Oficiálna dostupnosť iPadu sa rozšírila do ďalších krajín vrátane Českej republiky

Po škandinávskych krajinách Apple pokračuje v rozširovaní oficiálnej dostupnosti v Európe a Ázii. iPad tak oficiálnou cestou kúpite už aj v týchto krajinách: Česká republika, Maďarsko, Malajzia, Poľsko, Portugalsko, Južná Kórea a Taiwan. Čítate správne, Slovenská republika aj naďalej patrí ku krajinám, kde iPad oficiálne dostupný nie je.

iPad tak nájdete už aj na stránkach www.apple.cz. Popis a doplňujúce informácie sú však na českých stránkach len skopírované z anglických, zatiaľ neboli ani preložené. Dobrou správou je, že už aspoň poznáme jeho oficiálne ceny:

  • iPad Wi-Fi 16GB 12 290 Kč
  • iPad Wi-Fi 32GB 14 490 Kč
  • iPad Wi-Fi 64GB 16 690 Kč
  • iPad Wi-Fi 3G 16GB 15 490 Kč
  • iPad Wi-Fi 3G 32GB 17 690 Kč
  • iPad Wi-Fi 3G 64GB 19 890 Kč

Do všetkých krajín, s ktorými Slovensko susedí (okrem Ukrajiny), sa už iPad distribuuje oficiálnou cestou. Prečo bolo práve Slovensko vynechané zostáva záhadou. Medzeru na trhu však vyplnili všímaví predajcovia, ktorí iPad na Slovensku predávajú aj napriek tomu, že sa k nám oficiálne stále nedostal.

komentárov
  1. No mozno je to preto lebo je este stale vela vzdelanych amikov co si myslia ze sme CHECKOSLOVAKIA takze uz iPad mame, alebo ti menej vzdelani vedia ze sme ten stat kde bola vojna balkanska tam ten iPad netreba lebo by sme ho pouzili ako prostriedok hromadneho nicenia, alebo ako vacsina amikov vedia ze od nemecka na vychod je uz len rusko a s timi sa spolupracuje len kvoli tomu aby nebol konflikt. No a ostava otazka z ktorej kategorie je S.Jobs ci iny zodpovedny pracovnik co to ma nastarosti. Konecny a realny zaver vsak je asi ten ze slovenko je taka diera ze nestoji za povsimnutie.

    0
    0
  2. lenze slovensko JE inde ako cesko..
    co je na tom divne?
    je viac na vychod.. a zije v nom o dost menej ludi..
    dohady o tom, ze si mylia slovensko s ceskoslovenskom v stevovej planovacej kancelarii ci zamena s akousi balkanskou krajinou su velesmiesne..
    ale predsa len – mohli to zobrat jednym smahom, nasinec sa teraz citi tak nejako menejcenne a odstrcene..

    0
    0
  3. Nuz ja sa im ani nedivim… 5 milionov obyvatelov to je jedno vacsie europske mesto.. uz len Pariz ma dvojnasobok s predmestiami. Ale osobne by som cakal ze budu v EU robit veci frontalnejsie.. Najskor tie vacsie krajiny a potom uz vsetky.. a nie ze skor budu mat iPad v Juznej Korei ako u nas.. a pritom v Rakusku sa predava pekne dlho.. to uz vie nastvat.

    0
    0
  4. mozno je to aj tym, ze ceska republika ma skoro dvojnasobok populacie ako slovenska republika. mozno aj vysledky z predaja nie su ako v ceskej republike a preto sme u amikov v rebricku zaujmu predaja skor niekde dole. mozno historia a prazska atmosfera, ale urcite si nemyslim, ze to je o niake diere alebo podobne. dockajme sa, aj tu bude.

    0
    0
  5. To že oficiálne na SK sa nepredáva nie je až tak dôležité (Viedeň je za rohom takže za 499 € tam najlacnejší model zoženiete bez problémov). Hlavne že v 4.2 update sa NACHÁDZA KOMPLET SLOVENSKÁ LOKALIZÁCIA! Tým pádom to vynechanie neberte nejako tragicky :-)

    0
    0
  6. Samozrejme ze som to myslel ako vtip.
    Nevidim problem kupit si iPad v okolitych krajinach.
    Bohuzial vseko co som napisal je ale pravda. Mam priame skusenosti s Amikmi a naozaj Slovinsko je tu znamejsie ako Slovensko. Teda naozaj o Slovensku tu nikto nepocul okrem slovakov a aj ked to vysvetlujete aj tak nevidia rozdiel- stale ste Same shit t.j. to co sa nachadza na vychod od nemecka a francuzka – rusko.
    Inak je to samozrejme o vysledkoch predaja. Sme mali a to znamena zanedbatelne vysledky v predajnosti t.j. sme lahko prehlidnutelni. Ono niesme taki znami vo svete resp. niesme tki svetovi ako si to o sebe mnoho slovakov mysli.

    0
    0
  7. Viedeň je za rohom od Bratislavy ja to mám 500 km. Ked si pripočítam cestovné náklady tak sa mi to neoplatí. Ale je to + že už je slovenská lokalizácia. Ale kým sa k nám iPad dostane tak už bude nový model takže sa vlastne ani nedostane, lebo potom sa už bude podporovať nový.

    0
    0
  8. a iPad 2 generacie sa tu uz pravdepodobne vobec nebude predavat. Lebo vsetci si svoj iPad uz zakupili vo Viedni alebo CR. Takze predaje sucastneho iPadu na SK budu este zalostnejsie.

    0
    0
  9. @tomas55 ..tak este mozes skuit polsko, siec neviem odkial si ale to by si mohol mat blizsie ako Vieden:)

    …a kaslem iPad na SR sak ten mozes kupit hocikde, ja chcem slovensky spellcheck do office-u!!!:)

    0
    0
  10. … vobec tu nejde o pocet obyvatelov statu (napr. DK ma tiez 5mil obyvatelov) ale skor o jeho strukturu a kupyschopnost…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.