Apple aktualizoval Apple TV, pridáva podporu kupovania seriálov

John Gruber informoval o nečakanej pondelkovej aktualizácii softvéru pre Apple TV, ktorá nebola ešte ani propagovaná na stránke. Pridáva však významnú funkciu – kupovanie televíznych seriálov. Doposiaľ bolo cez najnovšie Apple TV, ktoré nemajú harddisk, filmy a ďalší obsah možné iba požičiavať a streamovať, resp. prehrávať obsah zakúpený či importovaný do iTunes na PC a Macu. Teraz však Apple umožnil nakupovať epizódy priamo cez Apple TV, pričom ostávajú uložené na serveroch Apple, z ktorých ich môže používateľ kedykoľvek prehrať. Funguje to zatiaľ len pri televíznych seriáloch, filmy si kupovať v tejto chvíli stále nemožno.

Apple potichu aktualizoval Apple TV. Zdroj: cdn.tipb.com

Po nainštalovaní aktualizácie používateľ uvidí všetky epizódy, ktoré predtým kúpil pod svojim iTunes účtom a môže ich začať bez ďalších poplatkov pozerať, pričom sú streamované priamo zo serverov Apple. Ostáva už len dúfať, že sa podpora na nákup obsahu rozšíri aj na filmy a ďalší obsah na iTunes. Druhou novinkou, ktorú aktualizácia prináša, je podpora pre Vimeo.

komentáre
  1. ze sa tu vobec pise o niecom, co je u nas uuuplne, ae uuupln nepouzitelne. Na streamovanie foto a video … fajn, ale vsetci dobre vieme, ze itunes hudba a videa … mozno snad ked budeme dochodcovia a apple kupi vsetko, aj SOZA.

    0
    0
  2. jozi: takprepac, mne je lepsie kupit nejaky novy film za $ 2.99 a pozriet si ho s niekym doma ako ist do predrazeneho bratislavskeho kina s chrciacimi reproduktormi, teenegermi a cenou 16 eur ked beries 2 listky lebo ides s partnerom…

    serialy detto, ale tam je ich minimum co si clovek naozaj kukne :) napriek tomu to povazujem za lepsie riesenie ako mat doma discografie priatelov, dr. house alebo big bang theory… takto to mam virtualne online, nemusim sa o nic starat, nemusim hladat a vkladat niekam disk, dam ja ci moja partnerka prehravat zo svojho notebooku bez kablov… amerika, takto si to predstavujem do buducnosti vsade

    0
    0
  3. mam to doma a funguje to skvele, neviem si to vynachvalit :) do iTunes si predsa mozem naimportovat hocico, takze komplet hudobna kniznica je dostupna v obyvacke na vezi, vsetky filmy, aj s titulkami v HD kvalite na TV, cela fotogaleria na TV, takze ked pride navsteva nemusime cumiet na monitor PC, nehovoriac o pristupe na web atd.

    0
    0
  4. rdanay prosim ta to znamena ze ked si kupim apple tv a z macu budem streamovat wifi film vo formate mkv a mam k nemu aj titulky srt tak mi to pojde? dakujem za info..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.