Adobe sa snaží získať nespokojných majiteľov Final Cut Pro X od Applu, láka výhodnou “switcher” ponukou

Zatiaľ čo so spotrebiteľskými produktmi zažíva Apple jeden úspech za druhým, u profesionálnych používateľov sa už takej podpore neteší. Nedávno vydaný softvér určený pre profesionálnu úpravu videa, Final Cut Pro X, si odniesol množstvo kritiky v recenziách aj od samotných používateľov. Situácia sa vyhrotila natoľko, že Apple začal vracať nespokojným zákazníkom peniaze a pre ostatných zverejnil FAQ. Okrem odpovedí na často kladené otázky sa z neho dá vyčítať aj to, čo môžeme očakávať v ďalších aktualizáciách.

Nespokojnosť zákazníkov Applu sa okamžite rozhodol využiť Adobe, ktorý ponúka špeciálny „Switcher Program“. Ten umožňuje tým, ktorí si kúpili Final Cut Pro od Applu alebo Media Composer od Avidu, získať softvér Adobe Creative Suite CS 5.5 Production Premium a Adobe Premiere Pro za polovičnú cenu. Ponuka je platná do 30. septembra a viac informácií nájdete tu.

komentárov
  1. Práca v novom Final Cut Pro X je neuveriteľná. Robí sa mi v ňom neporovnateľne lepšie ako v minulej verzií. Mal som tú česť stretnúť sa aj s Adobe Premiere a taký nadšený som z toho nebol. Chýba tomu design applu. Pro X má krásne prehladné a jednoduché ovládanie (narozdiel od minulej verzie, to je pravda).

    Zvažujem, že využijem ponuku od Adobe a kúpim si ich. Len si treba ešte zistiť či sa to dá potom aj predať :)

    0
    0
  2. necital som si detaily,
    ale je mozne si stiahnut z netu final cut pro, potom sa tvarit ze som nespokojny a dostat CS5,5 za polovicnu cenu ? :)
    ci ako oni vedia ze ja som original switcher zo zaplateneho final cutu.
    alebo im to je v podstate jedno a kazdy to ma vlastne za polku :) ??

    0
    0
  3. Staci ist na ich stranku vybrat si produkt hodit ho do kosika a potom je tam jedno okienko do ktoreho napises SWITCH a zmeni sa ti suma za tie produkty na polovicu takze sa nemusis hrat na to ze stahujes final cut pro a switchujes :)

    0
    0
  4. Na novy Final Cut Pro X si treba kusok zvyknut ale robi sa vnom ozaj velmi rychlo a efektivne… /a hned ako apple dopracuje veci ktore tomu chybaju, tak to bude uplna pecka/
    Uz mam postrihane v nom /notebook 15” C2D/ niekolko spravodajskych sotov a velmi sa osvedcil a iny soft /starsiu verziu/uz ani nechcem. Ono to chce ozaj vykonny procesor na tu pracu a najlepsie i7 aby si to clovek vychutnal. Moj redaktor, po prvom zhliadnuti bol z programu nadseny! Je to podla mna novy rychly nastroj od apple :)
    Tak ta casova os sa ozaj neda porovnavat asi s nicim co je momentalne na trhu…- preto to chce kusok zvyku. /a preto je program asi aj zatracovany :( /

    0
    0
  5. Chlapci ako necitate alebo co??? Mam staru verziu,ktora je profi,ale toto je sice fajn X-ko,no skor ako iMovie pro…este par aktualizacii musi prist,aby to preslo na starsiu uroven…

    0
    0
  6. Tento posledny FinalCut ma s Pro spolocny iba nazov. Ono je to program akurat tak na “take to domace strihanie”, ale realna vyroba na nom nehrozi, tak ako nehrozi realizovat vyrobu na cs5 pre mac, kde chybal Audition (ten nezmysel menom Soundbooth je proste nepouzitelny). Preto ho Adobe aj v 5.5 znova zaradil do macovskych balikov.
    Taktiez z tohto Xka tazko nieco niekto vyhra na betu, takzo posle cely projekt do zvukovyroby na Pro toolsy, takzko nieco poriadne nakoloruje jak v colorse, tak v DaVincim.
    Tazko mozno hovorit aspon o nahrade Finalcut Expressu, nakolko jeho projekty boli kompaktibilne so Studiom, takze dalo sa doma aspon za lacny peniaz postrihat a zvysok sa spravil v robote.
    Toto je akurat lepsie vyzerajuci substitut iMovie!

    A este jedna vec k premiere. Verziu 5.5 som neskusal, ale verzia 5 pre mac bola nepouzitelna aj vdaka tomu mnozstvu bugov, ktore obsahovala. Kazde druhe vyhratie na betu skoncilo padom prohramu (a to aj pri PAL rozlisku, pri HD to bolo snad kazde) a mnozstvo dalsich chyb, na ktore clovek zuril, hlavne ked potreboval nieco rychlo spravit.

    0
    0
  7. Chlapi, vedeli by ste tu napisat, co v novom FC X chyba? Velmi ma to zaujima, nakolko mam zaujem prejst na novy FC. Mam vsak obavy, aby sa mi nestalo, ze nedostriham starsie projekty lebo zistim, ze to vo FC X vobec nefungiruje (resp. daktore funkcie nenajdem)… Vdaka

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.