Apple sprístupnil utilitu na vytváranie obnovovacieho disku OS X Lion (Lion Recovery Disk Assistant)

Nakoľko OS X Lion sa predáva takmer výlučne len cez Mac App Store (aj keď je k dispozícii predražená verzia na disku), používatelia sa nedostanú k žiadnemu fyzickému médiu, ktoré by umožňovalo operačný systém preinštalovať napríklad v prípade poškodenia pevného disku alebo ak chcete urobiť čistú inštaláciu OS X Lion bez toho, aby ste museli najprv inštalovať Snow Leopard. Po rôznych neoficiálnych postupoch to však teraz mení najnovšia utilita od Applu – Lion Recovery Disk Assistant.

Tento nástroj umožňuje vytvoriť záložnú obnovovaciu partíciu operačného systému OS X Lion na externom disku alebo USB kľúči. Vo svojej funkcionalite sa od obnovovacej partície vytvorenej automaticky na disku počas inštalácie OS X Lion líši len tým, že bude použiteľná v situácii, kedy nemôžete spustiť počítať z pôvodnej obnovovacej partície. Podrobnejšie informácie a odkaz na bezplatné stiahnutie nájdete na oficiálnych stránkach podpory.

komentáre
  1. Zaujima ma, ci ide o tu istu cca 600MB “recovery partition” na USB flash disku, ktora sa vytvara pri instalacii Lionu, alebo o zalohu systemu ako takeho, vratane updatov? V pripade druhej moznosti, ako je to s uz nainstalovanymi aplikaciami? Zislo by sa nieco podrobnejsie, pripadne screenshotova recenzia (aj ked v pripade boot-u a obnovy skor foto)…
    Na Lion, zatial stale neprechadzam, hoci mozem. Stale nemam plnu a hlavne bezproblemovu funkcionalitu aplikacii, ktore pouzivam, hoci udajne sa na nich pracuje :-(

    0
    0
  2. No druha moznost to bude tezko. Pro zalohu systemu i s tvymi daty a aplikacemi pouzij Time Machine, anebo Carbon Copy Cloner.

    0
    0
  3. Taky sw problém :(
    Ahoj,
    koukal jsem po obchodě a chtěl si rozkliknout Final Cut Pro, vždy se mi ale otevřela jiná aplikace – konkretně sousedící Home design Studio pro.
    Po třetím neúspěšném otevření se mi začala stahovat app Home design …. .Stahování jsem přerušil, ale peníze se mi na účtu už blokly.

    4700 za app, která je mi naprosto k ničemu, Jak z toho ven ? Kam se obrátit ? Navíc s angličtinou mám problém

    díky za rady

    0
    0
  4. Pavel R – staci sa prihlasit na svoje konto na Apple store a tam v nastaveniach najdes aj historiu kupenych aplikacii a aj moznost zadat na Apple dotaz kde napises co sa stalo a oni ti peniaze vratia. Ja som napriklad na iPhone si stiahol nejaku aplikaciu pre zberatelou EURo minci ale az potom som zistil, ze uz vyse roka nebola updateovana a tak v podstate pre nove mince absolutne nepouzitelna a navyse som bol sklamany uzivatelskym rozhranim. Tak som si ju vymazal a napisal na apple support, ze aplikaciu som si nedopatrenim stiahol. Nebol vobec problem s vratenim penazi a to aplikacia stala okolo 8 EUR

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.