Apple Event: GarageBand a iMovie pre iPad — najjednoduchšie tvorenie filmov a hudby

Apple na svojej akcii predstavil aj dve nové aplikácie pre iPad: iMovie a Garage Band. Oba programy sú zákazníkom firmy Apple známe z Macov, kde sú súčasťou balíka iLife. iMovie je v upravenej verzii naviac od minulého roka dostupný aj pre iPhone 4.

GarageBand a iMovie## iMovie

Program na spracovanie video bude v novej verzii dostupný aj pre iPad 2, ktorý je teraz vybavený kamerou. Firma sa pochválila dlhou históriou softvéru na úpravu videa, teraz všetko vyústilo do iMovie na iPade.

iMovie

iMovie pre iPad obsahuje precízny editor, viacstopové nahrávanie zvuku, nové témy, možnosť výstupu na Apple TV cez AirPlay a zdieľanie videa v HD. Je to naviac univerzálna aplikácia, ak ste si teda raz zakúpili iMovie pre iPhone, bude vám po update fungovať aj na iPade 2.

iMovie

Štandardnú úvodnú obrazovku iMovie nahradila nová v štýle kina. Editácia je na veľkej obrazovke veľmi jednoduchá a oveľa praktickejšia ako v stiesnenom prostredí iPhonu. Vylepšenia sú aj v editácii zvuku. Pridaných bolo viac ako 50 zvukových efektov. Program má osem prepracovaných tém. Každá má hudbu a pri zmena sa automaticky vystrieda.

iMovie

Pridané boli aj nové možnosti zdieľania videa. Okrem exportu do aplikácie Fotky môžete video poslať na YouTube, Facebook, Vimeo, CNN iReport a do vášho iTunes. Aplikácia bude dostupná za 4,99 USD, teda 3,99 eura, a zjaví sa v App Store 11. marca.

GarageBand

Ďalší program, GarageBand, má na iPade svoj dotykový debut. Program má zabudované nástroje ovládané cez multitouch, no cez redukciu môžete k iPadu pripojiť aj gitaru. Zvláda osem stôp, obsahuje viac ako 250 slučiek a hotovú pesničku môžete poslať cez email vo formáte AAC. Aplikácia je kompatibilná s verziou pre Mac. Rozhranie iPadu sa dokáže zmeniť na klavír, na ktorom hráte. Rovnako môžete hrať na bubny alebo na gitaru.

iMovie

Keďže mnoho ľudí by podľa slov Apple na gitare chcelo hrať, no nevedia ako, firma sa im to rozhodla zjednodušiť. Vraví, že aplikáciu navrhla tak, aby ste nemohli zahrať zlý tón. Steve Jobs na záver povedal, že nový program nie je žiadna hračka a dá sa použiť na reálnu prácu. Stáť bude rovnako ako iMovie a dostupný bude tiež 11. marca.

Foto: Engadget/Apple

komentáre
  1. no tak to je asi lepsia sprava ako spamotny iPad2. samozrejme, existuju ine nahravacie softwary, ale predsalen garageband je legenda, je to odskusane atd. taky pro tools for ipad by sa tiez hodil. na iPad1 to pobezi bezpochyby (kedze podporuje iOS 4.3), akurat mozno virtualne nastroje mozu “sekat”, co je neprijemne pre ozajstne nahravanie. ale ako alternativa garagebandu, povedzme na chate idealne. alebo len tak aj doma je to rychlejsie ako loadovat protools atd. proste na “skicovanie” alebo pre amaterov to staci uplne.

    iMovie takisto, vymakana vec, v podstate na robenie nejakeho nenarocneho filmu vam staci mat iMovie a talent

    0
    0
  2. Je spominana app iMovie ta ista app ako pre iPhone 4 len o verziu vyssia? alebo to bude iMovie HD len pre iPad? Nakolko iMovie pre iPhone uz mam kupenu nerad by som platil za to iste aj na iPad ako je to napr. s Angry Birds / Angry Birds HD.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť