HandBrake 0.9.5 – obľúbený ripovací nástroj už nepodporuje PowerPC Macy

Vývojári obľúbeného nástroja pre ripovanie DVD filmov a ďalšiu prácu s videom, aplikácie HandBrake, prichádzajú po viac ako roku s novou verziou 0.9.5. Prináša množstvo zmien, ktorých úplný zoznam nájdete tu. Najdôležitejšou novinkou pre Mac používateľov je, že HandBrake už v najnovšej verzii nepodporuje PowerPC Macy, je potrebné mať Mac s Intel procesorom. Ak patríte k používateľom, ktorí stále pracujú na PowerPC Macoch, vývojári odporúčajú zostať pri verzii 0.9.4. Aplikácia je aj naďalej dostupná úplne zadarmo.

komentárov
  1. Pavel: HandBrake umí přímo i rippovat, pokud máte zároveň nainstalovaný i přehrávač VLC (HandBrake k rippování používá jeho knihovny).

    0
    0
  2. Je tam navíc podpora audio formátu AC3, který zdá se umožňuje konvertovat zvuk vyšší kvality než AAC (bit rate: AAC umí 328 kbps a AC3 umí 640 kbps). Pro hudební videa je tedy vhodnější AC3, rozumím tomu správně ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.