Microsoft útočí na pozície iPhonu novým operačným systémom – Windows Phone 7

Microsoft dnes uviedol ďalšiu generáciu svojho mobilného operačného systému. Okrem zmeny názvu z Windows Mobile na Windows Phone 7 prináša najmä nové netradičné prostredie, ktorého stredobodom už nie sú len aplikácie, ale akési informačné kanály. Medzi základné budú patriť People (ľudia), Pictures (obrázky), Games (hry), Music+Video (hudba a videá), Marketplace (obchod) a Office. Na úvodnej obrazovke ich budú reprezentovať živé náhľady aktualizované v reálnom čase novými informáciami (napríklad z Facebooku alebo Xbox Live) a prístupom k vyhľadávaniu cez Bing jedným tlačidlom.

Windows Phone 7 bude použitý v telefónoch od výrobcov ako Dell, Garmin-Asus, HTC Corp., HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba a Qualcomm Inc., nechýbajú ani zmluvy s rôznymi mobilnými operátormi. Z oficiálnych stránok je evidentná snaha Microsoftu zaútočiť na pozície iPhonu, svedčia o tom napríklad citáty ako „Goodbye iPhone, Hello Windows Phone“.

Windows Phone 7 Obrázky
komentárov
  1. No zmeny určite k lepšiemu aj keď je jasné odkiaľ si tie zmeny ukradol zatiaľ je nepotvrdené či bude mať beh aplikácii na pozadí ale asi nie čo je podľa mna správna voľba aby sa udržala rýchlosť os.
    Som zvedaví čo prinesie nový iPhone OS lebo to čo sluboval Jobs že utečú konkurencii o niekoľko rokov znie dosť zaujímavo.

    0
    0
  2. Rok MS trvalo nez pochopil, proc maj lidi radi iphone OS. A dva roky trvalo nez naprogramoval kopii. Skoda, ze interface udelali v Malovani:-) Dalsi vec, kterou nepochopim je vyuziti spojeni s necim tak neuspesnym jako Zune. A prvni pristroje s WM7 az na podzim. No fine, to budeme mit iPhone 4G a iPady se budou prodavat jak na bezicim pase. A pokud iPad uspeje, tak se za 2 az 3 roky dockame lehkych revolucnich Tabletu, ktere nahradi tezky skatule s Win7, ktere predstavil velky plesoun Balmer na CESu.

    0
    0
  3. safari: nezda sa mi to nejake vykradnute. pamatam si ked som prvykrat videl ui zune, bol som ocareny. a hovorilo ze ze tato verzia bude sledovat zune.
    zda sa mi to trochu menej intuitivne ako iphone os, ale podla mna sa da na to dost rychlo zvyknut a je tam aj par napadov, ktore su fakt dobre. a hlavne tam nie je nic glossy. windows vzdy viac kopiroval graficke efekty a blbosti, tu isli svojou cestou.
    na to, ze mi vadi takmer vsetko ‘windows’, som fakt milo prekvapeny.

    0
    0
  4. windows phone/mobile: mi to pride tak, ako ked sa velki manazeri potrebuju hrat, ale nedokazu si predstavit svet bez oblekov a kravat. takze ta hra je trocha kostrbata a dospelacka. ziadna radost, iba formality typu vedierko a lopatka.

    0
    0
  5. mysim poznamenat, ze to ten GUJ sa mi praveze velmo pozdava na to tejtok 7mičke.. fresh breath in modern clean way and well-arranged layout, mate..

    0
    0
  6. Me to GUI neprijde spatny – aspon podle obrazku. Otazka je, jak se to bude ovladat v praxi. Vzhledem k tomu, ze i na reklamnim videu to nereagovalo uplne nejrychleji, to asi nebude zadna hitparada.

    0
    0
  7. 2Marcel Krchnak: priame narazky od MS su povrchne, a trapne Apple anti Win reklamy su potom ake?

    To ze MS raz za sto rokov spomenie Apple je neporovnatelne s trapnostou a klamlivostou Apple reklam, Im Mac.

    P.S. ze novy iPhone OS utecie konkurencii o niekolko rokov, no jo, podobne ospevoval aj iPod, nie? Asi maju teraz takeho textara :-)

    0
    0
  8. To ktora PR agentura opat vypustila ten nazov, ze “utoci” – nuz pobavil som sa pri spomienke na casy ked som pouzival microsoft produkty…

    0
    0
  9. exo – este k tebe mam potrebu sa vyjadrit :) Neni ti trapne pisat na MACblog toto? Ja osobne na ziadny WinBlog neleziem a ani ziadny nepoznam, a si zrovna tak zaujaty proti Applu ako my proti MS, lenze tvoje argumenty su ubohe :)

    0
    0
  10. az na to prostredie prebrane zo Zune ale teda MS Zas raz pekne opisoval. nakoniec sa spravy o chynajucom multitaskingu, flash a uzavretosti systemu zda sa ukazali ako pravdive a nebol to ziaden lacny marketingovy tah ako si urobit lacnu reklamu a nakoniec spominane prvky poskytnut.
    aj tak by ma ten multitasking zaujimal, či až tak nedoveruju developerom tretej strany. ako ono čo si budeme hovoriť, stačí si má win otvoriť tašky manager a pozriet koľko pamäte spotrebovava ktorá app, na druhej strane pred pár rokmi bolo normálne mat aj na desktop pc 128 alebo 256mb rám a chodili s tým linux slušne, 2000ky tiež, xp potrebovali predsa len aspoň 256

    0
    0
  11. babo: a preco by microsoft nekopiroval svoj vlastny produkt?? ved to by malo byt v zaujme kazdeho vyrobcu, aby boli GUIs ich produktov co najpodobnejsie, nie? ved preto ma aj ipad rovnaky gui ako ipod, lebo “milions of people already know how to use it”, nemyslis?
    btw, tento novy styl sa vola “metro” a niekde som cital, ze MS chysta aj Zune Phone, takze som celkom zvedavy.

    0
    0
  12. 2Juraj a spol: toto co tu pisem, pisem na Macku, jablko pouzivam 10+ hodin denne uz dost rokov – nemam pravo pisat na Mac blogu?
    Alebo ma podla teba pravo pisat len ten, co pise pozitivne?

    Moja odpoved bola nezaujata, ale brala pohlad aj z “druhej strany”.
    Ani Apple, ani MS si nemaju co vycitat, ale netvrdim, ze len MS ma trapne narazky.

    2babo: ale hej, iPhone utiekol, o iPode trosku pochybujem, uvidi sa, ako to s nim bude tak o rok, dva, ok?

    Myslim, ze ondro to vystihol presne, ako to je

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť