Tablet Teso LPAD je dokonalou kópiou iPadu, ponúka systém Windows 7, Android alebo MeeGo

Pamätáte si ešte na čínsku spoločnosť Teso, ktorá v marci predstavila 10″ tablet, ktorý vyzeral ako veľký iPhone? Firma zrejme nespí na vavrínoch, pretože minulý týždeň predstavila svoj nový výrobok. Tablet pomenovaný Teso LPAD vyzerá na prvý aj druhý pohľad ako dokonalá kópia iPadu. LPAD ponúka rovnako veľkú obrazovku s uhlopriečkou 9,7″, hrúbka zariadenia je udaná ako 14 milimetrov, kým u iPadu je to 13,4. Podľa stránky Shanzhaiben tablet váži rovnako ako iPad a drží sa veľmi pohodlne.

Zariadenie má prísť na trh v polovici tohto mesiaca a obsahuje procesor Intel Atom Z515 s taktom 1,2 GHz alebo Intel Atom Z630 s taktom 1,9 GHz. Prvý, slabší model má byť vybavený systémom Windows 7, silnejší systémom MeeGo alebo Android 2.2. Ako s humorom upozorňuje server Engadget, firma, ktorá sa zdá byť majstrom v kopírovaní iných výrobkov nebola schopná ani správne opísať názov systému a na papieri sa teda uvádza MeGoo a Andriod. Trocha skepticizmu, či firma naozaj bude predávať tablet v rovnakej podobe a s rovnakými parametrami teda určite nezaškodí.

Teso LPAD, klon iPadu
komentárov
  1. Hmmm Atom a Win 7, to bude teda svizny rychlik. Este ked si tam clovek nahodi antivir, antispyware tak to bude slideshow.

    0
    0
  2. hahah naco to tu vobec davate :D ako vysmech je dobry ..:D by som chcel vidiet zivotnost tejto masiiiiny..:D:D:Dcca tak tyzden mozno dva…:D

    0
    0
  3. Pozrite sa , ak bude op polovicu pomalsi ako ipad a o polovicu lacnejsi , tak pre niekoho to bude atraktivne …

    0
    0
  4. Krevetak – tu niet co riesit. Je rozdiel, ak si da firma nieco vyrobit v Cine podla ich poziadaviek, a ak nieco okopcia a vyrobia cinani. Ak si myslis, ze je to rovnako dobre, tak si kludne mozes kupovat aj tenisky zn. Adiads, Puna, ci Mike, alebo “znackove” hanry na Mileticke, usetris. Mam skusenost s touto cinskou lacnou elektronikou, nastastie nie vlastnu – pre znameho som z ebay kupil kopiu iphonu, pretoze on nevedel po anglicky a nemal paypal. Prvy dojem po vybrati z krabice, resp. bublinkovej obalky, v ktorej dosiel bol celkom dobry, aj zapnut hned isiel, displej svietil, aj na dotyk reagoval. Kamarat sa vytesoval, aky ma super ajfon, dotykovy, s dvoma simkami a len za zlomok ceny originalu. Jeho radost trvala len par dni – “telefon” nereagoval na prvy dotyk, skor na 3.-4., nepouzitelny OS (nejaky divny klon winCE, ci coho), nemoznost pridat aplikacie, hrozny zvuk hovoru, vydrz od rana maximalne do vecera, s dvoma sim tak do 8 hodin. Ani nie po troch mesiacoch trapenia to zdochlo definitivne, reklamovat to mohol leda tak na lamparni, takze to mohol rovno vyhodit.

    0
    0
  5. Predpokladam, ze Andriod a MeGoo su pouzite preto, aby ich nemohli napadnut za copyright. Nieco ako vietnamske tenisky Adibas alebo Mike.

    0
    0
  6. to Tempter – islo o to, ze sa tu riesil operacny system a vydrz baterie a ja nevidim jediny dovod, preco by bateria nemohla aj na kopii vydrzat aspon 5 hodin, co je uplne dostacujuce
    po dalsie – ked ty mas zlu skusenost s lacnou elektronikou, neznamena, ze vsetky vyrobky budu rovnake aj ked uznavam, ze pri tychto vyrobkoch sa na kvalitu velakrat nehladi, ale NEBUDEM NIC HODNOTIT POKIAL SOM TO NEVYSKUSAL….z takychto stranok som si objednal drziaky na sklo, nabijacku do auta a vsetko funguje podla mna vyborne, mozno som vsak mal len stastieludia tu kritizuju rychlost bez toho aby nieco o tom vedeli, pripada mi to ako “ked to nie je Apple, je to nanic” …preco by mal byt tablet s procesorom 1,9GHz pomaly, nech uz je v nom Win7 alebo Android?
    a k tomu obleceniu – absolutne nejde o to, ake si veci kupujem ja alebo niekto iny, kazdy nosi to co mu vyhovuje… ale aby som ta vyviedol z omylu, oblecenie aj topanky mam drvivu vacsinu len Fila alebo Lacoste, som s nimi proste spokojny

    0
    0
  7. Ako výrobcu by ma to pekne nahnevalo… Určite by som neváhal a to “Tesco” zažaloval :D snáď s tým niečo urobia.. je to neslíchané!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.