Apple naplnil svoje slová – iTunes Match už v najnovšej betaverzii iOS 5 Beta 7 nestreamuje

Po spustení betaverzie iTunes Match pre vývojárov ste sa mohli dočítať, ako služba zatiaľ funguje. Zmienili sme sa aj o dileme ohľadom spôsobu sťahovania hudby. Na základe skúseností to totiž vyzeralo tak, že ak vyslovene nezvolíte možnosť stiahnuť si skladbu z iTunes Match na vaše zariadenie, bude len streamovaná a uložená do dočasnej pamäte. Apple však poprel akékoľvek dohady o streamovaní hudby zo služby, čo sa naplnilo zverejnením najnovšej betaverzie iOS 5 Beta 7. V nej sa totiž po spustení prehrávania piesne z iCloudu automaticky spustí aj jej sťahovanie. Nesťahuje sa však do dočasnej pamäte, ale priamo do zariadenia a knižnice iTunes. To znamená, že aj keď z aktuálne prehrávanej skladby prepnete na ďalšiu, na pozadí bude pokračovať jej sťahovanie. Na druhej strane by to nemalo ohroziť simultánne sťahovanie a prehrávanie, takže zároveň so sťahovaním je už možné počúvať hudbu, čo pripomína práve streamovacie služby.

Otázkou je, ako chce Apple riešiť zapĺňanie kapacity iOS zariadení a Macov, ktoré malo byť práve vďaka iCloud a iTunes Match minulosťou. Zatiaľ je totiž nutné na zariadeniach manuálne odstraňovať stiahnuté piesne a uvoľniť tým priestor novým skladbám.

S určitosťou však vieme, že vývoj iTunes Match a iCloudu je v plnom prúde, a tak môžeme očakávať ešte veľa ďalších drobných zmien a vylepšení. Napríklad v klasickom iTunes na Macu funguje streamovanie a ukladanie len do dočasnej pamäte aj naďalej, ani najnovšia betaverzia to zatiaľ nezmenila.

komentáre
  1. Zaujimala by ma jedna z veci. V pripade ze v buducnosti budem mat nejaku skladbu ktorej budu chybat tagy a cover a nahram ju na iCloud cez iTunes Match (ak apple spomina ze bude tahat hudbu z ich obchodu) tak sa mi do iPhonu stiahne skladba otagovana a s coverom? Samozrejme sa pytam na skladbu znamu ktora je v ponuke iTunes Store.

    0
    0
  2. toto sa mi vôbec nepáči. Práve streamovanie je na tom najdôležitejšia súčasť. Okrem toho bude problém aj so Slovenským trhom, keď tu nemáme iTunes music store, je dosť možné, že nebude ani iTunes match…. veľká to škoda, tak schopne vyzerajúca služba.

    Osobne u mňa vyhráva Spotify, 10e a máš všetku hudbu legálne, neobmedzene, aj na mobile, aj offline.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.