Kto si zahrá Jobsa v pripravovanom filme?

Filmové štúdiá Sony Pictures získali práva na natočenie biografie Steva Jobsa od Waltera Isaacsona. Úspešnosť tohto filmu bude bez pochybností obrovská. Kniha Steve Jobs, ktorá bude predlohou pre scenár, sa má stať najpredávanejšou knihou roku 2011 na Amazon a momentálne vedie aj v rebríčkoch iTunes. Nedávno bola jej tlačená verzie preložená aj do slovenčiny. Od včera je kniha dostupná v niekoľkých slovenských kníhkupectvách.

Horúcim kandidátom na sfilmovanie tejto knihy je podľa zdroju LA Times Aaron Sorkin, ktorý nedávno stál za úspešným The Social Network. Upútavka na Pirates of the Silicon Valley, v hlavnej úlohe Noah Wyle ako Steve Jobs a Antony Michael Hall ako Bill Gates. Na YouTube sa nachádza aj celý film, údajne bez porušenia autorských práv.

Nejeden portál zverejnil dohady o obsadení role Steva Jobsa v pripravovanom filme. Medzi adeptmi sa nachádzali napríklad George Clooney, Tom Hanks, Ralph Fiennes, Ryan Gosling, Ed Norton, Jason Bateman, Ty Burrell, Crispin Glover, Penn Badgely, Colin Hanks, Stanley Tucci, James McAvoy, Adrian Brody, Luke Wilson, ale predovšetkým Noah Wyle, ktorý sa už role Steva Jobsa zhostil na prelome tisícročí, vo filme Pirates of the Silicon Valley.

Wyle sa údajne vyjadril, že ak by ho tvorcovia filmu oslovili, tak by neváhal a zahral si Jobsa znova. Po úspechu filmu Pirates of the Silicon Valley si ho Steve Jobs zavolal ako imitátora, na začiatok prezentácie na Macworld Expo, v roku 2000. Jobs povedal, že film sa mu nepáčil, ale Wylovo herecké umenie áno. Podľa ďalších internetových dohadov, najväčším konkurentom Wylea je George Clooney. Keďže nový film podľa biografie Waltera Isaacsona bude zachytávať postupne celý život Jobsa, možno sa v hlavnej role vystriedajú viacerí herci.

Noah Wyle, fanúšikmi najočakávanejší kandidát na znovuobsadenie role Steva Jobsa. Zdroj: entertainmenta­lley.com

George Clooney

George Clooney, ďalší adept na zobrazenie Jobsa v pripravovanom filme. Zdroj: tv3.co.nz

Peter Mamonov

Ruský herec Peter Mamonov sa na Jobsa na sklonku života podobá jednoznačne najviac. Zdroj: revoseek.com

komentárov
  1. Nemyslím, že treba o Jobsovi ďalší film, no ak už áno, nech to nie je Clooney. Veď ten sa hodí azda už len do béčkových filmov, ktoré si sám produkuje. Keby hral Jobsa Noah Wyle, pozrel by som si to.

    0
    0
  2. Nemyslím si, že rozpočet filmu je 1 až 3 milióny, to je iba suma za autorské práva, rozpočet filmu bude určite ďaleko vyšší

    0
    0
  3. jasne ze Steve je Steve.. ale ak by ho mal niekto hrat tak jednoznacne Noah.. a nie “klony” :D to by som nepozeral uz len z ucty k Jobsovi..

    a k tej knihe.. tiez som ju videl davnejsie.. a coskoro aj kupim :D ak este bude

    0
    0
  4. Piratov som videl snad 10x, je to super film, mam to v cz akurat horsia kvalita. Po pozreti trailera sa mi zda, ze film je aj dost zostrihany, asi pohladam ten original na youtube…

    0
    0
  5. verim ze reziseri dostanu rozum a neobsadia nikoho ineho ako famozneho wyla.. ten chlapik je na nerozoznanie od jobsa (aj ked neviem ako ho zahra v sucasnosti mladeho, ale ked dicaprio moze mat o 40 rokov viac, tak preco by wyle nemohol mat o 20 menej :-D )
    piratov zo silicon valley mam velmi rad a tam wyle myslim ze zahral jobsa vyborne.. ked sam jobs vie o tom a ukazal to, ze on sa nanho podoba, tak nevidim dovod tam davat ineho herca..
    a uz vobec nechapem preco by ho mal hrat clooney.. vobec sa nanho nepodoba :-)
    pevne verim ze tam bude wyle..
    v kazdom pripade knihu si precitam a na film sa tesim..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť