iOS 4.1 Beta – pre uskutočnenie videohovoru FaceTime sa budú používať e-mailové adresy

V súčasnosti sa prvý videohovor FaceTime na iPhone 4 spúšťa priamo z telefonátu, ktorý sa automaticky ukončí, a pokračuje už len FaceTime cez Wi-Fi. Logikou podporené špekulácie o tom, že Apple v snahe presadiť FaceTime ako štandard pre videotelefonovanie, naznačujú, že túto novinku by mali už čoskoro podporovať aj ďalšie iOS zariadenia – iPod touch už na jeseň, iPad pravdepodobne v ďalšej generácii. Obom zariadeniam ale chýbajú kamery, no od iPhonu 4 ich odlišuje aj ďalšia skutočnosť – nepodporujú klasické telefonovanie. Preto sa začalo špekulovať o tom, ako sa na nich FaceTime hovor bude spúšťať. Podľa informácií nájdených v betaverzii iOS 4.1 na to budú slúžiť e-mailové adresy. O prichádzajúcom FaceTime hovore by mal byť používateľ zariadenia upozornený Push notifikáciou. Nie je ale jasné, ako bude vyriešený problém ľudí, ktorí vlastnia viac iOS zariadení, napríklad iPad a iPhone 4. Ak by totiž používali na oboch zariadeniach pre FaceTime jedinú e-mailovú adresu, Apple by musel pre volajúceho zaistiť možnosť vybrať si, na ktoré iOS zariadenie chce zavolať.

Zdroj: Boy Genius Report

komentáre
  1. “Apple by musel pre volajúceho zaistiť možnosť vybrať si, na ktoré iOS zariadenie chce zavolať.” – tuhle větu moc nechápu… FaceTime – tedy videohovor – mi může přece najednou zvonit na všech 3 zařízeních! (iPhone, iPod, iPad) a bude jen na mém rozhodnutí (a hlavně na tom, které zařízení budu mít zrovna v ruce) kde hovor uskutečním!

    Sedím v obýváku s iPadem? No skvělé, zvednu FaceTime na něm. Jsem v práci s iPhonem – OK, příjmu hovor tam… Jsem ve škole s iPodem – co může být lehčího, než využít videohovor! Dokážete si představit uživatele, který chce volat někomu druhému a bude přemýšlet (nebo spíš zkoušet) které ze 3 různých zařízení má zrovna u sebe a které mu zvedne???

    Push notifikace příjde všude a potvrdím ji na tom, co mám zrovna v ruce / u sebe… Vždyť je to tak snadné!!!!

    0
    0
  2. „Ak by totiž používali na oboch zariadeniach pre FaceTime jedinú e-mailovú adresu, Apple by musel pre volajúceho zaistiť možnosť vybrať si, na ktoré iOS zariadenie chce zavolať.“
    Nebo se upozornění zobrazí na všech zařízeních a volaný si vybere sám. Jak prosté, drahý Watsone.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.