Slovenskí predajcovia ohlasujú oficiálne ceny Magic Trackpadu, iMacu

Slovenskí Apple Premium Reselleri začali na svojich stránkach postupne –listovať– zobrazovať nedávno predstavené Apple produkty, samozrejme aj s cenami.

  • Magic Trackpad vás výjde na 75 € s dph alebo 63 € bez dph. Cena je len o niekoľko eur vyššia ako v susednom Rakúsku (69 €).
  • Slabší 21,5″ iMac (3,06 GHz, 500 GB HDD, ATI 4670) stojí 1249 € s dph. Cena je o 4% vyššia ako v Rakúsku.
  • Silnejší 21,5″ iMac (3,20 GHz, 1 TB HDD, ATI 5670) vás bude stáť 1579 € s dph.
  • 27″ iMac sa zatiaľ nespomína žiaden predajca. Z cien susedných štátov vyplýva, že nižší model by mohol približne stáť 1779 €, vyšší 2079 €.
  • Mac Pro, ktorý má v USA začať predávať v auguste, zatiaľ na svojej stránke neuvádza žiaden predajca. Nenašli sme ho ani na zahraničných Apple Storoch.
  • Displej Apple LED Cinema 27″, ktorý bude dostupný až v septembri, je na tom podobne. Cena 24″ zatiaľ nebola znížená.
komentárov
  1. neskutocne…je to banda zlodejov, chvalabohu ze uz nemaju legalnu moznost ako vykradat klavesnice a mysi z imacov.

    0
    0
  2. da sa z USA objednat imac tu na slovensko ? pretoze chcem kupit ten imac za 1199 dolarov a to je v prepocte 970 € alebo tak nejak … a tu stoji 1250 takze to by sa mi viac oplatilo z USA … da sa z appstoru objednat na SVK ? asi nie čo :( alebo to bude drahe to postovne ..

    0
    0
  3. chcel som trackpad.. 69 eur este aspon opticky dobre vyzera.. ale 75 za to nedam.. pojdem do rakuska.. budem mat ten isty trackpad a este si aj vylet spravim za usetrene peňáze..

    0
    0
  4. Dufam ze sa 27″ led cinemandostane pod hranicu 1000€ inak pojdem asi do 24 co je fakt skoda lebo ja som sa na tu 27″ tak jehorazne tesil :( som stale predpokladal ze ta cena 27″ nahradi cenu 2 rocneho monitora ale oni tu cenu just musia zdvyhnut o 200$ je mi z toho zle…

    0
    0
  5. berte do uvahy, ze produkty z usa maju iba 1-rocnu zaruku. Ak by ste si pripocitali dalsi rok zaruky tak to vyjde zhruba rovnako a je tu este moznost odpoctu dph cez znamych tym padom sa to vyrovnava cenovo..Na SR mate 2-rocnu (tzn. 1. rok celosvetova a dalsi rok na SR)

    0
    0
  6. Ak chces odpocet DPH, tak to musis kupit na firmu. Ked to kupis na firmu, tak sa zaruka neriadi podla Obcianskeho zakonnika (2 roky), ale podla Obchodneho, takze ti kludne daju len 1 rok.

    0
    0
  7. Tomas: To nie je tak uplne pravda. Ked to kupujes na firmu, nepotrebujes to brat na fakturu – do urcitej sumy ti staci blok a tym padom ti nemaju preco davat len rocnu zaruku, zvlast ked tu dan ti vratia dodatocne po danovom priznani, narozdiel od toho keby si to siel kupit do cudziny kde sa preukazes ze si platcom dph a platis rovno sumu bez dph.

    ad mno: radsej si tu dph odpocitam z rakuskej sumy, kde je navyse dph 20% narozdiel od nasich 19tich. Druhy rok zaruky je to posledne co ma trapi, ak je nieco chybne od vyroby ukaze sa to behom prvych par mesiacov a na bezne opotrebenie alebo mechanicke poskodenie nespravnou manipulaciou ci uzivanim sa zaruka i tak nevztahuje.

    Podciarknute a zhrnute, su to vydridusi. Tak ako pred casom klesli ceny produktov apple, tak mam teraz dojem ze pri kazdej novinke su vzdy o nieco drahsie a to ako u nas tak aj v usa, len u nas samozrejme dvojnasobne..takymto stylom sa zachvilu dostaneme opat tam kde sme boli..

    0
    0
  8. to Midnight,

    pojem DPH, ktory je na SK je asi velka neznama, ze? K cene v US treba priratat nielen dopravu, ale aj fakt, ze na colnici Ti prirataju 19 percent s ceny tovaru+postovneho.

    0
    0
  9. btw. to, ze u nas pri vyjdeni noviniek ceny starych modelov neklesaju, alebo klesnu minimalne je uz len ceresnickou na torte. Navyse vsetky normalne staty v europe a vo svete maju v ponuke aj tzv. “refurbished” macs za zvyhodnene ceny, kdezto u ans sa pravdepodobne taketo kusy dostavaju na pult za plnu sumu bez upovedomenia nic netusiaceho zakaznika.

    0
    0
  10. Chlapi najlepsie je ako som spravil 1/2 roka dozadu… dohodnut sa so zaujemcami o mac s blizkeho okolia otvorit si online acc v Chase (banka usa-kvoli registrovanej plat. karte v USA) objednat si stroje na adresu hotela kde iste budete ubytovany hh a radost je nasvete :DD mozem doporucit brali sme 3 booky + prislusenstvo a boli sme dvaja na dovolenke tyzden po USA a mozem povedat ze to stalo zato ;)

    0
    0
  11. Presne toto som cakal, zase 1500 ludi ktory sa stazuju na cenu :D

    Ono sa treba trosku zamysliet nad tym preco ta cena je taka aka je, a hlavne, ked ten pocitac naozaj chces, tak pojdes do obchodu a kupis si ho, a nebudes onanovat nad tym, kolko stoji tu, a kolko stoji v US, a kolko stoji tam a tam a preco tu stoji tolko…

    0
    0
  12. nemam slov na uvazovanie niektorych ludi. radsej pojde do rakuska kupit napr macbook pro lebo tam nie je 19% ale 20% dph. wow to 1% ti pri cene spravi neskutocny rozdiel. Benzin a zabity cas je ovela cennejsi. dalsia vec je, ak chces SK klavesnicu tak asi tazko v Rakusku ti ju ponuknu.. a tak dalej. zamyslite sa trosku co pisete. A s tou dvojrocnou zarukuou aj ked beries na firmu stale mas 2-rocnu.. mam to oskusane ;) A neviem, nie som si moc isty, ale zda sa mi, ze ceny na apple.com su uvadzane bez navysenia dph.

    0
    0
  13. ceny su samozrejme vratane dph, nie sme v amerike. O to jedno % takisto nejde, skor castokrat o niekolko sto eurovy rozdiel pri mac pro. O slovensku klavesnicu takisto zaujem nemam, ale skor o anglicku a tu ti tam ponuknut mozu, /rovnako ako u nas predpokladam/.
    Takze kludne kupuj kde chces, mozes im nechat aj 100e tringelt, ja sa poobzeram po lepsej ponuke.
    V US a hocikde inde v krajinach s vyssou zivotnou urovnou nakupuju ludia hlavne vo vypredajoch /nielen techniku/ len u nas su ludia prehnane grant tvariac sa ze na to maju:)

    0
    0
  14. ja vravim o cenach na apple.com co je amerika a tam su tusim bez dph uvadzane.. asi sme si nerozumeli. pri mac pro ti nespravi jedno percento 100 eurovy rozdiel ale dajme tomu ze tych 29.99 eur co za benzin a straveny cas das viac.. ja kupujem tiez vo vypredajoch a v sekacoch od apple az po ralph lauren.. ale snazim sa kupovat na sr, a vies preco? pretoze ak kazdi slovak tak zmysla, tak nikdy u nas nebude tak ako spominas ze v rakusku alebo usa. pretoze ludia co maju apple obchody ci aj nie apple obchody musia zarobit, pretoze z 10 slovakov kupia mozno traja na sr ten mac. ostatni zo zahranicia a preto nasi maju ceny ake maju.. keby sa tocili peniazky tu na sr je nam lepsie a to vo vsetkom ale my tie zarobene peniazky davame inym statom.. to mas tak, keby si predaval jablka a za den ti kupia 10 kg jablk tak mas vyssiu cenu ale ak ti kupia denne 100 kg uz si mozes dovolit dat aj nizsiu.. tolko odomna, neberte to ako hadku ci mudrost ale ja vidim ze problem je tu zakoreneny. pa

    0
    0
  15. nerozumeli sme si. To jedno percento mi je vskutku ukradnute, to naozaj nespravi vpodstate ziaden rozdiel..ja vravim o cene odhliadnuc od toho jedneho percenta, ktora je prave pri Mac pro /nie macbook/ o niekolko stovak mensia v Rakusku. Co sa tej US ceny tyka tak ano tam je to samozrejme bez dph a v kazdom state je ina, v NY jedna z najvacsich.
    Rozumiem aj tomu argumentu, ze ekonomike urcite pomaha, ked si tu ktoru vec kupis vo vlastnej krajine, ale pre dobry pocit, ze som tej ekonomike pomohol to robit nebudem, az taky bohaty zase nie som. Navyse si myslim, ze pokial to ludia budu u nas kupovat za ceny za ake sa to predava, obchodnik nema dovod cenu znizovat, a ja to chapem.
    Takze rozumiem obe strany, na kazdom je asi nieco pravdy.
    Mozno je to sebecke riesit to nakupom v zahranici, ale tu uz naozaj nejde o spominane jablka, ale niekedy o seriozne peniaze – nie male.
    cheers

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.