similar to a web browser that uses the same name.”
    —Mozilla.org, Why change the name?

    0
    0
  3. Psittacula prichádza, skóruje a víťazí! Uznávam, že tie dva komentáre som si mohol odpustiť, ale možno niekoho podnietia preskúmať predmetné zvieratá aj proces tvorenia názvu a loga. Pre mňa to bolo tiež kedysi prekvapením.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.