Máte chuť uskutočňovať videohovor FaceTime s náhodnými cudzími ľuďmi? Vyskúšajte facelette

Mnohým z vás zrejme neunikla neslávne známa služba s názvom Chatroulette – internetové stránky, ktoré vám umožňujú videochat s náhodnými neznámymi ľuďmi z celého sveta prostredníctvom jednoduchého internetového prostredia. Služba sa stala cieľom kritiky a výsmechu, jej hlavnými návštevníkmi sa totiž rýchlo stali zvláštne individuá, o činnostiach ktoré sú pred kamerou schopné robiť radšej ani písať nebudeme.

Ak sa vám však táto myšlienka páči, a chceli by ste pre virtuálne spoznávanie nových ľudí využiť nový FaceTime pre Mac (a samozrejme iOS zariadenia), existuje riešenie. Služba facelette od vývojára Zacha Holmana totiž funguje úplne rovnako. Pre jej používanie potrebujete zadať Apple ID a prakticky hneď môžete začať uskutočňovať videohovory s neznámymi.

Či už sa rozhodnete facelette vyskúšať, lebo vás podobné služby lákajú, alebo si len chcete vyskúšať FaceTime a nemáte s kým, dôrazne odporúčame vytvoriť si pre tieto účely samostatné Apple ID konto. Po uskutočnení FaceTime hovoru sa totiž osobe na druhej strane zobrazia všetky pridružené informácie. V prípade použitia hlavného e-mailového konta sa tak môže zobraziť okrem tejto e-mailovej adresy aj pridružené FaceTime telefónne číslo. Na druhej strane, chýbajúca anonymita by mohla zabezpečiť, že facelette nebude podobne zneužívaný ako Chatroulette. Službu si môžete vyskúšať na adrese http://facelette.com.

komentáre
  1. Je to super, skúšal som to a dovolal som sa nejakému chlapíkovy na iP 4 :] Síce som mu len ukazal znak Peace, on mne tiež a rozučili sme sa, ide to ! :D

    0
    0
  2. Nie je to bohvie aky napad. Ked si predstavim ze mi zvoni iPhone uprostred dolezitej schodzky a vola mi nezname cislo …ja to dvihnem kedze si myslim ze je to dolezite a na druhej strane je neznamy clovek ktory chce len tak pokecat tak sa mi to zda zvlastny druh zabavy.

    0
    0
  3. Baron : Tak si počas schôdzky vypni WiFi (alebo ak by ti mohol niekto dôležitý volať cez FT) tak ho tam budeš mať uloženého, nie ? Je to v podstate to isté akoby ti niekto len tak zavolal

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.