Apple obmedzuje výrobu dotykových displejov pre konkurenčných výrobcov tabletov

Najnovšie správy naznačujú, že dominancia Applu na trhu tabletov má negatívny vplyv na konkurenčných výrobcov. Vzhľadom na skúsenosť s nedostatkom dotykových displejov v čase predstavenia prvého iPadu Apple uzavrel miliardové kontrakty, aby zaručil, že v prípade iPadu 2 sa nič podobné nestane a dotykových panelov bude dostatok. iPad 2 je napriek tomu nedostatkovým tovarom. Konkurencia je na tom ešte horšie. RIM, ktorý spustí 19. apríla predaj svojho 7″ tabletu PlayBook, ho mal údajne v pláne predávať už o mesiac skôr. Okrem testovania softvéru je za to zodpovedná hlavne nedostatková kapacita výrobcov dotykových displejov, keďže obrovskú časť vyrobeného objemu už má rezervovanú Apple.

BlackBerry PlayBook
komentárov
  1. tak toto je zaujimave – oni by aj chceli konkurovat, ale nemaju ako, kedze vsetky displaye sa vyrabaju pre Apple :D :D :D

    0
    0
  2. je to chyba výrobcov. Však už dávnejšie bolo jasné, že dopyt po dotykových displejoch bude enormný. Keby sa firmy včas zobudili, mohli mať astronomické zisky si myslím :) Ich nepružnosť pocítime hlavne my zákazníci ale aj celý tabletový sektor :(

    0
    0
  3. Toto nie je nic nove pod slnkom, Apple spravil to iste v pripade flash pamati po uspechu modelu iPod nano a pred uvedenim iPhone a iPod touch :)

    Nuz, niekto len rozprava v mediach, co ON chysta a ake to bude bombove a niekto maka, vyraba a predava. Tak trochu mi to pripomina „odbornikov“ z krcmy 3. cenovej, ktori cely den nasavaju, nikdy nic neurobili ale buchaju po stole co by oni dosiahli keby! a ako by to vycistili, keby!

    0
    0
  4. Chyba je na strane vyrobcov touchov – apple nemoze za to, ze vyrobca nepostavi dalsie vyrobne kapacity, resp. aj tie co postavi hned ponuknu applu, lebo su pre nich vynosnejsi. Pride mi to ako taky alibizmus, kedy non vyrobca place ako by oni predavali stovky milionov tabledov denne, keby nemali blokovane dodavky touch screenom velkym, zlym applom.

    Ved nikto im nebranil, aby prisli s tymto celym mega ryžovacim businessom ako prvy, mohli byt oni na koni a skupovat vyrobne kapacity vsade kde sa len da.

    p.

    0
    0
  5. Nemali na to ani pred tym ked zil ipad1, vid net reviews. Cil placu ze nemozu pustis shit2 ktory aj tam nebude stihat apple ipad2. Neviem predat budem plakat cez media, asi tak…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.