Dropbox zrejme odmietol 800 miliónov USD od Apple

Jednou z funkcií, ktoré prinesie pripravovaný iCloud, je ukladanie dokumentov a ďalších dát „v oblaku“, ku ktorému máte prístup odkiaľkoľvek. Nejde však o žiadnu novinku, túto službu ponúka aj konkurencia. Jedným z najznámejších produktov je Dropbox, ktorý napriek tomu, že poskytuje svoje služby aj zadarmo, dosiahne tento rok príjmy až 100 miliónov USD. Práve vysoké príjmy a nezávislosť boli dôvodom, prečo Dropbox odmietol ponuku Applu, ktorý ho údajne chcel odkúpiť za 800 miliónov USD. Či bolo rozhodnutie múdre, ukáže až čas. Dropbox je stabilný a spoľahlivý, no ak sa to isté podarí aj Applu s iCloud, nemálo používateľov iOS a Macu zrejme uprednostní komplexné riešenie od Applu.

komentárov
  1. No neviem pretožš dropbox nezaleži na OP čo je vyhoda pri praci na spoločných projektoch najme v škole kde každy pracuje na svojej mašine a jeden ma WIN druhý OSX

    0
    0
  2. Tak ako hovori majki, Dropbox ma vyhodu multiplatformovosti. iCloud je lokalna zalezitost uzivatelov apple produktov. Zatial okrem synchronizacie kalendarov a tahanie hudby z netu cez ucet iCloud nema nic pridavne oproti Dropboxu.

    Beriem to skor ako povinnu snahu odstavit konkurenta…aj ked ta suma je smiesna, ked rocne vygeneruje 100mega a to sa len rozbieha + samotna hodnota. Ja osobne by som to nepredaval ale vsetok zisk investoval do nakupu genialnych ludi a rozsirovania, vylepsovania. iCloudu by som sa nebal, max odstavia aplikaciu v app store, ked uz bude iCloud padat na hubu :)

    0
    0
  3. Pochybujem, že sa Apple podarí ponúknuť to, čo predstavuje Dropbox. Všetky ich podobné služby typu .Mac alebo Me.com sa vôbec neoplatili, neoplatia a ich spoľahlivosť tiež nie je úžasná. Ak k tomu pridáme prehnane vyzdobené a nepraktické UI, nemám absolútne žiadny záujem. Okrem toho, že by bola služba spoločnosti Apple zadarmo? Ten bol dobrý!

    0
    0
  4. Jedine, co mi na DropBoxe vadi je to, ze sa chova ako normalny folder. Tzn., ze ked don presuniem subory a foldre, odidu z povodnej zlozky kde boli. Znaci to teda, ze bud tieto foldre musia byt prekopirovane do DropBoxu (strata kapacity na disku, aj ked mala) – zdvojeny bordel, nejednotnost dat.

    Alebo potom mat jeden bordel v DropBox foldri a stratit logicke delenie a usporiadanie.

    0
    0
  5. Zabudli ste podotknúť, že nie tak dávno boli všetky účty na Dropboxe prístupne každému. Ak niekto urobí upgrade a takúto najzákladnejšiu chybu pustí von tak u mňa skončil a je úplne irelevantný obsah čo si tam človek ukladá.

    0
    0
  6. dropbox je super sluzba, ktora ponuka okrem beznej sync suborov aj nejake tie vychytavky. Jedine co mi vadi je pomaly upload, ale neviem posudit, ci sa to tyka len free uctov.

    0
    0
  7. apple má trhový podiel 5-10%, aj z týcho 5-10 % bude určite nejaké to % používať Dropbox,… čiže zvyšných 90% ľudí si môže vybrať práve Dropbox, takže sa nemá čoho báť, že by im apple prebral biznis ;)

    0
    0
  8. jozko remen:
    ze ty nevies, ako presne funguje dropbox?

    to logicke delenie si urobis v dropbox foldri a sync sluzi iba ako pracovna zaloha.
    ak sa ti nepaci nazov, prelinkujes si ten folder do svojej struktury.

    0
    0
  9. Ale ja velmi dobre viem, ako funguje. Co mi vadi, ze to MUSIM mat v Drop Box foldri, struktura nestruktura.

    Ja chcem mat hento na ploche, hento v Suboroch, PDKa v dokumentoch atd. NECHCEM menit svoje momentalne delenie na disku, NECHCEM presuvat foldre do Drop Box foldra. Chcem ich nechat tam, kde su. A presne chcem pouzivat LEN ten sync a nic ine.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.