Apple zablokoval predaj Samsung Galaxy Tabu 10.1 v Európskej únii

Nemecký súd vydal na žiadosť firmy Apple predbežný zákaz predaja 10-palcového tabletu Samsung Galaxy Tab, informuje blog Foss Patents, odvolávajúc sa na agentúru DPA. Samsung má zakázané predávať svoj Galaxy Tab 10.1 na území celej Európskej únie, nariadenie sa nevzťahuje len na Holandsko, ktoré má odlišný obchodný zákon. Aj tam ale Apple pracuje na samostatnom súdnom spore a tak môže v konečnom dôsledku dosiahnuť celoúniový zákaz.

Za nápadne podobný produkt hrozí manažérom Samsungu väzenie. Foto: Jo Yong-Hak/ReutersFirma vzniesla sťažnosť na Landgericht Düsseldorf (Krajskom súde v Düsseldorfe). Ako píše Florian Mueller na blogu Foss Patents, tento súd má tradíciu podporovať žalujúcich držiteľov práv, nie údajných porušovateľov. Až polovica patentových sporov v Európe sa preto odohráva práve na tomto súde.

Landgericht Düsseldorf vydal na základe dôkazov Apple zatiaľ len predbežný zákaz, dokým sa nevykoná riadny súd. Ten môže podľa patentového blogu v tomto prípade trvať až zhruba jeden rok. Ak v ňom Apple prehrá, bude nútený splatiť Samsungu jeho teoretické straty za celé obdobie predbežného zákazu, ak vyhrá, Galaxy Tab 10.1 sa už viac predávať nebude.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Apple tvrdí, že Galaxy Tab je imitácia. Foto: Samsung

Manažérom Samsungu hrozí väzenie

Zákaz vydal súd len na základe duševného práva vzťahujúceho sa na dizajn, v hre nie sú hardvérové ani softvérové patenty. Apple tvrdí, že Galaxy Tab 10.1 imituje iPad a porušuje niekoľko bodov duševného vlastníctva firmy. Za každý prípad porušenia zákazu predaja hrozí Samsungu pokuta 250-tisíc eur, v prípade opakovaného porušenia môže byť manažment Samsungu uväznený až na dva roky.

Podobný zákaz sa momentálne Apple snaží súdne dosiahnuť aj v USA a Austrálii, čo malo u protinožcov za následok oddialenie začiatku predaja. Minulý rok Apple na Landgericht Düsseldorf žaloval aj Nokiu ohľadom deviatich európskych softvérových patentov. Spor však nakoniec vyhrala Nokia, čo viedlo k tomu, že Apple bol prinútený zaplatiť a zároveň si licencovať patenty Nokie.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Apple so Samsungom bojuje aj kvôli mobilným telefónom. Foto: Slashgear

Druhý tablet

Galaxy Tab 10.1 je druhý tablet zo série Galaxy od spoločnosti Samsung, predchádzal mu 7-palcový model. Väčšia, 10-palcová verzia, bola predstavená vo februári 2011, čiže mesiac pred predstavením iPadu 2, spolu s 8,9-palcovou. Predávať sa tablet začal 8. júna v USA, v ostatných oblastiach sa do predaja mal dostávať v tomto čase. Svojimi hardvérovými parametrami Galaxy Tab konkuruje najnovšiemu tabletu od Apple.

Samsung Galaxy Tab 10.1 Apple iPad 2
Batéria 7000/6860 mAh 6930 mAh
Hrúbka 8,6/10,9 mm 8,8 mm
Váha 565/599 g 600/610 g
Pamäť 16–32 GB 16–64 GB
Rozlíšenie 1280 × 800 1024 × 768
Fotoaparáty 8 mpx, 3 mpx vpredu 0,7 mpx, 0,3 mpx vpredu
Procesor 1 GHz Nvidia Tegra 2 1 GHz Apple A5
RAM 1 GB 512 MB –GB–
OS Android 3.1 iOS
komentárov
  1. Jediné čo je podobne je dizajn (apple je dobre vysraty) parametre ma Samsung lepšie a nemá obmedzený OS ako Apple

    0
    0
  2. Tak to je sila, co robia idioti z apple. Takze teraz Sony zazaluje panasonic, lebo ich 34″ LCD TV vyzera tak isto ? Ako na toto moze EU vobec pristupit, co im apple slubil za to ?

    0
    0
  3. no neviem co by ste robili vy ak by ste nieco vymysleli a ochvilu by sa to iste objavilo v predaji len s inym SW a HW ……. na ten dizajn maju dusevne pravu ..je to to iste akoby jedna reklamka spravila reklamu na auto a druha presne taku istu akurat na motorku …..

    0
    0
  4. Som Apple + ale toto je uz privela, naozaj privela, a s radostou som vymenil iPhone za Android, v mobilnom OS su pozadu, v pocitacoch stale vedie OSX a tam aj zostavam…

    0
    0
  5. Priznajme si, ze vsetky tablety teraz naozaj imituju iPad.
    Preco s nimi neprisiel v takom masovom meritku niekto ini a skor? Neriskovali a vyckavali aky, a ci vobec, budu mat komercny uspech. Keby sa nepredavali, znamenalo by to pre Apple obrovsku stratu (vsetky prostriedky investovane do vyvoja). Takze je logicke, ze si teraz svoje zisky Apple chrani.

    Ale zakaz predaja konkurencnych produktov nie je spravna cesta. Konkurencia by iPadu a vsetkym tabletom iba prospela …a tak by prospela hlavne nam!

    0
    0
  6. Tomas “len SW a HW” :D … 3rl tablety už boli dávno predtým len APPLE rozbehol predajnosť ale tak to raz býva potom každy kopiruje vyrábanie mobilov :D

    0
    0
  7. sakra ludia, asi ste nikdy nemali produkty apple…..iphona žiadny smarfon nemože prekonať….a čo sa týka operačneho systemu: mal som mobily so všetkymi OS ale jediny, ktorý sa mu može približiť je len novy windows….ved ten android je hroza

    0
    0
  8. Apple sa fakt sprava ako male rozmaznane decko, ktore si za kazdu cenu vynucuje pozornost. Akonahle niekto doniesie rovnaku, alebo v niecom lepsi hracku, tak zacne kopat, kricat a snazi sa zabranit tomu druhemu aby ju doniesol…

    0
    0
  9. presne tak, pred ipad nebolo nic take. Takze to nieje imitacia? Nebud samsung smiesny. Je to totalny rip-off, to musi vidiet kazdy. Zopar jedincov si na kradnutie napadov zvykli, ale ked sa odosobnite a pozriete na to zvrchu, tak je jasne, ze skopli ipad.

    0
    0
  10. Podobnost tabletu z predu medzi Samsung-om a iPad-om je velmi velka, ba az matuca. Telefon od samsungu sa tiez velmi podoba ale su tam aspon jemne zmeny. Presne ako napisal 3rl… Apple robi spravne, musi si chranit svoje dusevne vlastnictvo.
    Najvacia pecka je novy tenky notebook od Asus-u UX21, tak tomuto sa uz hovori drzost! Za toto by malo byt vazanie.

    0
    0
  11. @Vaše meno
    Precitaj si poriadne co pisem “…V MASOVOM MERITKU”.
    Nikde netvrdim ze Apple tablet vymyslel. Rozbehnut predaj, marketing, reklamu, atd.. to je dnes rozhodujuce

    0
    0
  12. Ako ja som zaryty jablkar.. a je mi jasne ze v tomto biznise je to nelutosny boj o prezitie.. a v tomto sa applu nedivim.. ale zakaz je moc aj podla mna.. no na druhej strane vy vymyslite nieco prevratne a ked sa to osvedci zacne to kopirovat niekto iny.. tiez by ma to vytocilo do cervena..
    ale ako niekto napisal.. tie parametre su dostatocny dovod.. keby to bolo slabsie, apple si to ani nevsimne..
    mna viac sklamal zastavenim vyroby macbook white.. to moj “mek” bude zachvilu zberatelsky kusok :D

    0
    0
  13. po stranke designu je to uplna kopia a apple ma na to vysostne pravo, so zakazom predaja uplne suhlasim, nech samsungborci vymyslia inu krabicu. myslim, ze apple v tomto vobec nehra rolu decka, ktore rado kope. ti aziati su fakt bez chrbtovej kosti.

    0
    0
  14. ono ich tusim nastvalo to, ze povodne predstaveny 10.1 tablet bol hrubsi a mal horsie parametre, ale ked predstavil Apple iPad2, tak Samsung este upravil svoj tablet aby mal rovnaku (dokonca aj o kuuuusocek mensiu) hrubku a zlepsil aj dalsie HW parametre…. Aj ked podla mna po tych vylepseniach Samsungu uz bude cena toho tabletu velmi podobna, ak nie vyssia ako cena iPad2…

    0
    0
  15. Mam iPad2 od marca a chcel som ho vymenit za SG TAB 10.1. Skoda, ze si este pockam. Toho iPad2 sa zbavim tak ci tak, tie obmedzenia ktore sa nedaju odstranit ani po Jailbreaku a prichytil som sa, ze sa snim vela zabijam casu ako obist rozne obmedzenia a niektore ani nie je mozne. Chcel som nieco, co zapnem pouzijem vypnem a nie ze budem riesit zakladne veci nejakymi workaroundmi.

    0
    0
  16. Jojo: tak presne na to ipad je :-) co ti tam chybi??

    ja nevim – ja mam ipad2 od te doby jak ho zacli prodavat a myslim si, ze to je nejlepe utracenych 20 tisic ever! pouzivam ho denne nekolik hodin na vsechno a skoro uz i vynechavam stolni mac a muj zivot je fakt o poznani bezstarostnejsi :)

    0
    0
  17. Tentokrat to ale Samsung naozaj prehnal.
    .
    Samsung predviedol dizajn svojho tabletu. Tyzden na to ukazal Apple svoj iPad2. Samsung okamzite stiahol svoj navrh tabletu s tym, ze ho musi urobit tensi. Neurobil ho iba tensi ale skopiroval aj zaoblenie zadnej strany, rohov, sirky cierneho ramiku, sklo ktore prekryva displej aj ram a aj lemovanie cierneho ramiku.

    0
    0
  18. Nechápem čo za ignorantov tu začalo pribúdať… a tie komentáre vid ‘jozef’, ‘den’ či ‘Vaše meno’. Veď už na prvý pohľad je to od Samsungu taká napodobnenina (to jest zameniteľný výrobok), že by to už len slepý nevidel. Mňe sa to už skôr vidí, ako skúška čo si taká veľká spoločnosť ako Samsung môže na trhu dovoliť… Nepíšem, že sú výrobky do Samsungu nekvalitné, alebo horšie, keďže som ich na vlastné oči nevidel, no z môjho pohľadu a už teda aj z právneho (ako som sa dočítal) je to rovnaká napodobnenina ako napr. Čínsky iPhone.

    Neviem, či si vôbec uvedomujete, koľko nákladov a sily stojí zavedenie nového produktu na trh… či už zabezpečenie odborníkov na samotný produkt, až po reklamu a to ešte nie je isté, či to moderný rozmaznaný spotrebiteľ vôbec kúpi. V tomto prípade sa to Applu podarilo, (ako s väčšinou produktov), tak je snaď jasné, že si tento úspech nenechá ukradnúť.

    Kradnúť sa nemá a nesmie. Inak prídu následky.

    0
    0
  19. iPad je úspěšné zařízení a pokud nemá Samsung konkurenceschopné nápady, musí si je halt někde vypujčit.. to samé notebook Acer Aspire 3951. A prodávat se to bude – neoriginální poměrně hezká levnější varianta pro “socky”.

    0
    0
  20. …to znamena ze ford musi zazalovat peugeot, lebo ma okruhle kolesa a volant a karoseriu a naramne sa to podoba na auto…lenovo dell pretoze jeho ntb je tiez hranaty a tvaru obdlznika…kazdy nech si chrani svoje prava, ale zakazovat predaj inych produktov konkurencie je chore!!!

    0
    0
  21. No mn teda nepride ten tablet podobny ako iPad, vyzera ako ten od Motoroly, sirokouhly bez tlacitiek displej. Moj iPad je ako A4 a videl som uz tablety s rovnakym displejon a tie mali aj to nase tlacitko. By som zaloval ich.

    0
    0
  22. laci: To si trosku prestrelil s timhle prirovnanim… kdyz zustanem u aut, tak tento pripad je spis neco jako kdyby ford a peugot udelali na pohled uplne stejne auto (jenom na nej placli jine logo) a jedno z nich melo silnejsi motor a plnou palbu :) samozrejme ze Samsung je jen kopie, kazdy kdo ma oci to musi videt a Apple ma samozrejme pravo svuj design hajit a nenechat se vykradat…

    0
    0
  23. Ta podobnost je do oci bijuca. Apple robi dobre. A kazdeho komu sa to nepaci, nech aj rozdrapi… :-) Samsung ako firmu mam rad, ale toto prehnali…

    0
    0
  24. už sú smiešny, na trhu je toľko rovnakých produktov až strach.

    zažalujme výrobcov tehiel, že robia rovné tehly všetci.

    začaľujme výrobcov DVD playerov, že robia všetci rovnaké tvary.

    aj výrobcov mobilo,…. proste všetkých,…

    apple už nevie ako bojovať, tak vyťahuje túto trapnosť.
    Ak chcú väčší predaj, nech hlavne v krajinách mimo EU dajú cenu o 15% dole a budú mať väčšie zisky a väčší predaj

    0
    0
  25. Ten Galaxy Tab 10.1 bol predstaveny na mobilnom kongrese v Barcelone, nejake 3 tyzdne pred iPadom 2, ale to bola prva verzia ktora sa stale predava jedine u jedneho operatora v UK. Zakazana je ta tenka vynovena verzia 6800mAh, 3mpx vzadu, 2mpx vpredu (opravit v tabulke). Po predstaveni iPadu 2, Samsung reagoval s tym, ze Apple to urobil “skutocne tenke”, a ze pride redesign. Namiesto oskliveho hrubeho tabletu prisli este s tensim telom – ich 8.6mm vs 8.8mm u iPadu 2. Pamätam si na vyjadrenia Jobsa pocas predstavovania iPadu 2 namargo tenkosti, ze vacsina vyrobcov nedohnala ani prvy iPad, a ze nikto neprekona takuto tenkost… Samsung to dokazal, + pridal nieco naviac v podobe 3mpx s AF a LED a Apple videl ohrozenie s ktorym tak skoro nepocital. (nehnevajte sa, ale to co je v iPade 2 za sumitko mi pride v roku 2011 prinajmensom smiesne, 0,7mpx bez AF ? je to zbytocna diera, nahrava to v HD kvalite, ale neviem kto bude natacat videa s takym loparom…)

    0
    0
  26. neviem, su to take zmiesane pocity .
    ak by som to mal v rukach a videl ze je to “iPad” s Androidom, tak myslim, ze zaloba je asi na mieste.
    ale ked je to len podobne…tak neviem

    Ked niekto vyvijal a a investoval nemale peniaze do dizajnu a skvelo vmestnanych technologii, ktore su v nom a osvecdcilo sa to, tak nie je fer aby to niekto zadarmo skopcil…

    co sa tyka poznamok, ze aj koleso, tehla a podobne veci…aj tehly sa od seba lisia obsahom, zlozenim a metodou vzhladu…

    V tomto pripade Samsung to robi zamerne, teda ak niekto sleduje ich dizajn, ktory stiahne po tom ako vyjde iPad 2… no nechajme sa prekvapit :)

    0
    0
  27. Wow .. mam pocit ze sa sem nasackovali trollovia ktory chcu tak akurat zakladat flame!
    Tvrdit ze galaxy Tab sa nepodoba iPad-u … tak to lol! Mali by ste zajst k ocnemu.
    Je to presne ako napisal keff_cz … auto s rovnakym dizajnom len s inym logom a pripadne inym volantom a palubovkou.

    Staci sapozriet na ten treti obrazok v clanku … keby sa nan pozrel lajk co sa nevyzna v Apple produktoch tak si moze mysliet ze je to iPhone. To iste pri Galaxy Tabom.
    A to ze samsung upravil svoj dizajn po vydani iPad dvojky … tak to bola pre Apple posledna kvapka a ani sa im nedivim.

    A drzim Applu palce, pretoze Samsung to tentokrat poriadne prehnal.

    P.S.: Don’t feed the trolls :) .. ved je ocividne ze prisli tak akurat provokovat.

    0
    0
  28. Apple je smiesne, asi sa dost zlakli konkurencie. Ono na tvare tabletu sa toho mnoho neda vymysliet, ramcek okolo musi byt koli drzaniu, hrubka kazdy sa snazi o co najtensie zariadenie, zaoblene hrany aby sa lepsie drzal co je prirodzene, umiestnenie kamery je dane tiez ergonomiou tak s cim ma Apple problem? Vpredu aj vzadu je jasny napisa Samsung, nepisu si ipad ani Apple na to, OS je Android wtf kde je problem??? Kto chce zariadenie s iOS kupi si iPad kto chce Android kupi si Galaxy Pad, alebo mi nieco unika? Btw. existuju cinske kopie iPhone ale az na vzhlad to nie je iPhone ani zdaleka, nemaju iOS, kupuju si ich ludia pre vzhlad hufne? Apropo Samsung tiez musel investovat aj do vyvoja aj do marketingu. Zvlastne ze europske sudy riesia taketo spory, mali by spoalt US firmu kade lahsie! Produkty Apple su mi celkom sympaticke ale spravanie je klasicka americka naadradenost a arogancia.

    0
    0
  29. Osobne by som vsetkych chudakov co iba kopiruju a nevymyslia nic vlastne zavrel az by scernali. To ze to maju iba zakazane sa mozu len tesit. Sak to je absolutne zrejme ze Apple vsetci kopiruju a ten kto to nevidi to iba nechce vidiet

    0
    0
  30. No neviem, ale nepríde mi to ako kópia. Veď tie tablety s androidom ako Samsung, Motorola, LG sú všetky stejne. Majú ten displej z eee notebookov a ram.

    Tieto tablety vyzerajú ako iPad. Dokonca mú ukradli rovnaký IPS displej.

    http://www.tabletpcunion.com/business-android-2-2-tablet-with-9-7-inch-ips-arm-cortex-a9-1080p-video-playback-hdmi-output-8gb-ten-on-sale.html

    http://www.pocket-lint.com/news/38838/ipad-2-vs-hp-touchpad

    http://www.pandawill.com/gpad-gforce-mid-97-inch-android-22-ips-capacity-screen-8gb-aluminum-shell-camera-coffee-p40668.html

    0
    0
  31. apple nema sancu ovladnut trh s cimkolvek, ma sancu zarobit a tak robi vsetko preto, aby zarobil co najviac – buznis je biznis
    kto bude chciet galaxy tab, najde si cestu, ako ho ziskat

    “jablko pomaly ale isto hnije”

    0
    0
  32. Je to veľmi smutné. Apple preto, aby bol dobrý musí najprv vyradiť konkurenciu. Veď je ľahšie vyhrať pretek kde je len jeden pretekár. Áno Galaxy Tab 10.1 je lepší a preto s Apple bojí konkurencie. Sú to všetko len trápne ťahy zo strany Apple.

    0
    0
  33. Hm, mám taký nepríjemný pocit, že sa veľká časť klávesníc na seba až nechutne podobá. Majú prakticky rovnaký počet tlačítok, aj tie písmenká na nich sú rovnaké. Enter zvykne byť také väčšie tlačítko vpravo vedľa takých menších a dole je tiež na prakticky každej také veľké oné s názvom SPACE. Nejakú žalobu a vydanie predbežného opatrenia by to chcelo. Však čo chudák spotrebiteľ, on tým podobným dizajnom môže byť zmätený. Niekto silný a múdry, čo vymyslel klávesnicu si iste zaslúži, aby bol za svoju prácu spravodlivo odmenený a nejaká potvora mu to kopíruje len tak hala bala.
    Potom by mohli nasledovať aj ďalšie žaloby, navrhujem napr. počítačové myši, slúchadlá, a aby sme neostali iba pri IT tak aj metly, vedrá, záchodové misy a páky vodovodných batérií. Samozrejme netreba zabudnúť ani na schody a strašne podobný dizajn dverí a okien od rôznych výrobcov. O dizajne klincov a skrutiek ani nehovorím, tam je to kopírovanie už na prvý pohľad nechutné.

    0
    0
  34. zaujimalo by ma co tu robia takyto ludia .. co len vyslovene kydaju na apple … ak apple nemusim tak asi nebudem chodit na ich blogy … tiez nechodim na blogy ktore by sa venovali samsung tematike … :|

    0
    0
  35. Preco by sa sem nepozreli ? Ked apple vyda nieco naozaj dobre alebo opak (pre mna zatial nic) tak to tu clovek ohodnoti ci je applista alebo nie. Mna irituje, ze M$ dostal pokutu za IE, ale Apple za safari nie. Bud budu platit pravidla pre vsetkych rovnako alebo toto uplne straca zmysel. Apple zacina pripominat firmu Rambus …

    Moj sen je Mac mini s bray mechanikou na XBMC :)

    0
    0
  36. Ludia,sak to je fakt primitivne,,,apple vidi v tom velku konkurenciu ktorej sa boji,a asi aj vie preco. Je to blbost zakazat predaj,ale ked zakazu,podla mna stai zmenit design samsungu a je vybavene,myslim ze samsung co sa deginu tika vie velmi pekne a prijemne prekvapit,takze podla mna si apple tim len pohorsi.
    Ja osobne mam rad apple,ale len book-y , inak su v celku slaby oproti ostatnym, od software az po technicke vybavenie….

    0
    0
  37. Redizajnovali po ohlaseni iPad2 = jasny pajc
    Neviem ako sa rozhoduju taketo dizajnove veci, no tablet je dost primitivne zariadenie co do tvaru, no samsungaci a applaci sa poznaju dost dobre. Urcite aj osobne a kedze su aj partneri tak nepotrebuju ani spionaz. Tu logicky vychadza, ze Samsung to asi prehnal, ked to aj sud uznal – mozno opajcli aj dizajn interieru a to by asi nahoda nebola.

    Kazdopadne, aj ked Apple “prehra” a bude musiet vyplatit Samsung, uz bude mat Galaxy tab zle meno – copycat zariadenia. Stane sa moralnou dvojkou a to aj do buducna, si dovolim tvrdit. Je to urcite aj politika Applu, zbytocne budeme kricat, ze to je inak.

    0
    0
  38. Design predava – generuje zisky. Ten vymyslel Apple. Preto ich chapem. Ak niekto iny je naozaj dobry, nech urobi nieco ine lepsie. Mne je jeasne ze na uspechoch Apple sa chce prizivit viac firiem …

    0
    0
  39. Vaše meno: Ja tu chodím napríklad preto, že väčšinu dňa používam Apple zariadenie (iMac), prednedávnom som si upgradol OS na Lion, pričom k danému systému tu nájdem najviac info, atď. Ale nebudem sa tváriť, že sa mi páči snaha Apple získať monopol na “oblé rohy”, rovnako ako sa mi nepáči ani snaha Microsoftu vyberať od veľkých výrobcov Android telefónov poplatky na základe nezmyselných a všeobecných softvérových patentov.Android sa mi pritom osobne nepáči (zložitý, nestabilný…). Konečnému spotrebiteľovi však najviac prospeje konkurencia na trhu, a tej podobné kroky patentových trolov, ku ktorým sa postupne začína radiť nielen MS, ale aj Apple, vôbec nepomôžu.

    0
    0
  40. ja tam rozdiel vidim, rovnako aj podobnost, ale to vidim aj pri monitoroch, bikoch, autach a inych veciach;) som celkom rad, ze apple nestal na pociatku vsetkeho vyvoja, asi tazko by tu potom existoval nejaky vyvoj….

    btw. je zaujimave, ze najväcsi “ochrancovia svojich” patentov su ti, kt maju sami bohate skusenosti s preberanim technologii druhych stran… neverny manzel podozrieva manzelku z nevery, zlodej krici chytte zlodeja…

    0
    0
  41. mio: Pripadne to bude opacne, ved ako sa vravi zakazane ovocie … Apple momentalne robi samsungu reklamu ci chce alebo nie. Keby dali lepsiu cenu tak po samsungu nikto nestekne a mozno si ho ani nikto nevsimne ;)

    0
    0
  42. Ja to tu vidim tak, ze sa konecne nasiel dovod ako si ponadavat na Apple tak hor sa do toho. Mne je jedno co kto ma, aky ma kto mobil ci PC alebo ci sa mu paci alebo nie iPad. Ale sorry tolerovat, ze si dakto zacne budovat svoj marketing takto tak to mi pride ako dost zlahcene.. Chce byt Samsung IN tak nech sa paci, nech ponukne nieco prevratne ale o tom mozme asi len snivat, kedze je lahsie sa “inspirovat”.

    0
    0
  43. No nech ich len zazaluju aj tak apple preda viac iPadov
    A po roku samsungu vyplatia straty a je to. Je to
    marketing z ktoreho apple vynde ako vytaz tak ci tak uz
    to pochopte samsungaci.

    0
    0
  44. danocyos – přečti si toto
    Právníci Applu přitom vycházejí z patentu, který obsahuje velmi jednoduché kresby přístroje. Pasují prakticky na jakýkoliv tablet na světě. Poznáte v nich i tablety, které byly vyrobeny dávno předtím, než se jim začalo říkat tablety a než se první iPad objevil v regálech. Patent samotný byl podán až v roce 2010. Takzvané Tablet PC si přitom mohli zákazníci pořídit už v roce 2000

    http://notebooky.idnes.cz/nazor-apple-muze-klidne-zakazat-vsechny-tablety-na-svete-pew-/vyrobci.aspx?c=A110811_104548_vyrobci_kuz

    0
    0
  45. Google predal HTC patenty a teraz im to spocitaju!!!!!!!! Apple zacalo nezmyselnu patentovu vojnu, tak teraz si to pekne vyzerie. Som za to aby sa Google, Samsung, HTC spojili a poriadne im to spocitali!!!!!

    0
    0
  46. ahojte citam toto ako laik , ale ako laik som pochopila že hcem samsung ale nikde na SK ho neviem zohnat, poznate nejaky obchod alebo eshop kde maju aj verzie s 8mpx fotakom? dakujem – prosím na mail, … info@barberia.sk

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.