Ľudia opäť zaspali do práce kvôli nefunkčnosti budíkov v iOS

Používatelia iPhonov, iPodov touch a iPadov, ktorí sa spoliehajú na zabudované budíky v predinštalovanej aplikácii Clock, s najväčšou pravdepodobnosťou opäť zaspali do práce alebo zabudli na svoje povinnosti. O tomto probléme sa už objavili správy na internete, upozornili nás naňho aj čitatelia MacBlog.sk, ktorí s ním majú skúsenosť.

Ak ste teda mali 1. alebo 2. januára 2011 nastavený jednorázový budík, s najväčšou pravdepodobnosťou vám nezvonil. Nefunkčnosť budíkov sa ale neprejaví v prípade, že máte nastavené automatické opakovanie budenia. Problém napokon potvrdila aj hovorkyňa Apple, Natalie Harrison, ktorá povedala, že firma si je vedomá problému s nefungujúcimi budíkmi v prvých dvoch dňoch roka 2011. Všetky budíky by však mali bezproblémovo fungovať už od 3. januára.

Napriek tomu je zarážajúce, že nie práve najlacnejšie zariadenia ako iPhone, iPod touch a iPad v dnešnej dobe stále nie sú schopné poskytnúť spoľahlivo tak elementárnu funkciu ako budíky. Nezvoniace budíky naviac nemuseli ich majitelia zažiť prvý raz, podobný problém sa už raz objavil, vtedy sa však týkal budíkov, ktoré mali nastavené automatické opakovanie.

Od dnes by sa už chyba s budíkmi prejavovať nemala, o svoje skúsenosti sa však môžete s ostatnými podeliť v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Bomba … Dnes 3.1 jsem měl nastavený budík na 5:15 a ejhle, co se stalo? NIC!!! Nebýt toho, že máma šla do práce, nestihl bych autobus. Tleskám Stevovi.. Není možné, že takhle propracovaný iOS nezvládá takovou primitivní věc, jako zazvonit, když má!! Má někdo stejný problém i 3.1??

    0
    0
  2. Tak toto už je pre apple dosť veľký trapas a mal by vyvodiť patričné dôsledky, niekto za to musí byť zodpovedný…

    0
    0
  3. Hej. iPhone ma prvy krat zradil:( Nastastie som male akesi tusenie a nastavil som aj 5 rocnu nokiu a ta ma zachranila.

    BTW: Super ze clanok uvazdate 3. Keby ste na to upozornili hned 1. alebo 2. tak ste mohli par ludim pomoct…

    0
    0
  4. Jasné že sa neobjaví 3.1 Len mi potom niekto vysvetlite prečo mi dneska ani 2 krát nastavený budík nezazvonil. Ďakujem Apple ďalší deň voľna :-)

    0
    0
  5. Přišlo mi to divný, že mě to v neděli nevzbudilo, ale chvíli jsem si myslel, že jsem ho prostě neslyšel.

    Když mě ale nevzbudil ani dnes (3.1, ale budík nastavený 2.1) a zaspal jsem, tak to mě teda naštvalo..

    0
    0
  6. Este aj dnes sa tato chyba prejavila , jednorazovy budik nebudil :) mal som budik nastaveny na 7:45 a pred 5timi minutami som sa zobudil , ze uz je nejako vela svetla vonku

    0
    0
  7. A ja ze co mi dnes nezvoni budik, uplne som bol z toho mimo :D Nastastie som stihol bus do prace, kedze vlak som tym padom zmeskal…

    0
    0
  8. Tak muj budik 1. a 2. nefungoval vubec. Doufal jsem, ze aspon 3. ledna bude vse OK. Bohuzel budik nastaveny na 1:30 opet nezvonil. Zazvonil az druhy, ktery byl nastaveny na 6:00. Co se bude dit dal, to netusim. :-)

    0
    0
  9. Prejavovat by sa nemala, no napriek tomu dnes mojej manzelke budik nezvonil. Nastastie sa zobudila vcas. Jej kolega ale kvoli tomu do prace dnes zaspal…

    0
    0
  10. Ahojte,
    budik mi uz dnes zvonil spravne. Objavili sa vsak komenty na nete, ze niektorym to nefungovalo ani dnes. Mozno pre to, ze si budiky nastavili este 2.1.

    0
    0
  11. Jasne, ze nezvonil… vcera som pochopitelne nastaveny budik nemal… dnes 6.30 a manzelka rano krici ze za 10 osem!!! Jasne ze o 8.00 som uz mal niekde byt…
    Ano, je to pruser, taketo aplikacie by mali fungovat na akomkolvek zariadeni… o iP4 ani nehovorim.

    0
    0
  12. opravite to tak ze si v nastaveniach budika navolite repeat ,najlepsie oznacit vsetky dni ,zatial to funguje iba takto

    0
    0
  13. U mna je to akosi divne, budik 7:50 nezvonil, zato 8:30 ma uz zobudil..neviem si to vysvetlit, oba boli jednorazove, nastavoval som to chvilu po polnoci.

    0
    0
  14. Nastavil som budik po polnoci… Budil tak ako mal. Predtym som ho nepouzival od vianoc takze neviem ako sa spraval po prelome roka.

    0
    0
  15. Dakujem tomuto clanku, vzdy som chcela poznat niekoho, kto pracuje aj 1.1 a musi tiez vstavat do prace v nedelu. A k tym, ktorych budik nezobudil dnes…Hlavne ze cas na citanie macblogu a pisanie komentarov sa v praci najde…

    0
    0
  16. je paradoxne ze internet chyti clovek v kazdej riti a moze si dat 30statusov na FB ale zakladnej funkcie ako budik sa tak skoro zjavne nedocka..ani dnes rano nic nezvonilo…fok it !

    0
    0
  17. kedze som nenil iPhone z 3g na 3GS vcera vecer som si to vyskusal ci mi z backupu dotiahlo aj nastavenie budika, samozrejme ze som to hned otestoval a nezvonil :D Uz som sa chel rozculovat nad tym ze vymena sa skutocne oplatila :D

    0
    0
  18. no je fakt, ze mne vcera rano, teda 2.1. fakt budik nezvonil, nebyt toho, ze som sa sam zobudil, a 3 minuty po nastavenom budiku, tak neviem neviem, dnes uz to bolo ok. cengal :)

    0
    0
  19. Miky:

    nie kazdy rok je 1. a 2 den v roku sobota a nedela . Ide o princip , zariadenie za ktore das nemaly peniaz .. aj ked na trhu s rovnakymi parametrami omnoho lacnejsie produkty , nedokaze splnit jednu z tak elementarnych funkcii ako je budik. Ked si uz za tu znacku APPLE poriadne zaplatil , tak hadam by si mohol mat aj nejake tie ocakavania aspon na zakladne funkcie . Ved budik funguje uz digitalkach aspon 20 rokov. A si predstav ze dost pochybujem ze nie prve dni v roku .

    0
    0
  20. m-a: jedovate? nieee, jedovate ee, len som chcela trosku rypnut do ludi, ktori tu rozhorcene pisu aka je to katastrofa, ale ked uz v praci su, tak RSSka citat cas je… len podpichujem…

    0
    0
  21. Olomouc v okruzích ulic Karafiátová 1, Komenského 9, Kosmonautů 29 budík nezvonil. Mouši se na mě domluvily! Pokazily mi opět oba domovní zvonky. Dnes mi prokoply schránku. Ještě ten den zástřel na nohy + ukájení hlasů.

    0
    0
  22. mne 3.1. tiez nezvonil, hroza, asi vyberem zo skrine stary dobry mechanicky a kazdy vecer natocim, mam vacsiu sancu ze ten bude zvonit

    0
    0
  23. Sakra neviete o nejake aplikacii ktora budi spolahlivesie, nic take na iPhone nie je? Kazdy tu pisete ze ste zaspali, napiste radsej ako to vyriesit cez nejaku inu aplikaciu. dik.

    0
    0
  24. od te doby co mame male mimino tak sem budik nepotreboval, mala me budi vzdy o dost driv a to sem mival budik na 5.30 :-)
    takze ja nastesti nezaspal,ale je to teda dost trapne u telefonu skoro za 20 tisic

    0
    0
  25. jeeskove oci…..ved v clanku pisali ze budiky nefungovali 1. a 2. ……. a je jasne ze väcsine ludi budiky 3. nezvonili ked ich väcsina ludi nastavovala 2. vecer aleb tak nejako na 3. rano …… skuste si teraz nastavit budik len tak o minutu dopredu a urcite vam uz zazvoni…….. mne ide vsetko v pohode…..

    0
    0
  26. Fascinuje me že ačkoliv pulka CZ internetu ví že iphone nezvoní na normální budík a bude fungovat až po 3.1 tak si každy stěžuje že ho musela budit mamka … PS: mě zbudil uplně normálně. Tak jako každý den. PS2: Kupte si všichni HTC a budete mit klid !

    0
    0
  27. Sakra a ja ze sa mi pokazil iPhone :) – aj 01.01. aj 02.01 som kvoli nefunkcnemu budiku zaspal – vcera som chytil nervy ze to nefunguje a skusal to asi 10x – a dnes sa docitam toto??? :) to je absurdne….ale prave som vyskusal budik a DNES ALEEEELUJA UZ funguje – ale je to fakt trapas – Apple by nam mal za to dat kazdemu iTunes gift card v hodnote 50 € co vy na to?

    0
    0
  28. Taky jsem dnes zaspal a že jsem budík neslyšel jsem sváděl na včerejší víno. Takže mě to vlastně uklidnilo, že chlastat můžu klidně dál :-)

    0
    0
  29. Neviete niekto ako zajtra? Plánujú zvoniť alebo nie?

    Ináč, možno pomôže: Ja som mal dnes nastavené dva budíky, jeden na 7:00, druhý na 8:00. Ten druhý zvonil. ;-)

    0
    0
  30. A to môžem byť rád, lebo 30.12. som potreboval stihnúť lietadlo, tak som vstával o 4 hod. ráno. Chvála bohu to klaplo, ale neviem si predstaviť, keby sa teraz toto stalo… Kto by mi uhradil škodu?

    0
    0
  31. Budik som nastavoval 2.1. ako opakovany. Ziadny problem som nezaznamenal. S budikom vobec. Mam nainstalovanu poslednu verziu iOS.

    Inak je zaujimave, ze sa potvrdilo, ze zakaznik skor zdiela negativne skusenosti ako tie pozitivne. :-) Sutocne by ma zaujimalo kolko % uzivatelov iPhone malo s budikom problem.

    0
    0
  32. iphone 3G so 4.2.1 (8C148) jailbrakenuty zvonil bez problemov aj 1. aj 2. aj dnes.

    mimochodom pre tych co tu hovoria ze zaspali a ako to nemaju poriesene v Apple..kupte si nokie a prestante pindat…pindanie zabija. naco si kupujete iPhone, ked potom mate kopec reci o tom ako to nefunguje. :) Nato je trh taky bohaty aby ste si mohli kupit kazdy co chcete a boli spokojny popripade to isli vratit.

    0
    0
  33. EŠteže som si to prečital na 9to5mac 31.decembra inak by som na 100% zaspal. Inak tato sprava bola uz vtedy aj na Engadget, AppleInsider, Macrumors a podobne.

    0
    0
  34. NO MNE PHONE4 I4GS ZVONIL , ZVONI A ZVONIT BUDE … DOKONCA AJ KED JE VYPNUTY . VDAKA STEVE , ZE TOLERUJES 3. ZMENE VYRABAT TAKMER DOKONALE KOPIE .

    0
    0
  35. Toto je vážne epic fail Applu – tak sofistikovaný OS nezvláda tak primitívnu funkciu. Nefunkčnosť budíkov je nielen hanba, ale aj ťažký prúser. Prespať odlet lietadla, tak žiadam od Steva kompenzáciu. :-]

    0
    0
  36. Martin: Mimino je lacnejsie ako iphone? :D

    BTW: Ked mal apple problem s tou antenou tak daval zadarmo bumper. zaujima ma co daju teraz? Budik?

    Inak ako tak rozmyslam tak je ten najlepsi cas vytvorit obycajnu aplikaciu z nazvom budik bude iba klasicky (funkcny!) budik a predavat ju za 10€. Zisky iste:)

    0
    0
  37. Dnes jako vždy vše ok :) A to několikrát. Jestli to nebude mezi rakama a telefonem :) Jinak podobný problémy má HD2, tak se neustále rozchází sám od sebe čas, viz diskuse na Smartmanii. A nikde s eo tom tak jako o iP nemluví :) Jestli to nedělá Jobs schválně, další neplacená reklama :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.