iPhone 4 a 3GS sú najpredávanejšími smartfónmi v USA, celkovo ale vedie Android

Najnovšie štatistiky firmy NPD odhaľujú zaujímavé súvislosti na americkom trhu mobilných telefónov. iPhone 4, ktorý je na trhu už 14 mesiacov, je aj naďalej najpredávanejším smartfónom v USA. Druhý smartfón v poradí je ešte starší, 26 mesačný iPhone 3GS. Keďže Apple ani iný telefón nepredáva, na treťom a štvrtom mieste sa objavili produkty HTC (EVO 4G a Inspire 4G), prvú päťku uzatvára Samsung INTENSITYII.

Noví zákazníci aj teraz najčastejšie siahnu po iPhone 4 či iPhone 3GS

Dva typy smartfónov však nestačia Applu na to, aby mal najväčší podiel na trhu. S 29 % sa umiestnil na druhom mieste, prvé miesto má až s 52 % Google s mobilným operačným systémom Android. Popularita RIMu a jeho BlackBerry aj naďalej rýchlo klesá a v súčasnosti mu patrí už len 11 % trhu. Je potrebné pripomenúť, že štatistika brala do úvahy len nové predaje za druhý štvrťrok 2011. Najbližší kvartál bude ešte zaujímavejší, nakoľko karty zamieša očakávaný iPhone 5.

komentáre
  1. Pre uplnost by k tejto statistike mozno bolo dobre pripomenut aj trzby z predajov. Apple moze mat mensinu na trhu, ale zvycajne na tom aj tak zaraba viac ako ti ostatni.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.