Českí a slovenskí operátori hovoria, že iPhone 4 príde už čoskoro

Slovenský operátor T-Mobile a český Vodafone už na svoje stránky umiestnili pútače na nový iPhone 4, ktoré hovoria, že zariadenie bude dostupné čoskoro (T-Mobile: Coming Soon, Vodafone: Již brzy). Podľa informácií, ktoré odzneli na júnovej prezentácii na WWDC sa telefón dostane na pulty slovenských a českých predajní v priebehu augusta alebo septembra. Vzhľadom na dátumy doterajšieho uvádzania telefónu po svete je najpravdepodob­nejšie, že to padne na posledný piatok jedného z týchto dvoch mesiacov.

Ďalší operátori, čo ponúkajú telefón od Apple, teda Orange Slovensko, T-Mobile CZ a O2 CZ zatiaľ o iPhone 4 na svojich stránkach neinformujú. Po kontaktovaní zástupcu spoločnosti Orange nám firma nevedela podať bližšie informácie. Všetci operátori momentálne pokračujú v predaji iPhonu 3GS a lacnejšieho iPhonu 3G.

/files/pictures/ip­hone4comingso­on_vodafone.jpg .(Vodafone) *]:/files/pic­tures/iphone4co­mingsoon_voda­fone_large.png

Koľko bude iPhone 4 stáť?

Záhadou dodnes neostáva len dátum uvedenia, ale aj ceny. Ako vždy, cena za zamknutý telefón s dvojročnou viazanosťou a drahým paušálom sa bude pohybovať nízko. Naopak, cena za neblokovaný iPhone 4 bez paušálu so 16 GB pamäťou sa vo svete pohybuje od 496 € (Hong Kong) po 659 € (Taliansko). Väčší, 32 GB model stojí od 585 € (Hong Kong) až po 779 € (Taliansko). Našinecké ceny budú teda zrejme niekde medzi týmito.

Ceny iPhone 4

Graf cien iPhonu 4 v rôznych krajinách, kliknite pre zväčšenie. Autor: Filip Chudzinski

Môžeme tiež predpokladať, že sa k nám na začiatku dostane len čierny model. Dostupnosť bieleho iPhonu 4 totiž Apple pred niekoľkými dňami ešte ďalej odložil na neurčitý termín, „neskôr v tomto roku“. Niektorí sa domnievajú, že Apple začne dodávať upravené telefóny, ktoré nebudú trpieť problémom s anténou, doterajšie správanie firmy však vôbec nenasvedčuje, že by sa na niečo také chystala.

komentárov
  1. No tak ja som hlavne zvedavy na tie “akciove” ceny. Nedotovane nech su take ake v ostatnych krajinach, ale rad by som videl pausal za 800-1000 kč a max. 4000 kč cena telefonu s dvojrocnou viazanostou. Ale jak pozname operatorov, pribiju take ceny, ze uplne odradia 50% zaujemcov o kupu tohoto telefonu.

    0
    0
  2. Naskytá sa mi otázka – je možné zakúpiť iPhone z Hong Kongu bez viazanosti? Pri cenách HK pošty to stále bude vychádzať podstatne najlacnejšie. Nakupujem z HK veľa vecí, iPhone by bola lahôdka.

    0
    0
  3. Preco vas vobec zaujima cena nedotovaneho telefonu?? Kupit od Orange na pausal je to najlepsie(a najjednoduchsie) riesene, ake moze byt.

    0
    0
  4. @Marek: len si nezabudni pripočítať 19% DPH a možno aj nejaké to clo. Nízke ceny v HK sú dané aj tým, že tam nie je DPH ani nič podobné.

    0
    0
  5. marek: presne tato otazka napadla aj mna, tiez nakupujem na ebayi z hong kongu veci a vsetko bez problemov zatial.. takze bola by to vyborna volba.

    0
    0
  6. podla mojich vypoctov to stale vychadza v prospech nedotovaneho tel (ak sa spocita vysledna suma po dvoch rokoch) v uk ma ip vysiel na 500 libier a mesacne platim 10 libier. V tom 500 mb net, free sms a 10 libier na volanie.mne staci :)

    0
    0
  7. @Jakob – pretoze (skus si to aspon na chvilu predstavit) nie kazdy chce mat iphone na pausal od orange… mam iphone 3G a chcel som kupit 3GS 16GB. teraz si ale este radsej pockam a uvidim, aka bude cena iphone 4… ak sa bude hybat v cenach, ako to je pri 3GS, alebo teda ako je pisane aj v tomto clanku, tak fajn. ale bojim sa, aby nedotovane ceny nesli nad 800€ uz pri 16GB :/

    0
    0
  8. rychlo sems tym!!! chlpy alebo sten nemaju doverne info kedy budu mat aj ipad u nas ? nikde sa o tom nic nepise. nebude to uvedene spolu s iphonom u nas?

    0
    0
  9. ja vam ho donesiem na slovensko este skor ako ho daju na trh mobilne spolocnosti:)….viac bude na bazos.sk o nejaky tyzden urcite nedam prehnanu cenu..ak mate zaujem o tyzden sa tam ceknite…

    0
    0
  10. V HK aj SG je iPhone bez viazanosti limit na zakaznika 2ks, ale neposlu ti ho mimo HK resp. SG.

    brat si od mobilneho operatora dotovany telefon moze byt zaujimave pre domasedov co cestuju max na dovolenku do chorvatska, ked sa hybes po svete potrebujes slobodu a nie viazanost este za tych obludnych podmienok

    0
    0
  11. to: jas,,,, iPad by sa mal zacat predavat v poriadnej cene (nie ako to robia firmi doteras a to tak ze ho predrazuju) niekedy v septembri ale ak si dńedockavy nozes si ho kupit vo Viedni alw v Polsku …

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť