Microsoft zverejnil zavádzajúcu reklamu na aplikácie pre Windows Phone 7 (Aktualizované: Ďalšia ikona použitá bez vedomia vývojárov – NotifyMe 2)

Microsoft by mal v dnešný deň oficiálne uviesť Windows Phone 7. Ide o novú generáciu mobilného operačného systému, ktorého ciele sú pomerne vysoké – bude sa snažiť opäť raz zamiešať karty na trhu mobilných operačných systémov a ohroziť tak pozície Apple s iOS a Google s Androidom. Akokoľvek výborný však môže tento OS byť, v dnešnej dobe je kľúčovým komplementom obchod s aplikáciami. To je oblasť, v ktorej má navrch najmä Apple, a Microsoft sa bude snažiť to zmeniť. Už v deň spustenia nového obchodu by malo byť k dispozícii viac ako 2000 aplikácií.

Pôvodná reklama na nový obchod s aplikáciami Zdroj: Cult Of Mac

Tu však nastáva problém, nakoľko sa Microsoftu dá veriť, že ide o reálne číslo. V reklamných materiáloch venovaných novému obchodu s aplikáciami je totiž uvedená aj populárna hra Angry Birds. Jej vývojári na klamlivú reklamu Microsoftu okamžite zareagovali prostredníctvom svojho Twitter účtu, kde ozrejmili, že Rovio Mobile (vývojárska firma) sa ešte nerozhodla pre vývoj verzie pre Windows Phone 7 a Microsoft tak použil ikonu ich aplikácie bez povolenia.

Samozrejme, Windows Phone 7 verziu Angry Birds Rovio Mobile nevylučujú, avšak momentálne ide jednoducho o výmysel Microsoftu. Ak toto platí pre jednu z ôsmich aplikácií zvýraznených na reklamých stránkach Windows Phone 7, ako to bude so zvyškom z 2000 aplikácií, ktoré by sa podľa plánu mali sprístupniť v novom obchode spolu s uvedením Windows Phone 7? Ako sa dalo čakať, Microsoft na túto kritiku zareagoval jednoduchým stiahnutím obrázku zo spomínaných stránok.

Windows Phone 7 nová reklama

Microsoft zareagoval na kritiku jednoduchou výmenou obrázkov

Aktualizácia: Rovio Mobile s ich Angry Birds nie sú jedinou firmou, ktorej aplikácia bola na Microsoft stránkach zobrazená bez súhlasu. To isté platí aj pre ikonu aplikácie NotifyMe 2. Powerybase, vývojárska firma stojaca za touto aplikáciou, sa ešte taktiež nerozhodla pre vývoj Windows Phone 7 verzie. Zdá sa tak, že dve z ôsmich aplikácií, ktoré Microsoft na svojich stránkach zvýraznil, nie sú pre Windows Phone 7 v príprave. Otázne je, aká je situácia s ďalšími aplikáciami a kto vlastne pre Windows Phone 7 skutočne nejaké aplikácie pripravil.

komentárov
  1. Nie je to nic nove ani vynimocne, Microsoft zavadzal a kradol uz aj v minulosti.Staci si pozriet film “Pirati zo Sillicon Valley”.

    0
    0
  2. 2 mopilot – kradez napadu? Myska… Napad HP, Applom drzo ukradnuty :-) A o zavadzani sa tu nebudem nejako zamyslat, tazko povedat co je na hraniciach slusnej reklamy a co uz je zavadzanie – ale ako priklad – prve reklamy na IP neboli natacane na realnom iOS a tak ukazovali (predavali) nerealne rychlost zariadenia – to sa da myslim, bez problemov nazvat zavadzanim :-) Nikto nie je svaty, ani svaty…

    0
    0
  3. mac user: pri uvedeni ipod touch 3g , mal tam byt fotak no na poslednu chvilu bol stiahnuty “udajne sa tam nezmestil”, to je dost velky blud
    dalej apple prehral sud s Mirror Worlds a mal by jej zaplatit 625,5 miliona USD

    takze v apple tiez sami podstivci :D

    0
    0
  4. a vsak o com sa tu bavime, kto zacal obchod s tymito aplikaciami prvy ? Apple, nechapem preco Microsoft teraz budu vrazatat peniaze aby spravili uplnu kopiu, len to bude winPhone, zatial co mohli radsej zostat viac rokov v pozadi a prisli by s uplne niecim novym, proste nechapem absolutne tuto logiku. Stavim sa o co, chcete ze win phone bude dalsi neuspesny brak, ako ostatne podobne kopie, uz len tieto app, tomu svedcia. Ako sa vravi, topiaci sa aj slamky chyta”

    0
    0
  5. No v Apple tiež nie sú svätci, ale na takéto očividné klamstvo si nespomínam. Vyzerá to ako keby všetky ikony skopčili bez rozmýšľania rovno z iTunes.

    0
    0
  6. Prestaňte. Všetci zavádzaju v propagačných materiáloch. Apple malo ikonku na volanie vo fotke iPodu touch. Grafici prd vedia o reálnom stave a funkcionalitách výrobku, ku ktorému dávaju dokopy promo fotky.

    0
    0
  7. Mys je zly priklad ;) ale tie patenty, to by sa dalo. V kazdom pripade je to problem apple, nie nas. (to sa neda povedat o reklame microsoftu – kupim si to a nic – podvod, zavadzanie.)
    Co sa tyka toho, ze v reklamach nenahravali realne zariadenie je detail. To, ze niekto v obrazku zobrazi cudzie ikony (a este k tomu “najpredavanejsie”) je minimalne podozrive.
    Co sa tyka fotaku v ipode, ako klamali, ked to ani nikdy nepotvrdili. To ri maju dat vsetko odsuhlasit? ;)
    Ja suhlaisim, ze takyto pripad si od apple nepamatam. Druha vec je, ze ani tam nie su svaty. A preco by mali byt? Je to biznis.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.