Aký je iPhone 4S v skutočnosti? — prvé krátke postrehy médií

Ďalší iPhone, model 4S, predstavil Apple na prezentácii Let’s talk iPhone včera. Telefón po prezentácii nechal krátko na vyskúšanie vybraným novinárom, keďže do predaju sa aj v USA dostane až o týždeň. Tí priniesli niekoľko autentických postrehov.

V americkej centrále, kde bola väčšina médií, sa tentoraz nesmelo fotiť. Jediné „skutočné“ snímky teda pochádzajú z európskej tlačovej centrály, ktorá bola pre potreby prezentácie umiestnená v Covent Garden Apple Store.

PC Mag (Dan Costa)

Dan Costa tvrdí, že rozoznať iPhone 4 a 4S je navonok úplne nemožné, nevedeli to ani piati zriadenci Applu, ktorých sa opýtal. Fotoaparát bol podľa neho celkom pôsobivý. iPhone 4S podľa neho fotí tak rýchlo, že jeho Galaxy S je oproti tomu ako Polaroid. Siri je podľa Costu dobré, ale nefunguje vždy. Nevedel napríklad odpovedať, keď mu novinár položil otázku: „aká je vzdialenosť odtiaľto do New Yorku.“

Techradar (Patrick Goss)

Patrick Goss tiež ocenil ovládanie Siri a povedal, že aj keď je perfektné, nie je to len výstrelok, ale skutočný nástroj. Goss sa spýtal Siri aj kto je, na čo odpovedal „ponížený osobný asistent“. Na otázku, aký je zmysel života, sa novinárovi vrátilo len „na odpovedanie takýchto otázok…“. Aj keď fotoaparát je podľa neho dobrý, kvalitou sa rovná Samsugngu Galaxy S2, ktorý už na trhu nejaký ten piatok je, a v zlých svetelných podmienkach sa nevyrovná Sony Ericssonu Xperia Arc S.

Engadget (Darren Murph):

Darren Murph zhodnotil, že vďaka rýchlejšiemu procesoru je všetko na telefóne rýchlejšie. Skúšal aj hlasové ovládanie Siri, o ktorom povedal, že fungovalo rovnako dobre, ako keď ho Scott Forstall predvádzal. Siri mu bez problémov našiel najlepšie ramenové reštaurácie v San Franciscu a históriu mesta Chester vo Vermonte. Hlasové ovládanie údajne nikdy nezaváhalo. Murphovi sa ale nepozdávalo, že „žena na druhom konci znie záhadne roboticky.“

BBC (Rory Cellan-Jones)

Reportér Rory Cellan-Jones vyskúšal fotoaparát a hlasové ovládanie Siri. S oboma bol spokojný, svoj vstup však uzavrel s tým, že si nie je istý, či to priláka do obchodov dostatok ľudí aby si mohol Apple udržať náskok na trhu smartfónov.

This is my next (Joshua Topolsky)

Joshua Topolsky nadobudol pri testovaní pocit, že nový iPhone 4S má až 1 GB RAM, aj keď tento údaj Apple nikde nespomenul. Dodáva však, že najdôležitejší je pri novom iPhone softvér. Siri si pochvaľuje aj keď tiež tvrdí, že nie vždy mu vedel odpovedať. Problémom bola pre hlasové ovládanie otázka: „povedz mi, v ktorých kinách hrajú Moneyball.“

Slashgear (Vincent Nguyen)

Vincent Nguyen píše, že presúvanie sa medzi aplikáciami nebolo na iPhone nikdy pomalé, ale teraz už doslova nemá žiadne oneskorenie. Webové stránky sa údajne vykreslili „okamžite“ a zoomovanie stránky bolo „hodvábne jemné.“ Fotoaparát je aj napriek novým funkciám ako stabilizácia obrazu intuitívny. Novinár tvrdí, že po krátkom teste Siri bol ohúrený. Online vyhľadávanie a komplexné otázky, na ktoré Siri používa službu Wolfram Alpha, boli ale údajne mierne oneskorené.


Novinári mali telefón k dispozícii sa vyskúšanie len na niekoľko minút, informácie sú teda zatiaľ strohé. Akonáhle prinesú ďalšie, budeme vás o tom informovať.

Foto: Techradar.co.uk

komentárov
  1. len tak mimo diskusiu takže dúfam sa nikto nenahnevá a nebude navážať, ale aký je rozdiel medzi tými dvoma fotkami?
    ….po úvahe sa pýtam, načo sú dve?

    0
    0
  2. Hlavny problem noveho iPhonu bude podla mna cisto imidzovy. Niektori ludia maju najnovsi iPhone skratka len preto, aby okolie videlo, aky “cool” telefon maju. Teraz tento “benefit” odpada a priplacať si niekolko sto eur, aby som si kupil novu hracku (ak uz IPhone mam a som s nim spokojny) kvoli rychlejsiemu skrolovaniu, Siri a fotaku nemusi byt najefektivnejsia strategia.
    Aj preto sa siria vtipy typu:
    http://bit.ly/ojXAxr

    0
    0
  3. Rozoznať iP4 a iP4S je úplne nemožné? Dan Costa asi nezaregistroval, že iP4S má 2 antény a teda na pravej strane (pri pohľade zpredu) má o jedno predelenie kovového rámika navyše voči iP4.

    0
    0
  4. ak odpoved na tuto otazku zaznela Evente ospravedlnujem sa, ale creva iPhonu 4 neutiahnu Siri? Lebo to vyzera uzasne ale odmietam platit tolke peniaze len kvoli Sirimu. Fotak a spol mi nechyba bohate mi staci ten v 4-ke

    0
    0
  5. snazim sa dopatrat informacie, ci novy iP4S nataca video so stereo zvukom. Vie to niekto potvrdit alebo vyvratit?
    Mam zly pocit ze zvuk bude mono. To by bol pekny trapas.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť