Apple aktualizoval iBooks na verziu 1.5, prináša niekoľko zlepšení

Prostredníctvom App Storu je k dispozícii najnovšia akutlizácia pre aplikáciu na čítanie elektronických kníh, iBooks, od Apple. Verzia 1.5 prináša lepší výkon, stabilitu a ďalšie novinky vrátane týchto:

  • Špeciálne zobrazenie pre čítanie v noci (biele na čiernom) pre nižšiu záťaž očí
  • Zobrazenie na celú obrazovku bez rušivých elementov
  • Sú k dispozícii nové písma vrátane Athelas, Charter, Iowan a  Seravek
  • Nové obaly pre verejne dostupné bezplatné knihy
  • Podpora pre vysúvacie poznámky pod čiarou (vo vybraných knihách z iBookstore)
  • Redizajnovaná paleta pre anotácie s ľahším výberom farby pre zvýraznený text

iBooks je v App Store k dispozícii zadarmo. Aplikácia je univerzálna, takže je kompatibilná s iPhonom, iPodom touch a iPadom.

komentárov
  1. 3x hura, night mode. To trvalo :)

    Konecne plna nahrada za obstaroznu, neupgradovanu Stanzu.

    A hlavne, je tu nieco naviac! Synchronizacia rozcitanych knih medzi zariadeniami!

    0
    0
  2. Nova verze ovsem odstranila Verdanu, muj oblibeny font. Nastesti pridali jiny podobny, takze se s tim da zit. Na 3Gecku zadne zlepseni vykonu neni videt, otvira se subjektivne stejne pomalu jako predtim.

    Co jsem ale prilis nepochopil, je full screen mode. Zkousel jsem na 3G a 4ce a neprisel jsem na zpusob jak to zapnout, teda krome toho, ze tuknu nekam do textu a skryjou se temer vsechny tlacitka a texty a nove i obsah status baru s hodinama a phone status ikonama. To je vsechno? Text/knizka se nasledne neroztahne a zbytecne okraje nezmiznou. Takze fullscreen mode je dle meho nazoru fullscreen jen na oko. Osobne mne to velmi nepotesilo, protoze tech zbytecnych okraju je tam prilis a bylo by fajn mit moznost je skryt. A specialne skryti obsahu status baru nevidim jako benefit, ale jako problem. Teda pokud se nasledne nevyuzije jeho mista. To uz radeji budu mit aktivni status bar, kde neustale vidim, kolik je hodin, nez mit prazdny a zbytecny status radek.

    0
    0
  3. podľa mňa sa aj v nočnom režime stale čita zle oproti e-ink. Ak si budem chciet nieco precitat vzdy si asi zoberiem moj kindle. Pokial nebude v ipade možne vypnuť podsvietenie e-čitačky budu vždy lepšie

    0
    0
  4. wlamik: v niecom mas pravdu, v niecom zase nie…

    Na jednu stranu, citacky su fajn na slnku a mozno aj menej tahaju oci. Maju lepsiu vydrz na bateriu a ked ti ju ukradnu, tak to tak nemrzi, lebo to stoji smiesne prachy.

    Ale zas iny uhol pohladu – v noci na to musis mat zapnute svetlo, co moze ostatnych rusit daleko viac, ako iPad. Nemozes tam vidiet farby ani video. Pismo je vyrazne menej ostre a hladke.

    A hlavne – citacky vseobecne maju dost zlu typografiu a delenie slov (to hlavne pri knihach!!!), konektivita tiez na zaplakanie (ono to nie je ich ucel, beriem).

    Takze zalezi co ocakavas. Ja som biografiu Jobsa precital celu na iPade (v anglictine – slovnik dotknutim sa slova je OBROVSKE plus). A dalsiu kopu knih.

    Ano, respektujem to, ze bateria a pasivne zobrazovanie obsahu su pre citacky plus.

    Nemyslim si ale, ze sa tak skoro dockame sklbenia oboch technologii – IPS a e-inku, ktore sa budu prepinat podla potreby. So zachovanim kvalit oboch.

    0
    0
  5. Zdravím, je možné do iBooks importovať aj vlastne knihy v pdf? Lebo mne sa iBooks neozbrazuje v iTUnes ako aplikacia do ktore sa da vkladat.. Dik za radu

    0
    0
  6. Ivo Humenik: pdf-ka vkladate do iBooks nie cez ”aplikaciu do ktorej sa da vkladat” ale rovnakym sposobom ako napr. piesne. Tzn. cmd+O/ctrl+O v iTunes a vyberiete PDF, ktore chcete vlozit a tie sa potom objavia v library pod Books a uz len sync. :)

    0
    0
  7. Mario, dik za info. Tak zrovna iPhone/iPod touch by potreboval maximalizovat plochu s textem jak se jen da a oni to zpristupni jen pro iPad s 10″ LCD, kde je mista na rozdavani? To je docela humorne, ovsem na zaplakani.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.