iPad už dobieha Kindle na trhu čítačiek elektronických kníh

Výsledky najnovšieho prieskumu firmy ChangeWave ukazujú, že iPad získava popularitu aj na trhu elektronických čítačiek kníh, kde preberá zákazníkov konkurenčnému zariadeniu od Amazonu, Kindle, aj napriek vyššej cene. Od augusta sa iPadu podarilo zdvojnásobiť svoj podiel na trhu elektronických čítačiek kníh (32 % oproti 16 %). Spomedzi 2800 respondentov je už rozdiel vo voľbe elektronickej čítačky len 15 % v prospech Kindle.

komentáre
  1. Ak chce niekto len citacku knih, jednoznacne Kindle, mal som moznost ho vyskusat, ten display je proste uzasny na citanie.
    Na vsetko ostatne je lepsi iPad. Moj nazor.

    0
    0
  2. Poprve, tento graf ukazuje len pomer ipadov, na ktorych si niekto stiahol do ibooks knihu, hoc aj jednu z tych dostupnych zdarma versus pocet kindle readerov.
    Percento spokojnosti pri kindle je vraj nieco nad 50 percent. Nechapem preco, ale pochopit dusu americkych zakaznikov je asi nad bezne moznosti europana.
    Na citanie knih je Kindle alebo Nook ci iny e-ink reader urcite a nespochybnitelne lepsi, a na citanie knih je momentalne lepsi aj iphone 4 ako ipad.
    Mam Kindle, mam iPad, mam iphone 4 aj 3gs a niekde v sufliku aj iphone 2.
    Ked spravili iBooks, na iphone 3 som mal par fejtonovych zbierok alebo kompilacii clankov svojich oblubenych novinarov, proste na kratke citanie, na 10 minut v autobuse alebo polhodinku v kaviarni.
    iPad som si kupil az par tyzdnov po tom ako som mal iphone 4 a v zivote nikdy som na ipade neprecital viac ako jednu stranku knihy, len par tych interaktivnych magazinov ako Life, ktore vyzeraju fakt cukrikovo s tymi videami a animaciami. Ale bohuzial, retina displej je jednoznacne na citanie lepsi. Kym som si kupil kindle (je tomu len par tyzdnov, nie viac ako mesiac), na iphone 4 som precital 4 alebo 5 knih, prave preto ze moje oci boli menej unavene po 2-3 hodinach, telefon som drzal v jednej ruke a tou istou rukou som mohol prevracat aj stranky cize druhu ruku som mohol mat spokojne opretu o flasku s pivom. Ipad ja na drzanie v jednej ruke tazky, na citanie knihy sa zle drzi, ja ako kratkozraky clovek, ktory cita bez okuliarov vnimam mriezku pixelov este o nieco viac intenzivne (toto kazdy kto je kratkozraky nech si vyskusa pozriet na svoj telefon bez okuliarov..), a celkovo ipad na citanie knih pre mna nie je. Na vsetko ostatne je to super a verim, ze ak sa potvrdia rumors a ipad2 bude mat retina displej budem na nom citat ovela viac..ale nie cez ibooks ale cez kindle app.
    Pretoze Kindle okrem toho, ze fakt ma clovek pocit, ze cita z papiera, ma jednoduchost pridavania contentu. Kazde rano si pustim Calibre (dostupne pre mac aj win), stiahne mi to vsetky blogy ako lifehacker a gizmodo a ostatne gadget/tech sajty, stiahne mi to slovenske aj zahranicne denniky, spravodajstvo BBC, komix dilberta a cele to prekonvertuje na ebook a posle mi to na moju @kindle.com adresu a kym si uvarim rannu kavu mam cerstvy content v Kindle stiahnuty automaticky a bez toho aby som platil 2 eura subscription mesacne za stranky cez |Kindle store, ktore su inak zadarmo.
    Kindle prakticky nepustim z dohladu ako je den dlhy, citam na nom vsetko, do kindle si rano exportujem aj mail inbox ak je prilis dlhy (to co kindle naozaj chyba je jednoduchy mutt-like imap klient).
    Kindle odporucam kazdemu a tento rok bude kindle u mna figurovat ako dar na vianoce pre najblizsiu rodinu
    (pre tych co sa rozhodnu darovat kindle, nezabudnut zakliknut na amazone ‘this is a gift’, daroval som kindle svojej zene, ktora mi nadsena po 3 dnoch oznamila kolko novych knih si kupila a boli asi zadarmo, lebo to nechcelo od nej kreditku…a kindle prisiel s prednastavenym Store-om na moju kreditku…
    fakt som si nikdy nemyslel, ze budem platit za Eat, Pray, Love )

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.