Aj iBookstore si už razí cestu na naše trhy

Po nečakanom spustení iTunes Music Store máme opäť ďalší dôvod na radosť. Ako informuje blog Pigs, Gourds, and Wikis, predajcovia kníh si môžu v nastaveniach vybrať 25 nových krajín ako cieľový trh. Doteraz mohli predávať len v USA, Veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku, Austrálii a Kanade. Aj na Slovensku ste si síce mohli sťahovať knihy z iBookstore, no išlo len o klasiku, ktorá je k dispozícii zadarmo. Nové platené tituly dostupné neboli.

Vydavateľstvám sa otvárajú dvere aj na naše trhy. Zdroj: Pigs, Gourds, and Wikis

To by sa malo teraz zmeniť. Aj keď v súčasnosti ešte žiadne novinky v iBookstore nie sú, časom by sa tam mohli dostať aj najnovšie bestsellery ako napríklad očakávaný životopis Steva Jobsa hneď po vydaní. To, či pôjde aj o knihy v slovenskom a českom jazyku, bude zrejme závisieť od aktivity našich vydavateľov. Okrem Českej a Slovenskej republiky sa medzi podporované krajiny dostali aj Belgicko, Bulharsko, Cyprus, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Grécko, Maďarsko, Holandsko, Írsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Malta, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovinsko, Švédsko, Švajčiarsko a Taliansko. Poslednou časťou iTunes Store, ktorá u nás ešte nie je dostupná, je predaj filmov a televíznych relácií, no aj to je určite na dobrej ceste.

Využívate služby iBookstore? Aké knihy ste si už odtiaľ stiahli?

komentárov
  1. Mam zaciatocnicku otazku: stiahol som si na pokus jedne free knihu na Macu. Otazka – v com ju otvorim? Ma koncovku epub, co mi nerozoznam Mac. Aky je spravny postup? Vdala ta rady!

    0
    0
  2. peto: skus Alice na App Store pre Mac, alebo samozrejme furu citaciek na iPad – ako Stanza alebo iBooks.

    Calibre je dobry, ale skor ako katalogovac a prevodnik formatov kniziek (pouzivam ako server knih pre iPad a iPhone), nie uz tak na citanie knih na Macu.

    V principe je ale ePub len zazipovany XML subor a CSS. Staci teda namiesto pripony epub zmenit na .zip, rozbalit a citat v nejakom prehliadaci…

    0
    0
  3. Akurat som siel povedat, ze sa daju kupovat knihy v tom iBookstore … pozeram ze napriklad Dan Brown tam je a tak podobne. Hadam sa to rozrastie rychlo o nove tituly.

    0
    0
  4. No zda sa ze budu musiet vyhladavanie poprerabat. Ponuklo mi to totiz knihy v nemcine pricom nazov som daval anglicky. Nejaky filter na jazykovu verziu tam teraz dat neviem.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.