Ceny iPhonu 4S v Česku sú známe, už od 578 eur (14 490 czk)

Verejnosť už vie, za koľko si bude môcť kúpiť iPhone 4S v Českej republike. Týždeň pred začatím predaja Apple zverejnil ceny nového telefónu na svojom internetovom obchode.

  • iPhone 4S 16 GB: 14 490 czk (578 €)
  • iPhone 4S 32 GB: 16 990 czk (678 €)
  • iPhone 4S 64 GB: 19 990 czk (798 €)

Na webovej stránke sú tiež ceny zlacnených iPhonu 4 a iPhonu 3GS, ktoré sa naďalej predávajú ako nižšie modely:

  • iPhone 4 8 GB: 11 990 czk (478 €)
  • iPhone 3GS 8 GB: 8 990 czk (359 €)

Cena na Slovensku neznáma

Za koľko sa bude predávať nový iPhone na Slovensku zatiaľ jasné nie je. Dôvodom je chýbajúci slovenský oficiálny webový obchod. „Keďže u nás nie je Apple Store, odporúčané koncové ceny produktov určujú distribútori, čo sú v prípade iPhone mobilní operátori,“ vysvetlil Juraj Redeky, zástupca firmy Apple na Slovensku.

Na cenu sme sa začiatkom týždňa pýtali aj troch najväčších slovenských mobilných operátorov. Očakávanú sumu ale nechcel prezradiť ani jeden z nich, zverejnia ju vraj len pár dní pred začiatkom predaja, tak ako to bolo aj po minulé roky.

iPhone 4S

České ceny sú nizke

Český Apple Online Store bude predávať výlučne neblokované telefóny. Aj keď webový obchod tovar na slovenské adresy nezasiela, môžete telefón po dovoze používať aj tu. České ceny sú pomerne nízke. V Nemecku stojí napríklad iPhone 4S o 50 až 60 eur viac.

Nový telefón sa na Slovensku a v Česku začne predávať už o týždeň, 28. októbra. Minulý týždeň sa začal predávať v USA, Kanade, Japonsku a niekoľkých krajinách EÚ.

Za tip ďakujeme čitateľovi Matejovi.

Foto: Apple/MacBlog. Použitý kurz na prepočet do eur: 1 euro = 25,06 czk

komentárov
  1. ceske ceny su krasa :) ak mobilni operatori za*ebu ceny ako obvykle, oplati sa vycestovat do CR.

    btw. t-mobile uz zverejnil prvu infosku v podobe banneru o IP4S

    0
    0
  2. zaruka je i v CR dvouleta, finta je v tom, ze v 2. roce zaruky musity vy (na sve naklady) dokazat, ze se vznikla zavada je kryta zarukou. Udajne se jedna o legalni vec (prodejce je z Irska)…

    0
    0
  3. Inac taky cesky istyle, sa snazi zarovnavat ceny s online store, a pritom poskytujem 2-rocnu zaruku :). A to este musia platit personal a podobne

    0
    0
  4. peter: tak urcite, ale nie preto ze chcu, ale musia. predsalen je to oficialny, aj ked iba online store, ale ma to punc ze je to priamo “cupertino” a nie honza z kocourkova co ma kram na apple (aj ked premium reseller je kvalitativne skoro ako apple store). a ked este aj ceny su lepsie, tak niet dovodu nekupit to tam.

    zvlast ked zaruka apple plati vsade

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.