Foxconn sa prispôsobuje obrovskému dopytu po iPhonoch, rozširuje výrobné kapacity

Foxconn je jedným z hlavných partnerov Applu, ktorý pre americkú firmu vyrába iPhony. Len nedávno táto čínska firma otvorila novú továreň na výrobu iPhonov v Zhengzhou, v Číne. Na základe stále rastúcich predajov iPhonov sa však spoločnosť rozhodla investovať 1,1 miliardy USD do rozšírenia tejto továrne. Jej výrobná kapacita sa tak takmer zdvojnásobí. V súčasnosti zamestnáva približne 130 000 zames­tnancov a za deň vyrobí 200 000 iPhonov. Pri plnej prevádzke 24 hodín denne, sedem dní v týždni, by bolo možné vyrobiť za jeden štvrťrok až 18 miliónov iPhonov. Po rozšírení by malo pribudnúť ďalších 100 000 zames­tnancov a denne by bola továreň schopná vyrobiť 350 000 iPhonov, teda 32 miliónov za štvrťrok.

Zdroj: China Business Daily

komentáre
  1. Mohli by vyrobu iPhonov presunut na Slovensko do Nitry….. Aby sa v january nemuselo v tomto podniku prepustat cca 800 ludi :(:(:(

    0
    0
  2. Ta holka na obrazku, vyzera tak max na 15, lacna pracovna sila? Som pocul, ze sa tam rodia uz skoro len muzi ….zachvilu ked im dojdu dievcata pridu tu, takze namiesto tovarne na iPhony tu skor budeme mat pol miliona lacno pracujucich cinanov.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.