Ikony z prvého Macintosha si môžete kúpiť ako umenie

Na objednávanie vianočných darčekov je už asi neskoro, no vždy sa nájde dôvod prečo si kúpiť netradičné a zaujímave veci. Tými najnovšími sú plagáty ikon a grafických prvkov z prostredia pôvodného Macintosha z roku 1984. Aj dnes známe rozpixelované ikony, ako napríklad bomba, ktorá bola umiestnená v dialógovom okne oznamujúcom chybu, alebo hodiny, ktoré symbolizovali načítavanie, navrhla pred viac ako 26 rokmi známa dizajnérka Susan Kare. Dnes tieto minimalistické umelecké diela predáva ako printy.

Obrázky sú v limitovanom počte a každý je podpísaný autorkou, čomu zodpovedá aj cena — od 68 € za veľkosť A4 až po 380 € za plagát 75 × 100 cm. Ak aj teda nenájdete dosť prostriedkov na kúpu, možno sa aspoň inšpirujete k výrobe niečoho podobného.

Ikony z pôvodného Macintosha Ikony z pôvodného Macintosha

Foto: Kareprints.com

komentárov
  1. ona vlastne vymyslela ikony ktore sa dodnes pouzivaju, respekt :) (napriklad Fill alebo Spray), no zaraza ma, ze tie naramkove hodinky este aj dnes vidim v iTunes a to prosim pekne v nezmenenej podobe!

    0
    0
  2. Ano, naozaj sa nachadzaju tie hodinky este aj v sucasnej verzii OS X a poviem ze ma to tesi kedze sa v kazdom Macu nachadza kus historie :)

    0
    0
  3. @iMartin – V iTunes napr. ked pridavas vacsie mnozstvo tagov k multiple items vratane artworkov tak tie hodiny zvyknu prebliknut pokial je toho viac tak tam aj par sekund vydrzia

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.