Štúdia ukazuje, že iPhone 4 má väčšiu náchylnosť k náhodnému poškodeniu ako iPhone 3GS

SquareTrade, nezávislý poskytovateľ záruky pre spotrebnú elektroniku, zverejnil výsledky najnovšej štúdie, podľa ktorej má iPhone 4 oproti iPhonu 3GS väčšiu „nehodovosť“. Množstvo náhodných poškodení najnovšej generácie iPhonu je až o 68 % vyššie ako u jeho predchodcu. V prvých štyroch mesiacoch nahlásilo poškodenie iPhonu 4 až 4,7 % majiteľov, v rovnakom období to bolo v prípade iPhonu 3GS len 2,8 % ľudí.

Ako nižšie uvedený graf ukazuje, až 82 % poškodení sa týka puknutého skla, zvyšných 17 % je spôsobených kvapalinou a zanedbateľné percento porúch má iný pôvod. O príčine týchto rozdielov môžeme len špekulovať, svoj podiel by na tom mohla mať skutočnosť, že iPhone 4 má oproti predošlej generácii sklo nielen na prednej, ale aj na zadnej strane.

Poruchovost iPhonu 4

Štúdia síce spomína aj špekulácie o tom, že poškodenie zadných skiel na iPhone 4 môže spôsobovať špina zachytená medzi puzdrom a sklom, no pre potvrdenie alebo vyvrátenie týchto dohadov nemá dostatok informácií.

Poruchovost iPhonu 4

Na poslednom obrázku však máte možnosť vidieť, že napriek tomu, že počet nehôd je pri iPhone 4 vyšší, iPhone 4 si rovnako ako iPhone 3GS drží veľmi nízke percento „bežných porúch“, teda porúch, ktoré boli spôsobené napríklad vo výrobe – menej ako 0,5 %.

komentárov
  1. to je zaujmave ze ked je najaka kritika na apple a ich produkty tak potom sa tu zdvihne diskusia ze co sa rype, vobec to tak nie je a podobne. namiesto toho aby sa kazdy zamyslel a objektivny obraz si spravil sam tak iba slepo obhajuje apple. nie som ani na jednej strane…

    0
    0
  2. musím sa naozaj smiať :D keď ide o úspešné štatistiky tak nikto žiadny problém, zrazu sa tu objavujú aj negatívne tak všetci akí pohoršení :) otvorte si oči ľudia a nebudťe až takí zaslepení, šak sa jedná len o obyčajný produkt :D

    0
    0
  3. Bobo Ty si ‘pracoval’ na tom ‘vyskume’ ? Mas ip4 a zaroven 3gs ? Rovnako z nich volas, rovnako ich hadzes o zem ? Mas ich v rovnako kvalitnych puzdrach ? Co je to vlastny objektivny nazor, respektive koho ? Tvoj, moj ? Moj subjektivny nazor: ip4 je celkovo i v niektorych jednotlivych kategoriach naj mobil sucastnosti, a ti ktori ho nemaju / nechcu mat budu stale do nho ‘rypat’.

    0
    0
  4. statisticky je 68% strasne cislo, t.z. ze z poctu 1000 ks je to pri 3GS 28 ks a pri iphone 4 je to 47 ks, co je o 19 viac a to az take strasne cislo nie je… neuveritelne, co vsetko fa SquareTrade statisticky vyhodnocuje, takato studia ma vzdy dobre pobavi, podobne ako ta o “dizajnovej chybe” iphone 4, takych ludi co dokazu rozbit zadnu stranu telefonu necistotou pod bumprom by som chcel nazivo stretnut :D

    0
    0
  5. ja som rad, ze sa do apple tlaci, lebo potom s tym nieco robia. Plno inych vyrobcov ked sa zisti chyba, tak sa to berie tak, ze proste je a hotovo. Typicky high-end nokia sa zodrala, rozpadla, poodpadavalo co sa dalo. Iphone drzi. O sw na nokii ked to pisalo v jednom kuse low memory (aj ked nebolo uz nic spustene okrem zakladnej app)… a to vdaka tomu ze nedokazal odfragmentovat pamat.

    0
    0
  6. @ Jullo, kedze percenta su relativna jednotka, tak na pocte telefonov moc nezalezi.. je pravda ze iphone 4 je trochu viac krehky.. no a co?

    0
    0
  7. Tento portál som objavil len nedávno, ale neustále články hľadajúce chyby na iPhone4 ma začínajú silne znechucovať. To fakt nie je o čom písať, len podobné bludy? Príde mi to tu už pomaly ako antiapple stránka ktorá zverejní každý blud ohľadne iPhone4 :-/

    Mám iPhone4, o tie sklenené plochy sa bojím, to je fakt, ale už som si objednal silikónový obal, ktorý mi vyrieši aj občasný úbytok signálu a mám po problémoch.

    0
    0
  8. enlog: presne tak, to som prave chcel napisat. Aj ked sa zda, ze na pocte nezalezi, lebo je to percento, ked sa na to pozrie detailnejsie, tak na pocte naozaj zalezi.
    Ak sa preda 100tis ks , tak nie kazdy, komu sa rozbije to nahlasi.
    Ked sa preda 1mil ks, nahlasi to viac ludi (dajme tomu, ze percento je rovnake, co si ale nemyslim), to sa potom odraza v tejto statistike.

    Z mojho pohladu je statistika tato pozitivna – myslel som, ze to bude horsie (aj bez skreslenia.)

    0
    0
  9. @Enlog, @tom: Z pohladu hodnotenia kvality je dolezitejsie percento, alebo teda u kvalitnejsich vyrobkov promile, alebo ppm (parts per milion), ktore odzrkadluje chybovost vyrobkov ako cislo. Pri percente vieme presne pomer kvalitnych ku nekvalitnym vyrobkom.

    0
    0
  10. Dobrý deň.Chcel by som sa spýtať ,či náhodou nevie niekto čo stým,ked do Iphone4 dám nejakú aplikáciu ,vypíše eror a neuloží ju do fonu..neviete čo stým?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.