Seagate predstavil prvý prenosný disk s kapacitou 1,5 TB

Seagate predstavil nové prenosné disky, ktoré majú ako prvé na svete kapacitu 1,5 TB. Externý disk FreeAgent GoFlex vás nesklame ani v budúcnosti, už teraz totiž podporuje USB 3.0, ktoré by malo byť oproti USB 2.0 až desaťkrát rýchlejšie. Napriek veľkej kapacite a malej veľkosti tento externý disk nevyžaduje žiadne prídavné napájanie, vystačí mu jedno USB. Nakoľko v súčasnosti ešte žiaden Mac USB 3.0 nepodporuje, disk je spätne kompatibilný aj s USB 2.0 a cez adaptér aj s FireWire.

Disky sú štandardne naformátované v NTFS pre Windows, Mac používatelia si disk môžu naformátovať cez Disk Utility, prípadne môžu siahnuť po NTFS ovládačoch pre Mac, ktoré sú súčasťou softvérovej výbavy tohto disku.

Za prenosnosť 2,5″ disku si však musíte priplatiť, odporúčaná maloobchodná cena je 249 USD, v Nemecku stojí tento disk viac ako 300 EUR. Pre domáce použitie preto aj naďalej zostanú praktickejšie menej prenosné, no lacnejšie, 3,5″ (–5,25″–) disky.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.