Belkin Thunderbolt Express Dock – dockovacia stanica s rovnakými portmi ako Thunderbolt displej od Applu

Thunderbolt je v súčasnosti jedným z najrýchlejších dostupných I/O rozhraní (až dvakrát rýchlejší ako USB 3) a prináša množstvo výhod pri použití len jedného portu zhodného s Mini DisplayPortom. Nakoľko ale ide o novinku, na trh sa ešte len dostávajú prvé kompatibilné zariadenia. Apple len teraz spustil predaj svojho Thunderbolt displeja a ostatní výrobcovia tiež nezvolili najrýchlejšie tempo. Jednou z výhod Thunderboltu je, že cez jeden kábel viete získať hneď niekoľko portov, vrátane možnosti pripojiť na výkonnejšie MacBooky Pro hneď dva displeje. Doteraz to však umožňoval len Apple Thunderbolt displej, aj to len na papieri. Ten k MacBooku pripojíte cez Thunderbolt a na zadnej strane displeja nájdete ďalšie porty vrátane druhého Thunderboltu, na ktorý je možné pripojiť druhý displej.

Zdroj: Daily Tech

Ak vám však z akýchkoľvek príčin displej od Applu nevyhovuje a chceli by ste podobnú dockovaciu stanicu pre váš MacBook, na využitie ďalších portov vyvedených len z Thunderboltu už čoskoro bude stačiť novinka od Belkinu – Thunderbolt Express Dock. Ponúka presne tie porty, ktoré nájdete na displeji od Applu – 3× USB, Firewire, Gigabit ethernet a Thunderbolt na reťazenie. Toto zariadenie je tak ideálnou dockovacou stanicou, a aj keď jeho cenu ešte nepoznáme, určite si svojich fanúšikov nájde. Okrem ceny zatiaľ nepoznáme ani oficiálny dátum začiatku predaja, a tak si jednoducho budeme musieť na ďalšie informácie počkať.

Belkin Thunderbolt Express Dock

Zdroj: Daily Tech

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.