Motorola sa pridáva k Samsungu a pomocou reklamy ostro kritizuje iPhone 4

Kampaň Motoroly: No jacket required

Kliknite pre zväčšenie

K firme Samsung, ktorá minulý týždeň spustila kampaň poukazujúcu na slabý signál iPhonu 4 a piatim nespokojným majiteľom applovského telefónu darovala svoj telefón Galaxy S, sa teraz pripája Motorola. Americká firma v svojej reklame poukazuje na fakt, že zákazníci Applu musia problém s telefónom riešiť puzdrami. „Kabát nie je vyžadovaný – Droid X od Motoroly,“ stojí na vrchu reklamy, ktorej okrem textu dominuje obrovský telefón. Reklama zdôrazňuje všetky výhody smartfónu, vrátane 8 megapixelového fotoaparátu, nahrávania HD videa, 1 GHz procesoru a systému Android 2.2 s podporou Adobe Flashu, ktorý má prísť v aktualizácii na jeseň.

V spodnej časti reklamy sa píše: „V Motorole veríme, že zákazník nemusí obliecť svoj telefón len na to, aby správne fungoval. Preto Droid X prichádza s dvojitým anténovým dizajnom. Ten umožňuje držať telefón ľubovoľným spôsobom a robí hovory v krištáľovej kvalite bez neohrabaného kabátiku.“ Motorola tým nepriamo, zato agresívne, naráža na svojho konkurenta, firmu Apple. Je možné, že Apple reklamu vyprovokoval, keď v sobotu zverejnil na svojich stránkach video s tienením signálu na telefóne od Motoroly. Motorola prvýkrát Apple podpichla ešte v júni, keď vyhlásila, že jej telefón môžete držať ľubovoľným spôsobom.

Motorola v novej reklame vyzdvihuje aj svoju tridsaťročnú prítomnosť na trhu mobilných telefónov, čím si opäť uťahuje z Applu, ktorý predáva iPhone len tri roky. Napriek tomu mala táto firma v prvom štvrťroku 2010 podľa analytikov len 4,7 % podiel na trhu smartfónov, kým Apple mal 15,9 %.

komentárov
  1. som velmi sklamany zo spravania apple ohladom iphone 4.
    apple bol vzdy elita, bol drahsi – ale ponukal kvalitne stroje, do ktorych sa oplatilo investovat. riesit krizove situacie okolo ip4 tym, ze poukaze na to, ze aj ostatne produkty su zle – a este z toho spravia specialnu webstranku, tym, ze spravia hlupakov z ludi, ze sami drzia zle telefon napriek tomu, ze na promo obrazkoch/videa/dokonca aj keynote to robia sami… tym, ze nanutia uzivatelom akysi obal, aby sa problemy vyriesili – toto predsa nie je ten apple, ktory som poznal. toto by spravil mozno microsoft, ale nie apple!!
    a prestanme sa vyhovarat na prilisnu medializaciu problemov s iphonmi – opat – to chceme argumentovat alebo sa vyhovarat? argumenty = apple, vyhovorky = konkurencia…

    0
    0
  2. používal som iphone 2,5 roka a teraz som prešiel na HTC a som mimoriadne spokojný, a to som si myslel, že lepšie ako iPhone nemože byť nič :) bola to chyba, je to len velká bublina….apple mi už naozaj začína vadiť

    0
    0
  3. Plne suhlasim, Apple uz nie je ta firma co byvala. Davaju na trh neotestovane veci a nakoniec na to doplatia len zakaznici.

    0
    0
  4. @Mišo:
    A není v tom spíše osobní averze? Je v pořádku, že vám víc vyhovuje HTC než iPhone. Ale proč vám začíná vadit Apple? Máte-li lepší výrobek, za lepší cenu, tak vám může být Apple ukradený, ale sledovat ho a hledat problémy, které vám začínají u něj vadit je nějaké divné :)

    Já spíš čekám, kdo z konkurence zatne spár do merita věci. A donutí Apple ke zlepšování těch služeb, co stojí zaprd.

    0
    0
  5. na stranke apple je uvedene ze kto si kupil iphone4 do septembra, dostane ten obal zadara, mozno to znamena ze po tomto datume prijdu na trh hardwareovo upravene iphony s inac riesenou antenou, co vi na to?

    0
    0
  6. antre
    maš doma ten telefon ? testoval
    skušal si ,aj tebe robí problem ? vypadava ti signal
    je to chyba,ano,musíš to tolko obkecávať ?
    nepači sa ti nekupuj
    ludia v USA su strašne tupí a technicky nevzdelaný,osobna sksenosť,98% určite
    čo by si si myslel o ludoch čo daju mačku do mikrovlnky a zažaluju výrobcu lebo to nie je zakazane v navode?a takých blbosti je tam kopa

    kto chce nokiu kuopis,alebo HTC alebo Motorollu
    nikto nikoho do ničoho nenuti

    0
    0
  7. ze 30 rocna pritomnost na trhu mobilnych telefonov, to ma pobavilo, chcel by som vidiet tie mobilne telefony spred 30 rokov… :))

    0
    0
  8. xixo: namiesto obkecavania si skus precitat este raz moj prispevok.. kritizujem aktualne postoje apple, ktore by mohli byt zaciatkom zlej ery.. (pokial k problemom zacnu takto pristupovat..)
    mam skusenosti s apple od ipodov po macy pro, ich produkty chvalim a pokial sa nieco rapidne nezmeni, aj chvalit budem. od inych vyrobcov sa odlisuju prave tym, ze sa nevyhovaraju, ale ponukaju kvalitu.. nepaci sa mi to, ze s tym teraz zacinaju…

    0
    0
  9. zabudol som na to v prvom poste…
    to, ze ma vacsina ludi dobre skusenosti je dost slaby argument. napr. moj kamarat ma velmi zle skusenosti s novym mbpro, ale nastastie ma tolko rozumu, ze vie, ze ide o jeden kus.. ze nie je chyba v apple produktoch celkovo. urcite by mu vsak nepomohlo, keby mu apple oficialne hovoril, ze robi nieco zle, namiesto toho, aby priznal chybove zariadenie… a uplne by ho ako zakaznika odradilo, ak by zacal porovnavat s chybami inych notebookov…
    ja si uvedomujem medialnu bublinu – ktora vsak je z istej miery opodstatnena, no napomahaju jej aj ciny predstavitelov apple

    0
    0
  10. pre xixo a dalsich zaslepenych jablkarov:

    TU NEJDE IBA O ANTENU !

    Apple zakazal Flex a AIR , s cim samozrejme Android nema ziadny problem .

    To co sa deje Applu z duse prajem , celkovo by mohol klesnut aj predaj, tak by aspon kleslo uz aj tak dost vysoke ego slovenskych predajcov.

    0
    0
  11. Ja ostanem vzdy verny Applu.Minuly mesiac som si kupil imac 21.5″ a je to pecka!Premakany dizajn,vysoky vykon.Som nad mieru spokojny.Taktiez uz mam treti iphone a nikdy by som ich nevymenil za inu znacku.Prvy pocitac som mal Sony Vaio a bol to uplny shit!Vydrzal 2 roky a skoncil.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.