iPhone 4 začnú u nás podľa všetkého predávať už o týždeň

V stredu sme informovali, že podľa zdrojov serveru iDNES.cz sa začne iPhone 4 predávať v Česku, a rovnako zrejme aj na Slovensku, už v piatok 27. augusta. Faktu svedčí napríklad to, že Orange už vypredal iPhone 3G a 3GS. Ďalšie podľa hovorcu Richarda Fidesa firma neobjedná, radšej počká na iPhone 4.

V Portugalsku, ktoré bolo prekvapivo vynechané z prvých dvoch vĺn predaja, potvrdil včera operátor Optimus dostupnosť tiež na 27. augusta.

## Raj priekupníkov

Aj keď oficiálne sa predaj ešte len začne, neznamená to, že keď si priplatíte, nedostanete zariadenie hneď. Na eBayi sa dá nový odblokovaný telefón nájsť približne od 750 €, v slovenských internetových bazároch sa pohybuje okolo hranice 1000 €. Od dnes (avšak s niekoľkodňovým doručením) ho ponúka internetový obchod Mall.cz. Model so 16 GB pamäťou výjde na 24 899 českých korún (1002 €), s dvojnásobnou kapacitou na 26 990 (1087 €).

Predobjednať sa dá na stránke mp3.sk za 850 a 960 €. Doručený bude údajne už prvý septembrový týždeň, obchod však ponúka aj biely model, ktorý je globálne nedostupný a bude sa dať kúpiť až koncom roka, hodnovernosť je teda otázna.

Možno aj O2

Na Slovensku budú po zahájení oficiálneho predaja zariadenie ponúkať operátori Orange a T-Mobile. V Českej republike Vodafone, O2 CZ a T-Mobile. Do ponuky telefón zaradí možno aj nováčik na slovenskom trhu O2. „Robíme maximum preto, aby sa iPhone 4 dostal do našej ponuky,“ povedal hovorca spoločnosti René Parák včera pre SME.

Oficiálnou cestou by vás mal telefón výjsť na značne menšiu sumu. Cena, za ktorú ponúkajú neblokovaný iPhone bez viazanosti operátori sa pohybuje približne od 500 do 650 € za 16 GB model a 600 až 750 € za 32 GB. Blokovaný telefón s viazanosťou stojí prirodzene menej.

Nákupný ošiaľ v Kórei

Slovenskí a českí zákazníci nie sú jediní, čo napäto očakávajú nový telefón. V Južnej Kórei, kde sa v utorok spustili predpredaj, si zariadenie za pol dňa rezervovalo 130 tisíc zákazníkov, čo malo za výsledok pád serveru. Počas 50 minút krátko po spustení pribudlo až 20 tisíc objednávok.

Napriek tomu, že telefón mal do Kórei prísť už v druhej vlne v júli, nakoniec bude dostupný až v septembri. Môžu za to regulácie vlády, ktorá kontroluje každé elektronické zariadenie predtým, ako ho pustí na trh.

komentárov
  1. No ked citam o korei, pripomina mi to otvorene hypermaketu tesco v Presove pred mnohymi rokmi. Tiez to bol osial, plne parkovisko a vsetko preplne. Vlastne, aj presovsky Max bol v prvy den natrieskany :D

    0
    0
  2. nejak neverim avizovanej neakciovej cene, staci si pozriet aktualny cennik Tmobile(platny od 5.8.2010) a cena iphone 3gs 16gb je 479€, pri 32gb je to cez 600€…

    0
    0
  3. No mam ten telefon nejaky ten tyzden a som sklamany. Jak som sa zastaval iPhone-u a aky som bol spokojny s 3GS tak som sklamany z tohto modelu. Prijem signalu 3G (ornge) v Bratislave je strasny. Telefon je tak citlivy ze kym mi 3GS ukazuje plny signal 3G tak iPhone 4 ma 2-3 palicky. Je pravda ze zavolat sa da kvalitne aj s jednou palickou ale …. A co je horsie, tak to je BlueTooth. V aute mam HF a kvalita zvuku je horsia ako s najlacnejsou nokiou… :(. Pockam na SW update (momentalne tam mam iOS 4.0.1) ci to odstrania a ked nie tak ho predavam…

    0
    0
  4. @Mario: na co to zařízení potřebuješ? když si koupiš krompáč nebo sekeru, taky musíš vědět na co to máš. iPad a iPhone4 jsou diametrálně rozdílné produkty.

    0
    0
  5. Dobre ale to potom nebude uz iphone 4 ale 4g.
    Iphone 4 vies ako vyzera a co ma nemozu si dovolit radikalne zmeny.
    To by kazdy vlastnik mohol ziadat vymenu za novy.
    Ps: a pokial viem uz apple zapracoval na chybach nove varky telefonov netrpia uz tak problemamy.

    0
    0
  6. snad si nemyslite, ze telefon budete mat hned :) prvi na rade su velke firmy, ktore zoberu niekolko stovie iphonov, potom nastupia stredne velke firmy a az potom zivnostnici a male firmy s s par pausalmi a bezni ludia… Takze kedy, oktober, november?

    0
    0
  7. mam ho priblizne 10 dni a ten signal sa mi podarilo dat dole jedine v samorine, inac BA, BB funguje uplne vpohode a to ho mozem drzat aj celymi dlanami dookola, podotykam ze mam o2…

    0
    0
  8. No ja mam iphone 4 a poviem vam ako to je s tou antenou. Uz som o tom pisal aj na mobilmanii.
    Ak mam zapnute 3G, ten problem je viditelny. Ak telefon poriadne oblapim rukami, dokazem signal znizit na 1 dielik, ale nikdy sa mi nepodarilo znulovat ho. On asi zosilni prijem, aby sinal nevypadol. A pokial mam vypnute 3G, tento problem neexistuje, dokonca ked som telefon oblapil, pribudol dielik. Takze toto klesanie signalu existuje, ale nesposobuje prerusenie hovoru/prijmu, a prejavuje sa to len v 3G. Inac displej je bezkonkurencny, mal som Samsung Galaxy S a aj tak iPhone 4 ma lepsi displej. Jedine, v com ma samsung galaxy s vyhodu, je prehravanie filmov avi/mkv, aj v HD, priamo z mobilu. iphone to nevie, jediny funkcny player (po jailbreaku samozrejme) je yxflash, a ten sice prehrava avicka, aj titulky vie, ale obraz ma cca 15 fps, proste to seka, nie je plynuly pohyb. Vzhladom na to, ze Galaxy S a i4 maju zhodny procesor, mi pride pozoruhodne, ze i4 nevie to co Samsung vie.
    Po konstrukcnej stranke je i4 velmi kvalitny, ale aj tak si kupim folie na prednu a hlavne zadnu stranu, lebo tam uz mam 2 skrabanceky.

    0
    0
  9. nemyslim ze skoro bude dalsi iphone co som cital vylasenie apple ze na buduci rok sa zameraju hlavne na pc a nb myslim tym imac, mac pro a macbook asi bude usb 3 a pod…. mam iphone 4 z UK kupiny ale az z 2 ci 3 varky posielali mi to skoro 2 tyzdne od vydania v tej varke som mol myslim prva bola 21.6 potom 26 a dalsi 2.7 ci tak nejak takze tej 2.7 som bol neviem ci ma antennu opravenu alebo nie ale zo signalom nemam vobec problemi ak mam 3g vypnute neni sanca dat dole ani 1 palicku signalu ja som priamo zo samorina.. ale tu 3g pokritie nieje naplepsie takze mavam 4/5 max obcas aj 5/5 ale este musim poskusat v BA a tak..

    0
    0
  10. Uplne nové v krabici, nepoužívané, nerozbalené, unlocknuté priamo od Apple!!! Garantujem Vám novotu, super stav, dobrú cenu za telefon, ktorý u nás ešte nie je k dostaniu. 1 kus iPhone 4 16GB = 750 Euro/1 kus iPhone 4 32GB = 875 Euro , možnosť prevzatia osobne alebo na dobierku, budú predom zaslané detailne odfotografované krabice aby ste mali istotu, dodám osobné informácie a kontakt. Dostanete originál SN (sériové čísla) aby ste sa na apple.com mohli ujisťiť, že nie sú kradnuté. Ak máte záujem, môžete si u mňa rezervovať neobmedzený počet kusov prostredníctvom mobilného čísla, alebo e-mailu. Som z Holíča, dá sa stretnúť ešte v Skalici poprípade možno Senica. Vhodné pre firmy i na domáce používanie. Len seriozne!

    L.Rolnik@hotmail.com
    0944293789
    ICQ: 336311448

    0
    0
  11. Tak (minimálne v Čechách) je to už oficiálne:
    Práve mi došiel e-mail od O2 CZ: ”
    Vážený zákazníku,
    dlouho očekávaný iPhone 4 je tady!
    Od 27. 8. zahajujeme prodej ve značkových prodejnách O2, a vy tak máte jedinečnou příležitost pořídit si jej jako první.
    Nabídka je limitovaná a do odvolání platí pro nové i stávající zákazníky při uzavření smlouvy se závazkem na dva nebo tři roky….”

    Cena: pre verných zákazníkov – pri paušáli s plnením 240kč: 13595(16GB), 16295(32GB), atď… a pri paušáli s plnením 2400kč: 9995 / 13295…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.