Softvérová aktualizácia pre vyriešenie problémov MacBookov Air s displejmi už je na ceste, k dispozícii je aj dočasné riešenie

V diskusných fórach Apple spolu s ostatnými stránkami venovanými tejto značke sa len pred pár dňami začali objavovať sťažnosti majiteľov nových MacBookov Air na problémy s displejom. Pod nimi si môžete predstaviť horizontálne blikanie aj prepínanie z tmavých na svetlé farby, ktoré sa prejavuje po prebratí MacBooku Air zo spánku.

Interný dokument venovaný problémom MacBooku Air, zdroj: Boy Genius Report

Na základe interných dokumentov pre zamestnancov Apple už o tomto probléme vie, príčina je izolovaná a softvérová aktualizácia, ktorá to má vyriešiť, je už v príprave. Kým bude softvérová aktualizácia vydaná, problém majú zamestnanci spolu s nespokojnými zákazníkmi riešiť tak, že displej MacBooku Air, na ktorom sa prejavujú spomínané symptómy, stačí zavrieť na približne 10 sekúnd spánku, čo donúti displej k „reštartovaniu“. Keď ho opäť otvoríte, problém by sa už nemal prejavovať, aspoň dočasne. Kedy konkrétne Apple softvérovú aktualizáciu prinesie zatiaľ nevieme, vzhľadom na snahu neohroziť predaje MacBookov Air v predvianočnom období by tak mal urobiť čo najskôr.

Interný dokumento o problémoch MacBooku Air s displejom

Interný dokument venovaný problémom MacBooku Air, zdroj: Boy Genius Report

komentárov
  1. kazda znacka ma problem nejaky nieco sa vzdy vyskytne.. neslavny Acer pred nedavnom pustilo na trh seriu NTB ktora mala od vyroby kameru naopak apotom to softwarovo upravovali ovladacom aby obraz otacalo o 180° automaticky…
    je to tak ze ked clovek zaplati 1000€ za produkt ocakava od toho nieco viac… viac tam aj ma apple ho o nic neokradol je tam hlinikove telo je tam to povestne detailne spracovanie nehovoriac o OS a dodavanom SW… to ze sa vyskytne takato chyba je bezne preto sa postupne budu robit revizie displeyov a logic boardov aby sa problem eliminoval nehovorias o vylepsovani ovladacov atd.
    mozno sme predtym chyby az tak nevnimali kedze produkty apple sa u nas predavali donedavna v tom zmysle ze je to nejaka “nestandardna a u nas nepouzitelna exotika”

    0
    0
  2. S kazdym novym HW ci uz od Apple, alebo inej znacky sa objavuju problemy.
    Ked vysli MacBooky Pro bol problem s prehrievanim (dobre pamatame).
    Ako bolo na viacerych apple/mac forach spomenute, najlepsie je kupovat 2.-3.
    release, cize by som nepovedal, ze pribudaju problemy…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť