Internetový prehliadač Skyfire prinášajúci Flash videá pre všetky iOS zariadenia bol “vypredaný”

Po prečítaní názvu tohto článku vám určite napadne, ako je možné, aby bola iOS aplikácia distribuovaná cez App Store vypredaná. Vývojárom internetového prehliadača Skyfire, ktorý umožní majiteľom iPhonu, iPodu touch a iPadu prehliadať na zariadení aj videá v Applom ignorovanom Flashi, sa to podarilo. Len päť hodín po spustení predaja tejto aplikácie cez App Store za cenu 2,99 USD ju museli stiahnuť z predaja.

Príčinou bolo preťaženie serverov spoločnosti, ktorá jednoducho nerátala s tak obrovským záujmom. Kvôli chýbajúcej podpore Flashu v iOS zariadeniach totiž funguje Skyfire tak, že zašle požadované Flash video na servery spoločnosti, ktoré ho na iOS zariadenie pošlú späť v HTML5, štandarde, ktorý je na iOS podporovaný. Práve obmedzená kapacita týchto serverov umožnila byť internetovému prehliadaču zrejme prvou „vypredanou“ aplikáciou v histórii App Storu.

komentárov
  1. Jasne to ukazuje jen to, ze jsou lidi zvedavy. Nic vic.

    Trochu sranda je, ze jsem koupil aplikaci asi ve chvili kdy ji stahovali, takze penize mi Apple sezral, ale aplikace se mi nestahla.

    0
    0
  2. Skusil som Skyfire na IPhone 3GS, funguje ale treba dost dlho cakat, kym sa video spusti a takisto pocas prehravania sa seka /zalezi zrejme od rychlosti pripojenia a ci stihaju ich servre./
    Hodnotim to pozitivne ako nudzove riesenie pre Flash, ale aj tak by som bol radsej, keby FLASH uplne zmizol .

    0
    0
  3. tu ani tak nejde o pocet predanych apikacii ale o to, ze browser posle flash video na ich server a ten ho preposle naspat v html5, uvodzovky pri slove “vypredana” znamenaju “server nestiha”

    0
    0
  4. Ved to bolo jasne od zaciatku, ze ked to ma byt takto technicky riesene, tak to bude chciet serverovu megafarmu s tucnym kablom. Youtube pre iphony tiez nie je kancelaria v suterene business centra… Amateri.

    0
    0
  5. pani, zase sa nepohorsujte :) moze ist len o uvodny zaujem. Potom pri postupnom prezerani multimedialneho obsahu cez iPhone to mozno bude viac “rozdelene” a server bude stihat. To ako by ste povedali, ze mobilny operatori nezvladaju napor ludi volajucich prve minuty po Novom roku :) Proste to v zdravi nemoze prezit ziadna siet :)

    0
    0
  6. No asi som sa tesil predcasne. Uvidime ako sa to vykrystalizuje ale ked flashove videa nebudu tak moj buduci foun iP rozhodne nebude. Ale zato uvazujem nad nakupom macbooku . Dufam ze tam flash nezrusia. Je to sice desna technologia ale co ked je nej postavenych 70 percent multimedialneho obsahu. Tam asi ignoracia moc nepomoze.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.