Ako fotí iPhone 4S? — ukážka neupravených fotografií v plnom rozlíšení

Apple na svojej stránke zverejnilo ukážkové fotky vyhotovené na novom iPhone 4S. Podľa slov firmy nie sú fotky farebne ani retušou upravované, ale presne v rovnakej podobe, v akej vyšli z telefónu.

iPhone 4S

Kliknite pre plné rozlíšenie

Fotografie okrem kvality nového osemmegapixelového fotoaparátu ponúkajú aj informácie o parametroch. Pohľad do EXIF dát hovorí o týchto údajoch:

  • Rozlíšenie: 3264 × 2448
  • FNumber: 2,4
  • Expozičný čas (na uverejnených fotkách): 1/119 až 1/1842
  • ISO (na uverejnených fotkách): 64 až 80
  • Ohnisková vzdialenosť: 4,28
iPhone 4S iPhone 4S iPhone 4S iPhone 4S iPhone 4S iPhone 4S iPhone 4S

Foto: Apple.com

komentárov
  1. Preco tu asi tak chybaju fotky v horsich svetelnych podmienkach, protisvetle, v kontrastoch, s rychlo sa pohybujucimi objektami? lebo by dopadli zle. uz prve dve ta to ake su tam svetelne podmienky mi pridu moc zasumene, lebo 8 mpix miesto 5 mpixu..

    0
    0
  2. vyzerá to veľmi solidne. Vidím to, že 28 prestupujem zo 4 do 4S :). Ceny na voľný predaj sú známe ? Bude telefon dostupný vôbec na voľný predaj ?

    0
    0
  3. piggee: Co ine si cakal ? Je jasne ze ked chcu nieco prezentovat ako tu fotky tak ich spravia v tych najlepsich podmienkach aby ludi ohurili :o) Na druhej strane je jasne ze pri slabom svetle to bude zasumene . Toto ale nie je zrkadlovka takze sa to da ocakavat ze fotky za slabeho svetla budu ako uz tradicne nic moc .

    jzm: predavat sa zrejme bude aj bez viazania kedze som ho uz dnes videl v ponuke nemenovaneho predajcu . 64GB verzia za predpokladanu cenu 930 eur co uz je mierne povedane dost :(

    0
    0
  4. no mneim znas sa taketo zabery nepodaria spravit nikdy vživote, toto musela fotit ruka skuseneho fotografa a ajfon ktomu len dopomohol :) ale aj tak mam z fotiek radost

    0
    0
  5. Mozno na telefon su to dobre fotky, ale aj tak su horsie ako fotky z mojho velmi stareho 3-megapixeloveho ultrazoomoveho olympusu. Ocakaval som, ze iPhone 4s bude fotit lepsie

    0
    0
  6. Fotim na 5D Mark II a musim uznat ze na phone to vobec nie je zle. Skuste si kliknut na jednotlive fotky nech Vam ich otvori v novom okne vecsie (Myslim ze ta kresba nie je vobec na zahodenie) :)

    0
    0
  7. Dost vela sumu, naznaky aberacie, v tieni sa vytraca kresba a nie je to kompresiou. Chybaju fotky v zlych svetelnych podmienkach, takze tazko posudit, ale inak velmi slusne, klobuk dole.

    0
    0
  8. Na telefon velmi slusne, ale je v nich az neslusne vela sumu a to aj pri vynikajucich svetelnych podmienkach. Staci sa pozriet na prvu (vodopad) a to co je miesto oblohy je skutocne hnoj. Som ale rad, ze tam nie je len blur a kompresne artefakty a nehorazna chromaticka chyba, ako na mojom HTC Touch HD. Radsej, keby to malo povezme 3 Mpx a s menej sumom. Kam sa vsetci zenu s rozlisenim, ktore uz nie je fotenie ale hadanie?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.