Nová Apple TV (iTV) s aplikáciami príde možno už v septembri

Kevin Rose, zakladateľ služby Digg, na svojom blogu zverejnil ďalšie informácie o údajnej novej generácii Apple TV. Multimediálna stanica, ktorá má byť podľa správ z prvej polovice augusta premenovaná na iTV, sa podľa jeho informácií dostane na trh už v septembri.

Na iTV budú dostupné aplikácie, napríklad na nahrávanie videa, programy pre prístup k novinkám a hry. Budú dostupné aj aplikácie televíznych staníc, ktoré podľa Rosa časom vytlačia poskytovateľov káblovej televízie. Ďalšou významnou funkciou má byť zdieľanie fotografií a videa cez MobileMe. Ako píše, vďaka očakávanej cene $99, si budú môcť dovoliť iTV aj vaši rodičia či starí rodičia, s ktorými budete môcť takto zdieľať najnovšie rodinné fotky. iPad bude podľa neho môcť slúžiť televízii ako diaľkové ovládanie. Vďaka pripojenému tabletu budete môcť na iTV napríklad ovládať hry, alebo editovať video.

Nová Apple TV (iTV) sa bude podľa serveru Engadget podobať na iPhone 4

Kevin Rose v minulosti odhalil presné fungovanie funkcie Copy & Paste na iPhone skôr, ako sa o nej Apple čo i len zmienil. Prvé informácie o novej Apple TV (iTV) sa objavili už v máji. Údajne bude oveľa menšia, lacnejšia a s menším diskovým priestorom ako momentálne. Primárne bude teda slúžiť na streamovanie videa, nie aj na jeho uchovávanie, bude sa však môcť spárovať s Time Capsule, kde bude mať uložené dáta. Multimedálna stanica bude mať Apple A4 čip ako iPhone a iPad.

komentárov
  1. ked toto vyjde hned si to kupujem … nepacila sa mi myslienka ze mam niekde na sieti nasharovany disk a este pod TV musim mat dalsi disk … streamovanie videa to vyriesi a 99$ nie je tak vela si osobne myslim

    0
    0
  2. rackom: ono aj terajsie appleTV prehravalo shareovane filmy a nemusis ich mat vsetky na disku v appleTV. to by sa mi tam asi moc toho na ten 40GB disk nezmestilo :)

    0
    0
  3. Ono to sharovanie bude fungovat asi len na plateny obsah z iTunes store-u. Cokolvek ine bude potrebne “prekodovat”. Navyse to asi nebude podporovat ani full HD (HD tiez len v obmedzenom bitrate). Povodny Apple TV mam uz viac, ako 2 roky a pouzivam ho vyhradne na prehravanie hudby v ALAC kodeku. V tom je iTunes neprekonatelny.

    0
    0
  4. “Kde berete jistotu ze ta cena bude v prepoctu opravd tech 99 dolatru…. jak zname distributory cena bude urcite vyssi”

    No ta cena bude min. 99EUR, poznam tie ich prevody a vyhovorky.

    0
    0
  5. Já si to nechím dovést z USA a bude to asi nejlepší…tady je to samej překupník atd….jen jsem zvědav jak bude velky HDD

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.