Mac OS X Lion prinesie tmavší dizajn Aqua a bude sa viac podobať iOS zariadeniam

Dizajn Aqua je v Mac OS X bez väčších zmien už od verzie 10.0, no Apple od neho postupne upúšťa. Ako vidíte na nižšie uvedenom screenshote, v Mac OS X Lion sú oproti Snow Leopardovi tlačidlá OK a Cancel hranaté a tmavšie. Aqua dizajn sa vytratil aj z výsuvných menu, kde sú nahradené sivou farbou. Zmenili sa aj posuvníky pre scrollovanie na stranách, ktoré preberajú dizajn z iOS zariadení – sú tmavé, a keď ich nepoužívate zmiznú.

Aqua v Mac OS X Lion *** Zdroj: TUAW

Ako sa zmeny páčia vám? Preferujete nový alebo starý dizajn?

komentárov
  1. Ja si nedokazem pomoct, ale mne ten novy “dizajn” pripada akoby bol vykradnuty z Kubuntu… (nepouzivam linux, pouzivam osx)

    0
    0
  2. Tlacitka su pekne, no najviac sa mi pacia posuvniky, ktore sa zobrazuju nad obsahom nie vedla neho (konecne koniec odskakovania stranky v prehliadaci? :-) S menej vyraznymi select boxami si nie som moc isty, ci je to zmena k lepsiemu…

    0
    0
  3. JE to ako vzdy. Novy dizajn sa mi nepaci, ale ked ho zacnem pouzivat, zapaci sa mi a bude sa mi pacit viac ako stary.

    Tak to bolo aj s dizajnom iPhone 4, pripadne ciernymi klavesami na MacBook.

    0
    0
  4. No Microsoft meni grafiku v kazdej verzii svojho OS, ak v MacOSX zostanu zachovane klucove veci premna zamna nech si spravia tlacidla aj trojuholnikove, je mi to jedno.

    0
    0
  5. Aqua bola fajn, novy style je troska nezvyk (taky Gnomoidny 2.x) no celkom sa mi paci. Ale mne na vzhlade moc nezalezi – dolezite je, aby system fungoval aspon tak dobre ako doposial. Napriklad miznuce posuvniky su super ficura. ale najde sa kopec ludi, co im to nebude vyhovovat lebo… 100ludi 100chuti :)

    0
    0
  6. Miznuce scrollbary su strasna blbost. Chcem VZDY vidiet, ci text pokracuje mimo okna, co s miznucimi scrollbarmi nevidno (navyse su take malicke, ze to bude pain in the ass sa do nich triafat). To, ze nevidim, ci iz som na konci textu mi mimochodom vadi aj na iOS zariadeniach. Fakt nechapem preco tam nemozu nechat aspon miniaturnu sipku alebo nieco indikujuce, ze text pokracuje mimo obrazovky. Prilisny minimalizmus je rovnako zly ako prilisna prepchatost GUI.

    0
    0
  7. Stará verze mi příjde hezčí. Hlavně ty zaoblenější tlačítka. Teď přemýšlím jestli do toho Liona jít…

    0
    0
  8. Konečne príklon k normálnenu nerušivému dizajnu a nie vyčančaným cumlíčkom pre gayov. Vyzerá to tak, že Lion bude môj prvý OSX .. ale až keď sa im uráči upgradnuť procesor na MBA, pridať k tomu podsvietenú klávesnicu a protiodleskový displej ;P

    0
    0
  9. vyborne, ovela lepsie nez tie detske bublinkove tlacitka (a ta dvojsipka na konci rolovacieho menu) takto elegantne je to super

    0
    0
  10. Uz som si na ten zuckerkandl zvykol. Teraz zase prevychovavat na nove? Myslim, ze s tym select boxom to nie je cesta k lepsiemu…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.