Counter-Strike: Global Offensive – nové pokračovanie kultovej online strieľačky aj pre Mac

Valve, herné štúdio stojace za celosvetovo úspešnými hrami ako Half-Life, Counter-Strike, Left 4 Dead, Portal a Team Fortress, ktoré sú vďaka predstaveniu Steamu pre Mac dostupné už aj Mac hráčom, oznámilo, že v roku 2012 odhalí úplne nové pokračovanie hry Counter-Strike. Prvá betaverzia tejto hry, ktorá sa neskôr stala jednou z najúspešnejších a najhranejších online hier na svete (čo platí dodnes), bola zverejnená presne pred dvanástimi rokmi – v auguste 1999, CS beta 1.

Pokračovanie dostalo názov Counter-Strike: Global Offensive (skrátene CS: GO) a prinesie úplne nové mapy, postavy a zbrane. Fanúšikovia série sa však nemusia ničoho obávať, aj klasický obsah z predošlých verzií zostane k dispozícii (napríklad najpopulárnejšie mapy ako napr. de_dust), bude len prispôsobený novej verzii. Tým to však nekončí, očakávať môžeme aj úplne nové herné módy, vyhľadávanie rovnocenných súperov, tabuľky najlepších hráčov a podobne.

CS:GO bude k dispozícii pre Playstation Network, Xbox Live Arcade, PC a Mac pravdepodobne už začiatkom roku 2012. Tí, ktorí už zažili niekoľko očakávaných predstavení noviniek od Valve, však dobre poznajú povestný Valve Time. Je preto celkom možné, že v skutočnosti bude verejnosti prístupný CS:GO až niekedy v roku 2013. Samozrejme, akonáhle budú k dispozícii ďalšie informácie, budeme vás informovať.

komentárov
  1. len to nie :) koli CS-ku som prvykrat prisiel o internet na mesiac v 9.rocniku pred prijmackami na strednu, a o 4 roky neskor o cely PC pred prijamckami na VS, CS som odohral dobrych 5, 6 rokov a ked som sa uz konecne zbavil zavislosti, tak pride nieco nove a este aj na mac ? ach jaj..co len budem robit ? ako dopadnem ?

    0
    0
  2. enko, trosku s tebou zdielam pocity. Na CSku 1.6 som bol da sa povedat zavisli par rokov (vtedy uz bol CS:Source), potom som sa spamatal a uplne som ho odrezal od svojho zivota – spokojnost dodnes! Potom som presiel na Mac, bol som rad, ze 1.6 tam ide rozbehat len velmi tazko, takze by som to nemohol hrat aj keby som sa chcel vratit – a naozaj musim uznat, ze som to asi 2-3x skusal. Chvalabohu to nebolo ono, a teraz toto! Myslim, ze najlepsie to bude naozaj nekupit a nemat k tomu ani pristup, lebo potom to moze zacat odznova. Vazne je to zrac casu a zavislost jak hovado…
    Tot vsio

    0
    0
  3. uz sa tesim tiez som hraval cs 1,6 a source par rokov :) len dufam ze to nebude ako source ktory bol spociatku dost odsudzovany najme profi hracmi… kazdopadne uz sa tesim na novy MBP a ku nemu nove cs :P :D… aj ked hry uz velmi nehravam :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.