Začiatok predaja bieleho iPhonu 4 opäť preložený – najskôr na jar 2011

Biely iPhone 4 je zahalený tajomstvom už od jeho ohlásenia. Podľa prvých informácií mal byť uvedený štandardne spolu s čiernym modelom v júni. Zatiaľ čo čierny iPhone 4 sa do predaja dostal, biely bol na poslednú chvíľu preložený. K tomu došlo hneď niekoľkokrát a podľa najnovšieho vyjadrenia hovorkyne Applu ho môžeme očakávať najskôr na jar 2011. Príčiny, prečo sa dizajnovo lákavý model iPhonu 4 ešte stále nezačal predávať, spoločnosť nezverejnila, hovorkyňa odmietla túto situáciu komentovať.

Podľa rôznych špekulácií by mohla byť zdrojom problémov výroba bielych modelov, ktorá je jednoducho náročnejšia, ako sa čakalo. Apple totiž nie je spokojný s ich vyhotovením, farba nemá v použitých materiáloch rovnaký odtieň a líši sa kus od kusu. Objavili sa aj dohady o tom, že cez bielu farbu jednoducho displej svieti aj tam, kde by nemal, čo pôsobí neesteticky. Tak či onak, skutočnosť, že firma ako Apple nie je schopná vyrobiť bielu verziu svojho telefónu, je zarážajúca.

Skutočné príčiny odkladania bielej verzie síce možno zostanú zahalené rúškom tajomstva navždy, otázne však je, či sa tvrdeniu, že bude dostupná na jar 2011, dá veriť. Tento termín je už totiž veľmi blízko k obdobiu, kedy Apple zvykne uvádzať novú verziu iPhonu a je viacmenej isté, že tak urobí aj budúci rok. Je preto možné, že biela verzia bude dostupná až v ďalšej generácii iPhonu. Do úvahy pripadá aj možnosť, že bude uvedená spolu s aktualizovanou verziou iPhonu 4, ktorá by podľa špekulácií mala riešiť problémy so signálom.

komentárov
  1. njn, serem asi na cely iP4, chcel som biely ale uz ma to nebavi… s iP pockam asi uz na dalsiu verziu. alebo do vtedy nevydrzim a kupim nieco ine… Ale taketo spravanie tak velkej firmy, povazujem nie len za zarazajuce ale aj mimoriadne neseriozne…

    0
    0
  2. prosim vas
    ja sa vazne chem opytat
    KTO ma problemy so signalom???
    Mal som moznost v rukach drzat uz niekolko kusov iP4

    ANI jeden z nich nemal pokles signalu co i len o jednu palicku, ci pri beznom telefonovani alebo pri “medializovanom” krkolomnom prekryti “kritickych miest”

    Na svk pouzivam O2

    Podotykam ze bez nejakych bumperov a prapodivnych obalov!

    0
    0
  3. podla najnovsich sprav to Apple uplne vzdal a toto je len take hala bala aby sa nepovedalo. Faktom je, ze uviest iPhone 4 biely par tyzdnov pred uvedenim iPhone 5 nema zmysel.

    Suska sa, ze za problemy moze presvecovanie bielej farby a nasledne zle snimanie fotaku. Co je na tom pravdy je otazka ale divim sa sam, ze Apple si toto nevedel riadne vychytat na prototypoch.

    0
    0
  4. @mrzo

    Zarážajúce? Neseriózne? Uvedom sa :D Tak snaď nevydajú niečo čo nespĺňa požiadavky predsa… vraj majú prblém s tým že biela farba tela sa nezhoduje s farbou Home buttonu, keďze sú z iných materiálov. Aj toto je to, prečo si Apple vážim- detaily. A jednoducho ho nebudú predávať keď to nieje dokonalé.

    0
    0
  5. ja si myslim uze problemy s antenou maju ludia ktory sa na chadzaju na odlahlejsich miestach…. ja si myslim ze pokial ma niekto ip4 tak vo vacsich mestach by problem so signalom mat nemal .. nakolko pokrytie operatorov je vo velkych mestach dokonale..

    0
    0
  6. @ Peter: Ja napíklad mám problém s tým signálom… iP4 mám 32-ku a kupoval som ju v Orange za plnú sumu asi pred dvoma týždňami… ale nemôžem to nazvať že je to až taký problém lebo signál možno klesne tak o dve paličky ale furt sa dá volať ((mám ešte tú nevýhodu, že som ľavák a mobil mám vkuse v ľavej ruke a je to vpohode))… signál mi klesne doma (Zvolen) ale napríklad keď som niekde inde v meste, alebo napríklad aj v Bystrici tak sa paličky ani len nepohnú… takže to fakt záleží na pokrytí. a mám Orange ;)

    0
    0
  7. @ Jakob… no ty si ale zabavny aj s tym svojim komentom… zacinas slovom “vraj” a nasledne na tomto “fakte” postavis cely svoj koment a zaver… presne toto je chyba, ze sa robia zavery a rozhodnutia na zaklade “vraj”… a ked sme pri stylistike….. UVEDOM SI (!!!!) nie, – uvedom sa – ( takto mozno hovori pan KRAL primitiv RYTMUS)

    0
    0
  8. 2 Jakob – ano neseriozne… Nevravim, o tom ze to nevydaju, ked to nemaju vychytane, vravim o tom, ze vobec oznamia, ze to vydaju, ked to nemaju vychytane… Natahuju kopec ludi vcetne mna uz riadne dlho. Keby bol prosto len cierny IP tak ho uz davno mam a necakam jak debil na bielu verziu… Teraz si ho uz proste ani nekupim…

    0
    0
  9. @ mrzo
    Ok, priznávam, že s tým naťahovaním máš pravdu, ale to je skôr neférové správanie voči tým, ktorí chceli biely…na úkor ich ‘tajomnosti’. To, že nevydajú produkt aj kvôli takej malej chybe, je podľa mňa dosť seriózne rozhodnutie.

    @Jano
    TY si celý zábavný…gramatiku tu rozoberaj… A ‘vraj’ preto, lebo je to rumor, tak sa uvedom!

    0
    0
  10. Jakob: keby to tak bolo, tak by pockali aj s celym iPhone 4, nakolko k dokonalosti mal trosku dalej ;) dalsie problemy s white verziuo by asi nebolo to prave orechove…

    2 ludia v mojom okoli maju iPhone 4 a jeden z nich nema ziadne problemy so signalom, druhy hej a ked je doma, tak sa s nim skoro neda telefonovat… takze to asi bude aj o stasti, kt produkt si zakupite…

    0
    0
  11. myslim si ze je to marketing zo strany apple chcu toho roku viac zarobit na iphone 4, tak ohlasovali ze bude biela verzia, teraz ju prelozili a tak si viac ludi kupi iphone 4 cierny lebo nevydrzia cakat do dalsieho roka to je cieleny marketingovy tah, a buduci rok vydaju iphone 5 biely aj cierny

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.