Aplikácia pre zobrazovanie utajených čísel sa po 201 dňoch dostala do App Store

Novým prírastkom do App Store je aplikácia TrapCall od Tel Tech Systems, ktorá sa k používateľom dostala po viac ako 200 dňoch schvaľovacieho procesu Applu. Podľa vyjadrení vývojárov je však svojou funkcionalitou táto aplikácia výnimočná a žiadna iná podobné možnosti neponúka. Jej hlavnou funkciou je totiž zistenie informácií o telefonátoch z utajených čísel. Ak vám teda volá niekto so skrytým číslom, všetko čo musíte urobiť, je dvakrát stlačiť Sleep tlačidlo. To spôsobí, že sa údaje o volajúcom odošlú do Tel Tech Systems a tí vám takmer okamžite pošlú SMS správu, v ktorej okrem utajeného čísla nájdete aj meno a adresu volajúceho.

TrapCall iPhone Aplikáciu si síce z App Store môžete stiahnuť zadarmo (len v americkom App Store), no za službu je potrebné platiť 5 USD mesačne. Za túto sumu vám okrem odhaľovania informácií o utajených číslach táto aplikácia ponúkne aj automatické preposielanie hlasových odkazov vo forme SMS, e-mailu alebo push notifikácie. Ďalej môže volajúcim z utajených čísel automaticky oznamovať, že vaše číslo sa už nepoužíva, čo je obzvlášť praktické, ak sa chcete anonymným telefonátom vyhnúť.

Samozrejme, vzhľadom na špecifickosť tejto služby ju nie je možné používať na Slovensku ani v Česku. Aj naši čitatelia z USA by sa však mali poponáhľať. Napriek dlhému schvaľovaciemu procesu, ktorým aplikácia prešla, sa nakoniec môže stať, že ju Apple z App Store stiahne, akonáhle zistí rozpor s niektorým z pravidiel App Storu alebo sa objaví iný právny problém.

komentárov
  1. to root> bolo by to super, ale sluzbu nie je možné používať na Slovensku ani v Česku, takze to bohuzial nie je pre nas…

    0
    0
  2. Podla mna to je blbost zbytocna pretoze aj tak ti to ukaze len cislo a aj tak podla cisla nevies kto ti vola. Co sa tyka ANKETAROV mam lahku vec na to. Kazdy jeden kto mi zavola tak mu poviem ze nech zavola za 1 hod lebo mam jednanie a v momente potom si ho ulozim do tel ako NEDVIHAT a ked mi vola uz mam pokoj.

    0
    0
  3. takuto vec som mal pred par rokmi. Jednoducho ked mi volali s CLIR tak som zrusil hovor a presmeroval sa hovor na audio text linku a z tej mi prisla potom sms s danym cislo, pretoze na audiotextoch je povinne odtajnenie. Dalo sa to vybavit len po tazkej znamosti. Samozrejme ten audiotext pre volajuceho bol zdarma.

    0
    0
  4. Netusim, preco macblog upozornuje na aplikacie, ktore su na SVK nefunkcne…ako zaujimavost pekne ale prakticka hodnota zero :)

    0
    0
  5. Miso : Lebo nie kazdy citatel zije iba na SK, lebo ti to rozsiruje obzor a informuje ta to. Tiez pises do markizy, preco spominaju vojnu v libii, ked ty tam nezijes???

    Peo: to je dost dobry napad… Mohol by si dat viac info, za taku sluzbu (audiotex s moznostou po zruseni presmerovania a nahratia) by som si aj priplatil… dik

    0
    0
  6. Bolo by fajn, keby som si telefon mohol nastavit tak, ze volajucemu z utajeneho cisla sa ozve moja odpoved: Dobry den, volate mi z utajeneho cisla, teda nechcete, aby som vedel, kto ste. Zdielam vas nazor a nechcem vediet, kto ste. Dovidenia.

    0
    0
  7. To Peo: info z roku 2009:
    Technicky zaujímavú službu TrapCall spustila tento týždeň počas konania Mobile World Congress v Spojených štátoch amerických spoločnosť TelTech Systems.

    Služba TrapCall umožňuje svojim užívateľom vidieť u ľubovoľného mobilu a operátora číslo volajúceho z USA, aj keď tento zobrazovanie svojho čísla zablokoval.

    Služba k tomu využíva pomerne zaujímavý trik. Pri volaní na niektoré špeciálne skupiny čísel, napríklad na čísla s predvoľbou 800 platené majiteľom čísla a nie volajúcim, sa totiž v USA číslo volajúceho zobrazuje vždy aj v prípade jeho blokovania. Podľa dostupných informácií využíva služba TrapCall práve číslo s prefixom 800.

    Užívateľ služby si nastaví na telefóne ako číslo odkazovej služby práve číslo TrapCall. Pri telefonáte so zablokovaným zobrazovaním čísla volajúceho užívateľ manuálne hovor presmeruje na odkazovku, systémy TrapCall následne na čísle s prefixom 800 získajú pre hovor aj číslo volajúceho. Následne TrapCall opäť presmeruje číslo na mobil svojho užívateľa, tentokrát ale pridá aj informáciu s číslom volajúceho a tento môže hovor prijať.

    Celý proces trvá niekoľko sekúnd, volajúci počuje počas neho bežný vyzváňací tón.

    Podľa dostupných informácií podobná služba zrejme nie je na Slovensku technicky realizovateľná. Medzi bežne komerčnými spoločnosťami získateľnými číslami by sa totiž nemali nachádzať oficiálne žiadne, na ktoré sa posiela číslo volajúceho bez výnimky aj v prípade jeho blokovania.

    Základná funkčnosť služby umožňujúca zistiť aj zablokované číslo volajúceho je u TrapCall zadarmo, potrebné sa je len registrovať. Služba zároveň poskytuje aj balíčky platených služieb, odkazovku a prepis odkazov do textu, nahrávanie hovorov a na základe čísla volajúceho aj zisťovanie jeho mena.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.