HP to so smartfónmi a tabletmi vzdáva – ruší TouchPad a webOS smartfóny – plus bonus naviac: Hitlerov komentár (vtipné video)

Len krátko po správach, podľa ktorých sa firme HP nedarí s predajom tabletov TouchPad, prichádza omnoho závažnejšia správa. HP totiž verejne oznámilo, že to na poli mobilných zariadení vzdáva. Ruší vývoj všetkých zariadení s webOS, teda tabletu TouchPad a smartfónov postavených na webOS. Okrem toho HP hľadá spôsoby ako vyčleniť, prípadne úplne predať svoj PC biznis.

Kameňom úrazu bol pravdepodobne zastaralý hardvér, HP to však druhý raz skúšať nebude

Správa prichádza len mesiac a pol po spustení predaja TouchPadu, ktorý mal byť vážnym konkurentom pre Apple. Aj keď pre Apple ide určite o priaznivé novinky, zákazníci z toho veľký úžitok mať nebudú. Trh bez konkurencie nefunguje a minimálne na poli tabletov sa Androidu veľmi nedarí byť dostatočnou konkurenciou pre iOS na iPade. Teraz, keď to HP vzdáva, je na trhu o konkurenta menej. HP zrejme bude poskytovať licencie webOS konkurenčným firmám, prípadne ho celý predá. O takýto nákup by mohol mať záujem napríklad Samsung, ktorému by sa to proti kombináciám Apple – iOS, Motorola – Android a Nokia – Windows hodilo.

Teraz je už zrejmé, že sa investícia do Palmu firme HP nevyplatila. Po zrušení výroby webOS hardvéru sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou sústrediť na poskytovanie Cloud softvérových riešení. Povestným klincom do hrobu pre HP je informácia, že webOS ide na iPade 2 až dvakrát rýchlejšie ako na TouchPade, na ktorý bol vytvorený. Dokonca aj keď bol spustený ako webová aplikácia cez Safari, tak šiel rýchlejšie ako na TouchPade. Kto vie, možno ešte o webOS budeme počuť, len bude na iných zariadeniach.

Na záver tu máme vtipné video – „Hitlerova reakcia na radikálne zmeny v HP“:

komentárov
  1. WebOSu je skoda, pacil sa mi uz na Palm telefonoch, na tabletoch som ho moc chcel vidiet… V oboch pripadoch bol problemov skor asi hardver :-(

    0
    0
  2. Ak to nie je kacica, tak je to v riti :) Na iPad3 tento rok moze zabudnut aj ten najvacsi snilek a este si trufam pochybovat, ze by iPad3 musel mat retinu. Nemusi, naco? A ak ju tam daju, bude to posledny vecsi upgrade na takych 5r, kym sa konkurencia nauci robit mobilne OS a shopy a devkity pre ne.

    Je to jednoznacne smutna sprava pre majitelov akehokolvek jablka.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.