Apple žaluje Amazon za použitie názvu “App Store”

Apple podal pred pár dňami žalobu na spoločnosť Amazon za to, že použila značku „App Store“. Amazon použil názov Amazon App Store pre svoj vývojársky program a v budúcnosti ho firma podľa žaloby plánovala použiť aj na novú službu pre sťahovanie mobilného softvéru. Na konkurenčnej platforme, Androide, totiž Amazon spúšťa svoj nový obchod s aplikáciami Amazon Appstore. Apple zažiadal o ochrannú známku na App Store ešte v roku 2008, no získal ju až v roku 2010. Problémy s tým mal najmä Microsoft, podľa ktorého išlo o príliš všeobecný názov. Apple reagoval s tým, že aj „Okná“ (Windows) sú z takéhoto pohľadu všeobecný názov a napriek tomu ide o jednu z najcennejších značiek Microsoftu.

Amazon Appstore
komentárov
  1. Blby je spis ten urad, ktery dovolil registrovat takove ochranne znamky.

    Asi si zaregistruju vsechny samohlasky a zazaluju vsechny, kteri je pouzijou v nejakem nazvu :-p

    0
    0
  2. ten apple uz to prehani ,kdyby vsichni se chovali takhle tak zachvili nebudeme ani moct mluvit, kdyby tam bylo” apple app store” tak bych to pochopil ,ale slovo aplikace nevymyslil apple a store uz vubec ne- je to ostuda -omezuje sve zakazniky vpouzivani SW od druhych stran atd. myslim ze uz absolutne stratili soudnost

    0
    0
  3. podla mna amazon skusa, kam az moze zajst. no mne vobec nevadi, ze by sa jeho obchod volal app store, aj tak kadzy to bude volat amazon app store, ako kazdy vola mac app store. pretoze app store je len jeden – ten prvy pre ios zariadenia :)

    0
    0
  4. to chore, ten uradnik ktory im schvalil trademark “app store” je asi retardovany, argument proti microsoftu ze “windows” je tiez bezny nazov je irelevantny, pretoze windows nesuvisia s IT, je to len nazov, znacka na odlisenie sa, takisto ako “Apple”

    to si teraz zalozim obchod s potravinami a zaregistrujem si trademark “Potraviny” a kazdeho kto pouzije slovo “potraviny” v nazve obchodu zazalujem? ..super, uz aj bezim na urad priemyselneho vlastnictva, ale nastastie ma tu na Slovensku poslu s tym doriti

    vivat amerikan demokracy

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.