Apple v roku 2012 úplne prerobí iPad, iMac, iPhone a MacBook Air

Zaujímavá správa prichádza zo stránok Digitimes, podľa ktorej Apple plánuje kompletne prerobiť ponuku svojich produktov – iPad, iMac, iPhone a MacBook Air. Autori zrejme mali na mysli najmä zmenu dizajnu, s ktorou určite počítame v prípade iPhonu 5. Apple tento rok namiesto očakávaného iPhonu 5 predstavil iPhone 4S, ktorý je napriek tomu, že má rovnaký dizajn ako iPhone 4, obrovským hitom. Predstavenie nového dizajnu iPhonu 5 budúci rok je takmer isté. Dizajn iMacu, rovnako ako napríklad MacBookov Pro, ostal už niekoľko rokov bez väčších zmien. Čoho by sa však pripravované zmeny mali týkať, zatiaľ nevieme.

V prípade iPadu priniesol iPad 2 okrem hardvérových zmien aj tenší dizajn. Je možné, že Apple plánuje v tomto trende pokračovať a namiesto iPadu 2S predstaví rovno ešte tenší a ľahší iPad 3. Zaujímavé je, že zatiaľ čo iMac a MacBook Air stránkami spomenuté boli, MacBook Pro neuviedli. Práve od tohto modelu sa pritom budúci rok očakáva výraznejšia zmena dizajnu, ktorá by ho mala viac približovať k tenkým MacBookom Air.

Už teraz je jasné, že aj rok 2012 bude rokom plným noviniek, očakávaní, ale aj sklamaní počas predstavovania noviniek od Apple. Na čo sa najviac tešíte vy?

komentárov
  1. jeden z mojich tajnych tipov je, ze sa zacnu stensovat ramiky, tak, ako to teraz robi Samsung na svojich LED TV, tenucke, takmer ziadne ramiky okolo. Mala, ale dost vyrazna zmena k lepsiemu.

    0
    0
  2. tiež si myslím, MacBook-y sa dizajnovo zjednotia a nebudú treba prívlastky (Pro, Air). Novými procesormi a grafikou pribudne výkon, zmiznú optické mechaniky a klasické HD. Pribudne RAM (voliteľne) nové batérie, SSD, USB 3 a kvalitnejší display. U iMac-ov dizajnové zmeny moc neočakávam, ale očakávam, že rapídne pribudne výkon a voliteľne aj grafický výkon, keďže Mac Pro pravdepodobne končí. Možno príde aj iMac s 30″ displayom.

    0
    0
  3. Dufam ze MB Pro design nezmenia! Prosim, prosim…. len vyhodte opticku mechaniku, dajte SSD + HDD vacsiu bateriu + 1 USB port a vacsie rozlisenie…

    0
    0
  4. Já bych se přimluvil za novou produktovou desktopovou řadu,něco mezi macpro a mac mini v ceně 30-40t,takový iMac bez displeye.Mám pěkné a vlastně i drahé Eizo a mac mini.Miniho pomalu odsunuji pod tv a vlastně zjištuji,že pokud nechci koupit druhého miniho,tak mi Apple nemá vlastně co nabídnout.

    0
    0
  5. Tak mne osobne sa Air nepáčí a dúfam že zostanú aspoň dve varianty na výber a to Pro a Air. Keď bolo Macbook (White), Macbook Pro a Macbook Air tak som to pochopil že prečo skončiť vyrábať Macbook (White) ale prečo prejsť len na Air?
    Pro je aj tak by som povedal dostupnejší pre normálnych ľudí, ale keď bude len Air tak kde bude zase tá cena? niekde vo hviezdach asi:-)
    Nový Air od 40000,-? s SSD a Hafo Ram + všetko to vylepšenie.

    0
    0
  6. Osobne by som mechaniky nevyhadzoval. Nech má aspon Pro optiku. A Airku 15 by mohli dať +1 USB a o niečo lepší procesor- aspon štvorjadrovku.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.