Kábel Mini DisplayPort -> HDMI porušuje špecifikáciu a tak nemôže byť predávaný

Takmer všetky Macy sú už dnes štandardne vybavené Mini DisplayPortmi, tie novšie cez toto rozhranie dokážu prenášať okrem obrazu aj zvuk. Nakoľko až na Apple Cinema Displeje je dnes väčšina displejov a televízorov kompatibilná skôr s HDMI ako Mini DisplayPortom, majitelia Macov hľadajú spôsob, ako ich prepojiť. Jedným z riešení sú káble Mini DisplayPort → HDMI. Respektíve, aspoň doteraz medzi dostupné riešenia patrili. Podľa HDMI Licensing, LLC, obchodnej skupiny kontrolujúcej príjmanie HDMI štandardu, však tieto káble bez licencie, a tak sa nesmú predávať. Základnou špecifikáciou HDMI kábla sú totiž HDMI konektory na oboch jeho koncoch. Čokoľvek iné teda nie je definované, a preto nemôže byť ani testované a schválené. To platí aj pre káble Mini DisplayPort → HDMI.

Niektoré americké obchody už začali sťahovať tieto káble z ponuky, aj keď v Apple Online Store ešte dostupné , čoskoro ich zrejme stiahne aj Apple. Keď tieto káble nebudú k dispozícii už ani u nás, možnou alternatívou sú redukcie Mini DisplayPort → HDMI, ako napríklad tento.

Ako prepájate s displejmi a televízormi vaše Macy vy?

komentárov
  1. Nemam dovod pripajat MacBook(2006) na externu obrazovku, ale MacMini Alu(2010) urcite pripojim cez HDMI. Chyba uz len ta spravna FullHD TV. Neviem sa rozhodnut po akej siahnut. :)

    0
    0
  2. “Základnou špecifikáciou HDMI kábla sú totiž HDMI konektory na oboch jeho koncoch.” – sa mi to nejak nezda. To by potom mali stiahnut aj DVI HDMI, nie?

    0
    0
  3. Ked to nebude predavat apple, tak sa najde niekto iny, kto im na nejake licencovanie bude dlabat. Cina to isti, tam to plati prakticky vsade, ze kvalita je umerna cene – staci kupit drahsi kabel a je pokoj

    0
    0
  4. Ja používam zrovna tú redukciu na ktorú ste dali link :) plná spokojnosť.. z nej používam pozlatený hdmi kábel a funguje to skvelo vrátane FullHD rozlíšenia a zvuku

    0
    0
  5. Ja som kúpil presne taký kábel Mini Display POrt->HDMI od Kanexu ako je v titulke a zatiaľ sú s tým iba problémy, som myslel že keď kúpim v Premium predajcovi že nebude problém no teraz som zvedavý či mi pomôžu aj inak ako tak že mi ponúknu iný za plnú cenu.

    0
    0
  6. No neviem, ja to mam bez redukcie, mam kabel Mini DisplayPort -> HDMI a ked to napojim na TV, zvuk nejde….. Myslite že cez redukciu by zvuk mohol šlapat ? Či je problem v Macu ?

    0
    0
  7. Clovek s rozumom – mas ty rozum? pochybujem. Pouzivat trojtisicovy pozlateny kabel na prenos DIGITALNYCH dat. Nie je to analogovy kabel ale digitalny, to znamena, ze tam pretekaju 0 a 1 … clovek s rozumom siahne po kabli za 50 korun a zvysok mu zostane.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.